Riscul etichetelor


Am citit pe Voxpublica un articol, dupa parerea mea, scurt si inspirat.

Culmea e ca pustiu’ lu’ Prigoana il mosteneste pe taica-su si da bine cu verbu’. Dar bagat in felul asta in ciorba politica risca sa piarda foarte mult din start si sa nu fie de acum inainte decat baiatu lu’ ta-su. Va capata o eticheta de care nu va scapa poate niciodata. Cand va uita lumea, daca va uita, de asocierile de cuvinte: Eba – succesuri, Geoana – prostanac, etc.

Indiferent de rezultat va avea de pierdut ca imagine:  daca va castiga va fi exclusiv meritul banilor lui Silviu Prigoana si al masinariei PDL iar daca va pierde va fi exclusiv “meritul” sau propriu si personal. Cam in felul asta se discuta acum in PSD in legatura cu Mircea Geoana.

Mai face o greseala comunicationala sau este sfatuit gresit. In loc sa vorbeasca de la el ( si cred ca poate) si sa dea pe piata cateva idei care-l pot reprezenta si care i-ar putea aduce un oarecare numar de adepti, apare la televiziuni si aplica modelul verificat deja cu succes de Emil Boc, adica citeaza numai din “evanghelia dupa Traian”. E drept ca strategia poate avea un  succes semnificativ  pe termen scurt dar in viitor..??

De el depinde daca se va vorbi mai departe despre Honorius Prigoana (inspirat nume!) sau despre calul senator al lui Caligula ( pe numele adevarat Caius Iulius Caesar Germanicus).  O fi ceva cu numele astea in “..us”.

Advertisements

1 Comment

  1. gil said,

    11/01/2010 at 9:16 PM

    Da bine cu verbu’ da-i curge saliva din gura. Are totusi o mare sansa. Oponentul e batran, urat si SECURIST. Batranii care-au gustat comunism, daca ies la vot, sigur il vor vota pe Honorius.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: