Incepe dansul!


Dupa ce de doua luni se codesc, ca fetele mari la ginecolog, liderii PSD au decis ca trebuie sa rupa pisica. Primul care si-a  aratat muschii e Miron Mitrea care n-a mai dat-o cotita cu sustinerea lui Diaconescu si alte frecusuri si a declarat ca doreste sa candideze la presedentia PSD si punct. Nu vrea alta functie sau alte aranjamente.

Nu stiu cate sanse are Mitrea (o sa revin asupra subiectului!) si nici cat de capabil va fi pentru aceasta functie dar macar este primul din PSD care nu face uz de obisnuitele aranjamente pe la colturi, declaratii pline de subintelesuri, mici inghiontiri pe la spate si alte asemnea cu care s-au “ales democratic” de fiecare data liderii acestui partid. E posibil ca intr-o astfel de situatie Diaconescu sa nu mai tinteasca atat de sus si sa se complaca intr-un rol de presedinte executiv sau ce s-o mai inventa pe la congres.

Deja avem doi candidati siguri pentru ca Geoana trebuie sa candideze indiferent de ce se intampla. Trebuie sa se elibereze la un moment dat de Aliodor si in acest sens a organizat un chef cu gealatii pe la munte unde , asa in treacat, o sa vina vorba si de niscai probleme de partid. Vrea sa vada daca energiile trec prin granit.

Iliescu a inceput sa devina nervos ca pe el nu-l mai intreba nimeni, ceea ce nu prea se cade la etatea dumisale. Putin respect mai mojicilor! Daca nu multumea el minerilor in ’90 tara era deja vanduta de Ratiu si pe ce va mai bateati voi acum? Ce mai reforma Basescu?

Pozitia cea mai dificila o intrevad in acest moment la Nastase. S-a tot ferit sa anunte ca vrea din nou presedinte de partid desi, pana mai ieri, se declara singurul detinator de testicule din PSD. Nu putem preciza cate deoarece nu a fost efectuata inca numaratoarea oficiala solicitata de la tribuna parlamentului in urma cu cativa ani chiar de posesor. Traian  Basescu, curios si el, a initiat cu ajutorul DNA unele verificari in aceasta directie dar care nu au fost inca finalizate. In orice caz mai putine decat era nevoie pentru a-l putea ataca direct si barbateste pe Hrebenciuc. A fost nevoie de un scenariu si de interventia Rodicai Stanoiu care sa declare ca Hrebenciuc e omul cu aranjamentele si cel care a provocat cele mai mari rele PSD-ului. Intre timp Bombo rosea gingas pe scaunul din fata Gabrielei Vranceanu Firea, usor rusinat de duritatea cuvintelor exprimate telefonic de fostul ministru al justitiei.

Cu o astfel de atitudine cred ca Adrian Nastase ar face mai bine sa nu se bage si sa se pastreze pentru interventiile sale umoristice (fine cei drept) si critic-constructive in acelassi timp. Ceea ce ii reproseaza lumea, nu numai PSD -istii, lui Geoana este tocmai lipsa de fermitate, ori o a te ascunde dupa fustele fostelor colaboratoare nu e o dovada ca s-ar putea schimba ceva la conducere. Sa admitem ca a o lasa pe matusa Tamara sa faca afacerile cu imobiliare era justificat de experienta si varsta oneroasei afaceriste, care probabil prinsese cheag inca din perioada interbelica,  plus ca avea mai mult timp liber fiind la pensie in timp ce nepotul era prins pana peste cap cu functia de premier.  Dar sa pui alta matusica sa-l urecheze p-ala din ultima banca de ti-a mancat sandviciul e cu totul altceva.

Adriane nici nu sti,  cat de mult esti pe campii!

PS: Viorele! Las-o dracului de flacara ca-ti arunca astia cosmelia-n aer!

Advertisements

1 Comment

  1. 24/01/2010 at 10:18 PM

    […] dupa ce Mitrea si-a anuntat public candidatura, s-a incins lupta pentru sefia PSD. Tinand mortis sa ma contrazica, Diaconescu si-a anuntat si el intrarea in cursa desi ma asteptam sa se alature uneia dintre […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: