Cretini si crestini. Sau invers.


Lucrarea Sfintilor Apostoli sositi pe plaiurile dacice acum 2000 de ani sa raspandeasca invatatura crestina e continuata si in zilele noastre cu mare succes de liderii politici.

Dupa ce Prigoana si Bahmu au batut recordul mondial si olimpic la nasit cupluri, botezat copii si divorturi/casatorii familia Basescu vine tare din urma. Mai intai presedintele ne-a marturisit in campanie ca cea mai buna fapta pe care a facut-o vreodata e ca a botezat un copil musulman. A aduce inca o oita in turma lui Dumnezeu e intr-adevar o fapta inaltatoare. Dar de ce trebuie sa furi de la Allah pentru asta?

Ca sa nu ramana mai prejos, Mircea (fratele nu bricul!) s-a pornit si el la implinirea menirii crestine si a adus un prunc in Casa Domnului. Care au fost resorturile gestului si cum i-a cazut cu tronc sa boteze la Constanta tocmai nepoata unui mare interlop din Olt nu putem sti. Nebanuite sunt caile Domnului.

Ce putem sti cu siguranta e ca atat cat a demolat Mircea Basescu la imaginea fratelui sau n-au reusit si n-o sa reuseasca in veci toata gasca de ciumpalaci (termen promovat de Mircea Badea) sau maimute urlatoare (termen de la Huidu,ca sa  fim chit! 🙂 ) platiti de Felix sa arunce seara de seara cu laturi pe fata si spatele lui Zeus. Voiculescu ar putea sa-i dea afara pe toti, pentru incompetenta, si sa-l angajeze la schimb doar pe Ernest sa stea cu ochii pe Mircea Basescu. De fapt nici nu trebuie sa-l urmareasca pentru ca suna el daca e ceva demn de relatat.

Sau ati pus cumva boticul la teatrul ieftin al lui Bercea Mondialul care intreba pe ziaristii sositi la savarsirea botezului de nepoata cine i-a chemat si de unde stiau de ceremonie. Nimeni nu s-a prins ca el i-a chemat. In general baietii astia sunt un monument de discretie. Nu ei sunt aia care fac nuntile in strada si joaca pe limuzina blocand drumul european. Nu ei sunt aia care pun tabla stralucitioare pe turnulete de fac zob irisul teleobiectivelor de pe satelitii americani. Nu ei dau drumul la manele de rup urechile Europei si au scandalizat Roma mai rau decat pe vremea cand treceau pe acolo vandalii. Nu ei se urca pe scena si arunca cu teancurile de bani pe fruntea lautarilor chiar daca unii sunt rupti in fund sau au fost nevoiti sa fure un an intreg pentru secundele alea de glorie.  Nu ei. Ei isi vad linistiti de viata lor onesta si numai nenorocita asta de presa se incapataneaza sa exagereze si sa-i prezinte zilnic la ora 5.

Toata tevatura nu a fost altceva decat o mica manevra de marketing. Asa cum vedeti in ziare anunturile cu “Marea Vrajitoare Maria, de renume mondial, prezenta in emisiune la Teo si la Mihaela Radulescu, ….” sau “Tratamente cu bioenergie facute de expert prezentat la OTV, ….”, de azi inainte Bercea Mondialul o sa-si mai adauge la CV ca e finul lui Basescu (nu conteaza care). Inca 5 ani va fi un bun argument pentru partenerii de afaceri sa faca dilurile cu el iar politistii vor stii cand sa ia pozitia de drepti la trecerea pe rosu a Mertanului.

In rest nimic blamabil. In timp ce bunicutul inmuia somoioagele de “ochiul dracului” in cristelnita cu popa de fata, nasul se lepada de trei ori de Satana la trei metrii mai spre usa si astfel a fost meci nul.

Copilul sa fie sanatos si Dumnezeu sa-i ajute!

PS: Apropo de baietii lui Felix, despre care am scris malitios acum cateva zile, i-am vazut din nou in seara asta readusi la viata si virulenti ca-n vremurile bune! Au fost si ei marcati de gestul crestinesc si au facut analiza pe text cu supramediatizatul botez. De aici si titlul. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: