Free Gigi


A trecut ceva vreme de cand Voievodul Gigi din Pipera nu si-a mai dat cu parerea despre politica, viata si societate in general. A fost ocupat cu treburi Europene si nu a mai avut timp sa se aplece si asupra noastra! Facand o paranteza, se pare ca e singurul parlamentar european roman care si-a luat treaba in serios. Celelalte fatuci trimise p-acolo nu par interesate decat de politici globale si abstracte.  Becali, in schimb, agricultura stie, de agricultura se ocupa. Nu cred ca poate cineva contesta competenta in oierit a lui Becali. Iar in privinta limbajului n-avem cum sa comparam obiectiv fiindca toata lumea prezinta la tribuna lecturi bine coafate de catre consilieri. Cine stie ce neaderthalieni or fi si ceilalti!

A revenit aseara in direct dar de acasa de la el ca doar n-a ajuns sa umble noaptea pe la televiziuni precum de-alde Ciuvica. Nu vine Becali la televiziune, vine televiziunea la Becali, mai zderentelor! Nu conteaza ce a spus pentru ca excitatia telespectatorului e suprema la simpla lui aparitie pe ecran.

Ciudata coincidenta, aparitia se face taman cand iar se pune de un scandal prin curte pe la Basescu.  Nea Becali fi atent ca iar n-o sa stii ce te-a lovit. Ultima oara cand presa a insistat pe familia lui Basescu matale ai petrecut doua saptamani din postul Pastelui mai crestineste decat l-ai petrecut vreodata.  Intotdeauna cand iese cate un scandal e bine sa deviezi atentia media gasind cate un astfel de fraierestean la care casca gura poporul. Ii dai cateva peste bot, il victimizezi ca sa aiba lumea de ce comenta si pana isi revin din emotii povestea urata a trecut. Ca efect secundar poti sa-l scoti parlamentar pe nedumerit dar ce mai conteaza!

Si fiindca veni vorba de becali ( subsatantiv comun ce desemneaza un individ cu numele de Becali, sg. becal, pl. becali ), m-am tot intrebat de ce e asa mare cerere pe piata pentru astfel de specimene pentru show-uri TV. IT Morar se intreba ieri de unde si pana unde e Viorel Lis vedeta si de ce toata lumea e interesata de potenta lui si performantele la “pacanele”. Daca ne uitam mai bine Lis e nevinovat. E vorba de un grup mult mai important de caraghiosi ce se invart pe la toata lumea si, daca nu se cearta intre ei, ne povestesc fapte de arme proprii si ne dau mostre din abordarile lor filosofice. Un fel de club Bilderberg al romanilor care, spre deosebire de cel original, nu se ascunde de presa si, tot spre deosebire de celalalt, in loc sa faca previziuni de evolutie a societatii ne demonstreaza gradul de involutie la care se poate ajunge. Au reuniuni periodice pe la Nasu, Acces Direct, Capatos, Vorbe Grele si alte centre de dezbateri culturale.

Mi-aduc aminte de o marea emisiune promovata cu titluri de  genul “Cei trei grei, show in direct pentru dumneavoastra!”. Te asteptai sa fie cel putin un Pavarotti-Domingo-Carreras si asteptai cu sufletul la gura poate cel mai mare spectacol din viata. Aiurea! Era vorba de Giovani Becali, Serghei Mizil si Madalin Voicu! Cei trei grei!? Era vorba, pur si simplu, de trei derbedei cu pubertate mintala intarziata care incearca pe spinarea noastra un fel de stand-up comedy de proasta calitate care de fapt nu e nici macar stand-up ci un stand-down autohton in jurul mesei de la OTV.

Dar daca poporul asta gusta: Succes nea Gigi! Ce urmeaza dupa europarlamentar?

1 Comment

  1. gabor timeea said,

    02/09/2011 at 5:39 PM

    Se pare c-a aparut un fel de blog “Romane Politiste Romania”, unde niste nebuni se exprima-n diverse feluri, de-ti vine sa te iei cu mainile de cap…! Aproapeca l-au desfiintat pe D.D-P.P-OTV, ca veni vorba pe-aici…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: