Comunicarea de criza si dependenta de sex


Dupa ce un an intreg toate sursele media, cu mici exceptii, au pus umarul cum s-au priceput mai bine la proiectul: “Sa i-o tragem lu’ Basescu!” iar rezultatul a fost cel cunoscut, urmeaza o perioada de repozitionare a fiecarei publicatii/televiziuni pe piata si stirile pot sa para, uneori, rupte din context. Acelasi lucru il fac si partidele in privinta mesajelor pe care le transmit cu diferenta ca unii se repozitioneaza in jurul cascavalului iar altii se musca si schelalaie sa-si faca loc de nani pe presul de la intrare.

Pe fundal ruleaza linistit criza economica si meclele mirate ale cetatenilor care nu inteleg ce s-a-ntamplat in numai doua luni. Prin noiembrie toata lumea promitea marea cu sarea iar urmarind ofertele electorale parea evident ca toate variantele erau castigatoare din punct de vedere al belsugului ce urma sa vie, singurele diferente fiind mici mofturi doctrinare. Deodata toate perspectivele rozalii au disparut, s-a trecut brusc de la marsurile triumfale la doine de dor si jale iar Luminita lui Ciorbea ( aia de la capatul tunelului) sta zgribulita cu fundul gol in zapada asteptand de la Oprescu macar niscai antiderapante daca doctorul nu poate mai mult.

Guvernul, mic da’ competent, a identificat imediat niste solutii. A pus ochiu’ mai intai pe vreo 15000 de lepre de profesori care, ai dracu’, ii invatau p-aia mici limbi straine, matematici si alte treburi riscand peste cativa ani sa ne trezim cu o multime de oameni care vor avea pretentii, vezi doamne, pe masura educatiei lor in loc sa-i lase sa-si soarba linistiti aurolacul si sa se dezvolte armonios. Urmatoarea masura…!?… urmeaza! Ce? Vreti totul deodata? Pariez ca trebuie facut ceva cu micii afaceristi ca prea insista sa cheme lumea zilnic de acasa generand aglomeratie in goana lor nesimtita dupa profit in loc sa taca din gura si doar sa plateasca impozitele si spagile pentru buna functionare a administratiei.

Batalia in acest moment se da pe toate fronturile pentru imagine si comunicare iar firmele specializate ar trebui sa duduie. E drept ca spuma specialistilor a cam fost luata, vezi Gheorghe si Bittman. Cine are banu poate sa aleaga primul asa ca nu te pui cu Finantele! 🙂 .

Strategia nationala intru linistirea maselor a fost deja pusa in aplicare. Circ cat cuprinde si pe toate caile. Ce sa ne mai batem capul cu munca daca totul se face, mai nou,  pe baza de energii paranormale. E clar acum pentru toata lumea ca modelul lui Orwell s-a intors. E drept ca tehnologia a evoluat fata de 1984 si in locul “teleecranelor” omniprezente prin care Big Brother il putea urmarii pe cetatean acum Basescu sta linistit la Cotroceni si cu ajutorul globului de cristal  face toata treaba mult mai eficient si mai putin dureros. Asta a fost de fapt mesajul clar al ultimelor zile. De la presedinte in jos, adica de la Geoana ca el e al doilea om in stat, toata lumea se afla sub controlul lui Base, care in orice moment poate concentra energiile pentru aducerea pe calea cea dreapta a oricarei oite ratacite de turma. Iar mareea asta de informatii violet ce ne copleseste de cateva zile nu este altceva decat o trimitere la simbolistica anilor ’80, cand cei de la trupele de securitate se numeau “panselute” fiindca aveau uniforma verde, petlite violet cu margine rosie si stateau in spatele tufisurilor. Asta pentru cine mai tine minte.

Iar pentru completarea peisajului orwellian Antena 3 ne transmite o stire de maxima importanta.  Tiger Woods face terapie pentru a-si trata dependenta de sex! Probabil asta urmeaza sa facem si noi. Ii recomand lui Tiger sa incerce un drum cu Ferrari-ul lui din Pantelimon in Militari pe la 5 dupa masa si sa vedem dupa aceea daca-i mai arde de ceva! Sau din contra!

2 Comments

 1. Aparaschivei Paul said,

  19/01/2010 at 11:50 PM

  O remarcă, în legătură cu ultima informaţie, cea legată de Tiger: mai degrabă ar încerca o Dacie 1310 cu ambraiaju tare, pe acelaşi traseu şi aceleaşi ambuteiaje. I-ar tremura picioarele în momentul în care ar descăleca din maşina glonţ (aşa mi se părea mie că arăta logo-ul vechi al Daciilor 🙂 )

  • domnulsix said,

   20/01/2010 at 8:30 AM

   Sunt sigur ca in Romania ar fi gasit o multime de alte placeri complementare! 🙂
   Dar prefera sa se iroseasca prin California.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: