Politica la rang de arta filosofica


Singura metoda prin care politicienii mai pot contracara efectul gerului a ramas circul.

PSD

Osciland intre dilema hamletiana a lui Nastase cu privire la candidatura ( A candida = ma fac de cacao ca nu ma alege nimeni sau A nu candida=ma fac de cacao ca n-am avut sange in instalatie? This is the question!) si chinuitoarea dedublare structurala  a lui Oprisan intre Platon, Aristotel si Marele Adevar nu mai ramane decat sa asteptam cu sufletul la gura un verdict edificator din partea lui Mazare de genul: “Ia sa ma pupe-n cur toti astia cu congresele lor!”

PDL

Necesitatea de reformare profunda a partidului a inceput prin dezbaterea publica cu privire la latura simbolica. Ca si in zorii crestinismului , Sfinti Parinti ai PDL-ului ( Basescu, Blaga, Videanu ) stransi pe la conciliile din Modrogan, dupa ce au rezolvat cu selectia evangheliilor ce se vor canta urmatorii 4 ani si i-au admis Mariei-Magda-Elenei recunoasterea publica si dreptul incontestabil de a contribui la istoria neamului si Dezvoltarea Regionala a mai ramas analiza identitatii in ochii turmei de votanti. Semnul crucii nu merge ca e luat, cu trandafirii nu prea mai merge ca treaba cu socialismul s-a varsat definitiv iar  cai, sageti, vulturi si altele sunt si ele compromise. Ce se poate face?  Dupa propunerea lui Preda de a alege marul singura alternativa argumentata ideologic a venit din partea lui Vasile Oltean care a propus para. Motivatia este o dovada irefutabila a democratiei si a fierberilor ideatice din interiorul partidului: “”Eu voi propune para. Uite-asa, ca sa nu fie marul.”   Pe http://www.ziare.com , la articolul “Sigla PD-L, intre mere si pere”, publicul a facut diverse propuneri interesante pentru sigla, plecand de la “cioara vopsita” pana la “piureul de mere cu pere” ( NR: Asta din urma-i a mea! 🙂 ). Asteptam cu vie emotie deznodamantul!

PNL

In asteptarea raspunsului de la Cotroceni pentru cererea lui Fenechiu de intrare la guvernare liberalii incearca alternative de sponsorizare pentru situatia in care Dinu, de rusine, nu va mai da banii. Propunand un  raspuns la intrebarea anului 2009  ( Ce se poate face cu cei 4 miliarde de dolari de la Rosia Montana Gold Corporation?) Adina Valean incearca sa atraga un procent catre conturile partidului si s-a apucat de niste lobby pe la UE. Renatte Weber, pe care n-a avut timp s-o anunte nimeni, a sarit ca arsa si era cat p-aci  sa ratoarne tocana de pe foc. Inca se mai joaca. Din experientele anterioare incununate de succes (ale altora) s-a vazut ca e bine sa lasi muierea sa se ocupe de stransu’ banilor. Iese garantat! Intrebarea filosofica ce se pune aici cu privire la gasca lui Gabriel este: Daca tot i-au dat lu’ Naumovici o caruta de bani pe reclama nu puteau sa mai dea un leu pe un ziar si sa vada ca PNL nu e la putere?

PRM

Vadim incearca si el una mica, fara lovele, pe la  Consiliul General al Capitalei. Fara scandal fara “hotilor, baditilor!”, fara “puscaria sa-i manance”? Unde-i stralucirea bardului de alta data?  O tempora o mores!

Am  bagat putin Cicero la final ca sa fiu in pas cu trendul.

Advertisements

7 Comments

 1. Anton said,

  27/01/2010 at 12:42 PM

  ,,,Amore more ore re probantum amicitia,, Ca bine spunea latinul, dar ei, impreuna si la un loc, sunt o apa si un pamant, egal la FEL. Adaug la felul unu` doi si trei, ca nu poti sa pierzi cireasa de pe coliva Romaniei.
  Sa dau si eu cu un alt fel de Cicero: Veni vidi, dixit !

 2. Phaim said,

  27/01/2010 at 3:13 PM

  Gabriel Resources are gandire strategica. Dorinta lor e de a unifica dreapta. Au inceput cu programul de guvernare al PD-L, asa ca era normal sa se mute si in Aviatorilor, via Bruxelles.

 3. relu said,

  27/01/2010 at 8:11 PM

  Monsher, ai scapat din analiza cel mai important partid din ro! Vei fi penalizat pt aceasta (sa speram!)scapare. Ca sa nu te tin in tensiune este vorba de PLM care este pe departe majoritar! Analiza n-o mai fac, ii las pe contributori sa abereze. 🙂

  • domnulsix said,

   27/01/2010 at 8:21 PM

   N-am analizat decat partidele astea unde numai o parte din membrii au preocupari filosofice. In cazul PLM membrii sunt deja cu totii in alte sfere ale imaginatiei!

 4. Aparaschivei Paul said,

  27/01/2010 at 10:49 PM

  Concluzia mea, dupa prezentul articol:

  Elena Udrea, un mix bun intre Maria Basescu, Magda Ciumac si Elena din Troia.

  Vadim la Primarie, cu Bideu pe post de berbec care sa-i sparga usa si sa infrunte gardienii oprescieni.

  Rebranduirea reideologica a celor din PDL: era o vorba romaneasca…cu niste perje la capat? Parca da!

  • domnulsix said,

   27/01/2010 at 11:58 PM

   Ai vazut ca daca-ti ofer un spatiu mai relaxat poti comenta si tu elegant! 🙂

   • Aparaschivei Paul said,

    28/01/2010 at 12:01 AM

    De-a dreptu şi de-a pururi elevat, monşer! Parol! Nu de alta, dar aşa ar trebui să ne exprimăm noi ăştia, elitele 😉
    Văd că mai sus se pune de-o nouă formaţiune. Sound’s interesting!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: