Nimeni n-a-nvatat nimic


Abia s-a asternut linistea pe buletinele de vot din 6 decembrie, numarate si  rasnumarate, si ni se serveste ultimul fel din pranzul copios cu alegeri inceput in noiembrie 2007.

In aproape 3 ani de campanie electorala au fost testate toate straegiile posibile si au iesit la rampa tot felul de neaveniti amestecati printre “senatorii de drept”, unii poate chiar mai ilegitimi decat acestia. Toata lumea a dat si a primit lectii, chiar daca unii mai mult au primit decat au dat :).

Dar nimeni nu incearca sa exerseze consecventa si gandirea pe termen lung. Tot ce se face are legatura numai cu satisfacerea necesitatilor de moment, cel mai adesea primare.

Am ajuns la concluzia asta privind voluptatea cu care s-au napustit, si presa, si “analistii”, si deontologii sa explice de ce e bine si de ce nu e bine sa candideze Prigonel la Colegiul 1. Pentru multi nu e vorba decat de un reflex. Daca de 5 ani il injuri pe Basescu este de bun simt sa-l injuri acum si pe asta micu’ fara sa mai pierzi vremea sa-l asculti ca sigur a facut el ceva naspa. Daca de 5 ani il pupi in fund pe Basescu este, la fel, de bun simt sa te impresioneze curajul si calitatile tanarului aspirant “prigonit” de presa mogulilor. Noroc cu mamuca Bahmuteanca, invitata la o emisiune pe teme mondene, si care,  in mod cert, nu face campanie electorala atunci cand ne explica doct de ce ea voteaza cu Honorius.

Vreau sa le reamintesc si unora si altora un text interesant al lui Jebeleanu (aici il plagiez pe I.T. Morar care a postat poezia in dimineata de dupa noaptea in care a fost Geoana presedinte):

Hannibal

Nimeni n’avea ceea ce el avea:
superba lui trufie
şi elefanţii
şi labele lor sfarâmând vertebrele
acestor Alpi albiţi de spaimă.

Călca, de- abia să se audă, peste stânci
şi s’auzea în lună, şi
nimeni nu mai vazuse trâmbiţele
de piatră ondulandă ale acestor fiare.

Si n’au învins.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: