Domnule Iliescu, dumneavoastra credeti in Dumnezeu?


Nea Nelu, cum ne place sa-l alintam pe triplul presedinte, are de a face, an de an,  cu un sentiment asemanator broscoiului din gatul lui Vasile Oltean.

Biserica Ortodoxa are in calendar o mare sarbatoare pe 7 ianuarie, Sfantul Ioan. Toti cei doua milioane  si ceva de Ioni, Ioane si Ionuti trebuie felicitati, salutati, se bea, se chiuleste de la munca…si alte  traditii romanesti. Oricat s-ar feri domnul Iliescu, este greu de evitat  ca o mare masa de romani ( politicieni, dusmani,  lingai si alte specii )  sa  nu-i trimita o urare “tovaraseasca”  cu ocazia sarbatorii.

Resemnat, omul, a ajuns sa faca si diverse concesii. A primit poporul la Cotroceni, a zambit ( asta stie sa faca foarte bine!), a facut poze iar mai nou , de cand e blogger, s-a dat pe brazda si a transmis, el cu manuta lui ( si cu tastatura consilierului), un mesaj de felicitare tuturor sarbatoritilor.  Pana la urma a admis ca, totusi, sarbatoarea e ” cu rosu” in calendar.

Dar pana aici. N-a putut sa foloseasca numele lui Dumnezeu si pace. A urat ca “Sarbatoarea sa va ocroteasca” si nu altcineva.  S-a scuzat de la inceput spunanad ca n-are ce face, e o sarbatoare crestina, si a terminat frumos si tovaraseste cu “impliniri si momente frumoase in viitor!”.

Ce-aveti fratilor cu omul? De ce-l agasati cu credinta asta?  Macar e printre putinii consecventi. S-a rugat de mic la icoana lui Marx si asa se va duce in lumea celor drepti.  De ce-l chinuiti? A fost dispus sa piarda presedentia dar sa nu raspunda fals la intrebarea lui Emil Constantinescu. De ce-l mai sacaiti cu treaba asta an de an? El nu va (mai) face nimic rau!

Si Geoana asta ii da inainte cu Ioan Gura de Aur  si altele…

Il felicit si eu cu aceasta ocazie. Nu de Sfantul Ioan ci cu “ocazia zilei onomastice”.

La multi ani, domnule Iliescu!

Sa stiti ca v-am votat. In 2000, in turul II.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: