Mesterul Manole(a)


Pentru cei care, prinsi in vartejul celor lumesti din preajma sarbatorilor, nu au apucat sa conspecteze nimic,  OTV-ul ne-a rasfatat aseara cu reluarea integrala a intalnirii culturale cu Traian Basescu din decembrie. A durat ceva pana sa ma prind ca e in reluare deoarece toate subiectele abordate ( reformarea statului, flacara violet, bancurile cu Geoana si problemele de dinamica sexuala la marinari) au ramas pana astazi de stricta actualitate. Aveai senzatia ca totul a incremenit timp de o luna. ( Sper sincer ca cel care a castigat Skoda in decembrie sa nu fi facut infarct ca a castigat-o pe a doua! )  Probabil ca universalitatea temporala a panseurilor prezidentiale mi-a creat acest sentiment ciudat.

In acelasi interval de timp tonomatele lui Felix rasneau la Antena 3 aceeasi placa prafuita cu Basescu. Cateodata ma intreb daca nu cumva ceea ce fac ei e un fel de terapie pentru stimularea tonusului, ca un fel de acupunctura care aparent provoaca o durere ( in cazul lui Base intr-un loc bine determinat! ) insa scopul final este atins prin canalizarea energiilor launtrice si revigorarea trupului.

Nu mi-am propus sa fac revista presei pentru ca nu vreau sa-i iau painea de la gura lu’ bietul Badea care acum e nevoit sa faca doar revista presei proprii, adica Jurnalul National. Trebuie insa remarcat faptul ca in timp ce televiziunea poporului si cea a mogulului vechi se concentrau exclusiv la nivel de persoana, Realitatea TV a reusit, prin redarea fenomenului in ansamblul sau, sa dezlege misterul prezentei lui Aliodor Manolea in imediata apropiere al candidatului Basescu pe durata campaniei din toamna. Era de fapt vorba de un banal trafic de influenta. Omul dorea si el un post la ITM Bucuresti pentru nevasta care-l cicalea zilnic ca se plictiseste acasa printre globuri, papusi de paie si potiuni. A fost atat de insistent ca s-a tinut scai de presedinte pana a obtinut ce a vrut. “Hai sefu’, rezolvam si noi cu nevasta-mea?” “Ba, ma lasi?” “Hai sefu’, ca nu ma pot duce acasa cu mana goala!” “Ba, nu ma enerva!”  Si a tinut-o asa toata campania si la iritat pe Base intr-un asemena hal ca nu s-a mai putut concentra pe niciuna din capcanele intinse maiestuos de Grivco & Co.  si a trecut pe langa ele nepasator.

P.S. Denumirea de Inspectorat Teritorial de Munca presupune, cel putin etimologic, existenta unui anumit teritoriu in care se munceste. Ce are a face asta cu Bucurestiul?

Opresculeeee! Ningeee!

6 Comments

 1. Aparaschivei Paul said,

  20/01/2010 at 11:06 PM

  Domnule Six, la ce spor aveţi cu articolele dvs, vă pot cel puţin bănui de o încărcătură energetică peste limita permisă de lege!

 2. domnulsix said,

  21/01/2010 at 9:50 AM

  Si eu care credeam ca violetul-vinetiu de la urechi e din cauza gerului! 🙂

 3. ANAMORF said,

  21/01/2010 at 12:21 PM

  Rezistă cât poţi, că o să lanseze, în curând, Geoană, Hrebe & Co., linia de căciuli antiparapsi, cu efect garantat.

 4. reclama_e_sufletul_unora said,

  22/01/2010 at 6:34 PM

  Vad ca-ti faci reclama la blogul (slabut) intervenind pe ziare.com
  Daca veneai cu cateva luni inainte de alegeri, ai fi avut mai mult succes, ziare.com era colorat in portocaliu.
  Nici acum nu e tarziu, dar oranjatii care au ramas nu prea stiu sa citeasca.

  • domnulsix said,

   22/01/2010 at 11:19 PM

   Multumesc pentru apreciere! 🙂
   O sa ma straduiesc pe viitor sa ma ridic la inaltimea pretentiilor.

 5. ANAMORF said,

  25/01/2010 at 1:17 PM

  Six, e ţeapă reproşul cu reclama !

  Adică nu e nimic rău în a-ţi face reclamă la blog – dacă ai ce scrie pe el, bineînţeles !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: