Lumi paralele


De mai multi ani ma plang de faptul ca nimeni nu mai asculta pe nimeni. Chiar si in cercurile de prieteni unde ar trebui sa gasesti un refugiu, sa primesti un sfat, nimeni nu are rabdare pentru a mima macar interesul pentru o problema personala a altuia. Orice discutie este similara unei terapii de dezalcoolizare unde important e sa vorbesti ca sa te auzi tu pe tine nu ca sa fi ascultat pentru ca de fapt nu intereseaza pe nimeni de soarta ta.

Observ de cateva zile ( poate ca fenomenul e mai vechi ) aceeasi lipsa a unui scop comun , oricat de neinsemnat, in intreg spatiul public romanesc.

Parlamentul discuta despre buget si voteaza, adica respinge, fiecare amendament depus de opozitie pentru simplul motiv ca e depus de opozitie. La randul ei opozitia a depus 3000 de amendamente fiind convinsa ca nu va fi acceptat niciunul si lasand deoparte seriozitatea demersului prin simplul fapt al prezentarii  unei asemenea cantitati de observatii spre a fi discutat in 24 de ore.

Udrea isi vede de treaba ei si Dezvoltarea Regionala a patriei iar mai nou i s-a pus pata pe Hayssam (probabil vrea sa promoveze turismul sirienilor in Romania). Vladescu n-are de unde sa scoata bani de pensii. Valdescu il ia consilier pe Bittman. Mitrea are o treaba marunta de rezolvat cu Geoana. Geoana are o treaba marunta de rezolvat cu PSD-ul.  Basescu are o mica disputa doctrinara cu Voinescu pe tema vaccinarii. Mugurel Surupaceanu ( cine-o fi si asta?) vrea sa-i impoziteze pe milionari. Preda se da la Boc. Lu’ Boc i se rupe. Iacov candideaza la sefia FRF si se da la Nasu (Mircea Sandu ). Lu’ Nasu i se rupe. Nasu ( celalalt) tocmai a descoperit ca Ceausescu a fost impuscat in ’89. Fenechiu vrea la guvernare. Lu’ Guvernare i se rupe.  S-au inchis multe ziare si Mircea Badea nu mai are ce citi la revista presei. Lu’ Badea, evident, i se rupe si citeaza din memorie. La ora 5, cetatenii onesti, contribuabilii cinstiti, platitori de taxe si impozite, continua seria violurilor de octogenare si zdrobiri fratricide de capete. Lu’ Esca i se rupe. In Haiti a fost un cutremur si se pare ca au murit 100.000 de oameni. Christian Ciocan, de la Politia Capitalei, se insoara. Nu se stie cand.La un moment dat.

Ce sa mai zic? Sa fie intr-un ceas bun si casa de piatra!

PS. Era sa uit! Si lu’ Hayssam i se rupe!

Advertisements

1 Comment

  1. Tiberiu Gal said,

    17/01/2010 at 9:17 PM

    10x


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: