S-a deschis sezonul la fazani


Abia ce s-a terminat traditionala si mediatizata vanatoare anuala in care un grup de boi impusca un grup de mistreti si era normal ca atentia publica sa fie indreptata catre alte specie.

N-o sa continui cu alegoria ca n-avem timp de figuri de stil pe gerul asta. In concret, e vorba despre una de-i zice Justitia, chioara aia cu balanta de-o tot violeaza discretionar tot smecheru cu un pic de cheag, ce s-a trezit asa in plina iarna sa condamne ditamai contribuabilu’  ( nu la buget ci la campanie ) la trei anisori de post si reculegere. Fratele Mircia jura ca-i nevinovat dar nu poate baga textu’ clasic cu razbunarea politica fiindca nu se prea potriveste cu contextul. Ca sa citez un coleg de partid al impricinatului , “in tara mea si cu partidul meu la putere sa se-ntample una ca asta?”

In afara implicatiilor electorale, respectiv noi alegeri in Ramnicu Valcea ( Honorius, ce zici!!) , mai exista si implicatiile psihologice asupra celorlalti candidati la repaus civil aflati pe teava. Semnalul e destul de derutant mai ales ca o parte dintre ei tocmai ce rasuflasera usurat, inclusiv eroul nostru, cand flacara violet s-a dovedit mai puternica decat guzganul rozaliu si, voiosi, se pregateau de traditionala vacanta de schi in Austria. Tocmai acum veniti cu chestii d-astea?

Echipa lui Vantu face ca de obicei o gafa, nevinovata, si-l invita sa comenteze subiectul tocmai pe liderul PSD din Iasi, Nichita. Adica s-a apucat sa vorbeasca de funie in casa primarului. Acesta, in loc sa infiereze cu manie proletara actul josnic al PDL-istului, a comentat cu calm, solidaritate si cu vocea usor gatuita de emotie, privind fenomenul doar in ansamblu si numai din perspectiva onoarei breslei de administrator public (tare conceptu asta!). Si are dreptate. Ori nu despre dansu discutam acu trei zile ca ar fi putut (dar n-a facut!)  cu un rezultat normal la Iasi sa-l contracareze pe Regele Sobolanilor, Wiliam Branza si cei 70.000 de rromano-italieni ? Pai atunci ce vreti de la el? A facut tot ce era omeneste posibil.

Dar sa nu va asteptati ca se prefigureaza un fenomen de masa. A fost doar o demonstratie pentru fani cu privire la posibilitatea stiintifica. Cine are de priceput, pricepe si actioneaza in consecinta. Cum s-ar zice in termeni vanatoresti a fost un foc cu alice si a picat un fazan.

Daca ar fi fost vorba de o sentinta definitiva civila ironia legii ar fi impus aplicarea unei stampile cu mentiunea: “Noi, Presedintele Romaniei, in numele legii…”.  Dar fiind sentinta penala presedintele nu mai are nicio implicare. Mai precis era chiar plecat in timpul asta. La Kabul. Sau Cahul? Ma rog, undeva unde a fost o vreme  Armata Rosie iar acum incearca NATO sa se insinueze. Cahul sau Kabul?

PS Fara legatura cu subiectul. Am aflat, in direct la Realitatea,  de ce nu merge treaba in Bucuresti. Oprescu a facut rost de o parola si sta toata ziulica cu ochii beliti pe satelitii meteo. Cand sa mai dai si zapada la o parte? Omul e da treaba si pa meserie da cum dracu sa aiba timp da toate mofturile astora cu gropi, curatenii, ape calde si alte bazaconii?

Advertisements

1 Comment

  1. ANAMORF said,

    28/01/2010 at 12:18 PM

    Cu articole din astea, ţi-ai putea încerca norocul şi-n jurnalistica “mare” !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: