Creier violet


Totul a inceput cu o gluma! Cineva a vrut sa-l ia peste picior pe Hrebe vis-a-vis de inclinatiile sale fata de paranormal. Amanuntul a fost reluat sporadic de catre mistocarii de serviciu dar parea ca e destinat uitarii.

Era insa ceva ce nu putea fi nicicum uitat. Nu faptul ca Geoana a pierdut alegerile pentru ca asta se mai intamplase si, culmea, chiar in fata aceluiasi contracandidat. Cel mai tare doare  faptul ca sistemul de “numarat” al PDL a fost mai eficient decat sistemul de “numarat” al PSD. (Salutari domnu’ Ponta!) Acesta este de fapt semnul unei slabiciuni structurale a PSD-ului pe care toata lumea incearca s-o ascunda sub pres de aproape 5 ani.

Ca in cazul oricarei batalii pierdute trebuie gasit un vinovat. Cel mai calificat pentru pozitia asta este, evident, Geoana. Dar Geoana a fost sustinut in fruntea partidului, cu tarie, de catre intreg PSD-ul. Nu am gresit cand am spus intreg PSD-ul. Exista grupul de sustinatori declarati, care in sinea lor mizau tocmai pe posibilitatea de a influenta actiunile potentialului presedinte al tarii (Vanghelie, Hrebenciuc). Exista grupul de contestatari pe fata (Mitrea, clujenii) care insa il sustineau pe Geoana la prezidentiale sperand ca dupa ce va parasii partidul vor putea sa ocupe ei locul ramas fara a putea fi acuzati de o incercare de sciziune a partidului. Si mai erau “neutrii” care nici nu-l sprijineau nici nu-l injurau (Iliescu, Nastase), care pe rand au avut grija sa-l gratuleze cu cate un epitet mediatizabil pentru distantare, lansat (cool!)  pe blog, dar care, in acelasi timp, nu exitau sa-si asume sustinerea puternica pentru Geoana (mai ales cand parea ca miroase a cascaval). Luandu-i astfel, rand pe rand, nu putem gasi pe nimeni care sa nu fie responsabil de esecul prezidentialelor.

Faptul ca in PSD se apropie alegeri interne schimba datele problemei.  Nimeni nu poate sa-si asume execul pentru ca nimeni nu a fost impotriva lui Geoana niciun moment. Poate doar Mitrea dar si el numai dupa perdea vorbind la telefon. Nimeni nu poate sa recunoasca acum ca in timpul alegerilor au existat tradatori pentru ca nimeni nu are curajul sa arate transant cu degetul catre acestia, nervul verticalitatii lipsind multora dintre candidatii la conducerea partidului.

Asa ca flacara violet a fost reaprinsa! O asemenea adunatura de competenti era exclus sa fie invinsa pe cai normale. Singura explicatie rationala ce mai poate sta in picioare e ca Basescu, pe cand se intorcea dimineata de la sprit, intra in beciul de la Cotroceni si amesteca in fiertura cu picioare de iepure, ochi de broasca si alte ingrediente specifice rostind formule numai de el stiute. Le are si Udrea pe un biletel dar nu ni le spune acum!

Ca PSD-ul ne-a luat de tampiti era normal si in spiritul traditiei. Varianta convine insa de minune si PNL-ului care astfel are o justificare perfecta pentru faptul ca, desi Crin facea poze si urla din toti bojocii ca-l vrea pe Geoana presedinte, prin teritoriu ii dorea pe toti la basca. Si uite cum si Ghise, si Vosganian, au inceput sa simta unele furnicaturi prin sale, semne evidente ale atacurilor energetice! La Fenechiu atacul se manifesta si mai ciudat sub forma unor vise in care apare Boc si striga: Hai la guvernare! Hai la guvernare! Apoi brusc imgainea se schimba si apare Basescu: Teapa! Teapa!

In acest moment Dan Diaconescu isi plange in pumni. Ani de zile s-a chinuit sa ne aduca pe sticla toti ciudatii cu diploma de paranormal. Acum isi va pierde audienta cu siguranta pentru ca urmarind declaratiilor varfurilor politice din ultimele zile se poate trage concluzia ca frankenstainii si dezaxatii prezentati la OTV erau de fapt doar niste cetateni onesti ai scumpei noastre patrii. De ce sa ne mai uitam la ei cand putem urmarii acelasi spectacol interpretat de nume ilustre? E mult mai credibil!

Oare tot violetul asta audio-video-energetic nu cumva ne-a atins pe creier?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: