Vrei buget? Uite-l, mancati-as!


Dupa ce a trecut prin chinurile facerii bugetul pe 2010 a fost adoptat. Dupa ample dezbateri si grele confruntari de aproape o saptamana, tinute cand in varful dealului cand prin studiourile TV,  legea a ramas exact asa cum era la inceput. Niciun amendament al opozitiei nu a trecut de plen dar nu e nimeni surprins fiindca nimeni, nici de la putere nici de la opozitie, nu si-a imaginat ca ar putea fi altfel.

Asta inseamna ca tot ce s-a intamplat in ultimele zile a fost doar la misto. Nu ca as muri de dragul opozitiei, ca si acolo sunt niste baieti…, unu si unu, dar daca tot era stiut ca bugetul trebuie votat, mort copt, pana astazi ca altfel FMI-ul ne taie conducta ( inca nu e clar daca nu cumva ar fi mai bine! ) de ce a fost nevoie de tot circul? Daca se numarasera inainte si se stia ca oricum bugetul va trece de ce au insistat sa transmita in direct la TVR info nu stiu cate zile de palavrageala stearpa. Fara Vadim in parlament le lipseste pana si umorul. Noroc cu Prigoana care, din intelepciunea lui, ne mai da si noua, muritorilor, cate o farama.

Daca ne uitam putin la cifrele votului constatam ca bugetul de stat a fost adoptat cu 192 la 138 iar cel al asigurarilor cu 176 la 147. Diferentele nu pot sa provina decat de la faptul ca o parte au tirat-o la al doilea vot, ca pierdeau rezervarea din Bamboo, iar cei ramasi s-au trezit ( o parte dintre ei) ca sunt impotriva dupa ce votasera pentru. I-a taiat constiinta pe ultima suta de metrii  sau dormeau si le-a cazut mana, bleaga, pe butonul de langa?

Degeaba tipa Geoana si Antonescu ( nici nu stiu daca a fost in sala?) ca e o crima, ca e o iresponsabilitate, bla, bla,… daca baietii lor nici macar nu au trecut pe acolo. In cifre absolute, avand in vedere ca sunt 469 de parlamentari , bugetele au fost adoptate cu 41% si cu 37%!! Adicatelea, daca exista opozitie ar fi putut conta!

Tot ce ni se intampla se datoreaza istoriei si geneticii iubitului nostru popor. Unde in lume s-a mai votat intrarea in UE si Constitutia in parcare la Carrefour? Unde in lume ( o sa dezvalui un secret militar de pe vremea lui Ceausescu ) se mai vopsesc cu crema de pantofi rotile la TAB-uri si se scot apoi la expozitie remorcate de un tractor pentru ca motorul nu functioneaza?

Tot timpul soarta sau alta entitate ne-au fost potrivnice. Nu realizam ca tot ce facem, facem mereu doar de dragul de a fi facut. Nu e vina nimanui altcuiva ca noi ne balacim in mocirla. De ce ne simtim jigniti cand suntem considerati ultimii din UE? Pana si la capitolul asta dam vina, de fiecare data, pe Bulgari!

De ce tot timpul e nevoie sa vopsim scanduri putrede?

Advertisements

1 Comment

  1. marius said,

    15/01/2010 at 11:21 AM

    Nu-i rau comentariul !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: