Pandele, Vaghelie, doctrina si latrina


Campania electorala din interiorul PSD e chiar mai vioaie decat cea pentru prezidentiale. Daca liderii importanti ai partidului s-ar fi aratat la fel de interesati de promovarea ideilor si in noiembrie e posibil ca bataia Vantu-lui sa nu mai fi avut acelasi efect.

Imediat dupa sedinta Consiliului National doi lideri au inceput un maraton televizat pentru promovarea ideilor lor. Sau mai bine zis unul promoveaza idei iar celalalt  o singura idee , dar fixa. In primul caz este , evident, vorba de Adrian Nastase care, de cand a primit binecuvantarea de la taica Ilici,  pare la a doua tinerete si zburda de la un talk-show la altul cat e ziulica de lunga.

Al doilea, cel cu ideea fixa, este Pandele. Ideea lui fixa e ca trebuie sa fie mai tare decat Vanghelie. Omul e atat de tare animat de telul pe care si l-a propus incat vrea sa-l urmaresca pe Marean si la wc-ul public daca e cazul, in conformitate cu propriile declaratii. E drept ca si Vanghelie are dreptate sa se lupte cu Pandele ca unde s-a mai pomenit o asemena blasfemie: geaca portocalie cu Udrea in sediu PSD.

Spre deosebire de Nastase care impacheteaza toate declaratiile elegant condimentand totul cu umor si atacuri bine directionate, Pandele, mai marinar, vrea sa se faca mult mai usor de inteles si face apel, nici mai mult nici mai putin,  la doctrina social-democrata. “De stanga”, cum stie el ca se cheama.

Astfel lupta lui cu Vanghelie este transferata in planul pur ideologic. N-are nicio legatura cu meciul PSD -Oprea. N-are nicio legatura  cu faptul ca in 2008, cand Pandele a candidat pentru inca un mandat de la PSD, Blaga a refuzat sa semneze candidatura din partea PDL a unui candidat ce ar fi avut sanse reale sa-l bata pe acesta iar PDL a depus in ultima zi posibila un contracandidat de paie. Nu are nicio legatura cu incercarea lui de demisie din PSD la care a revenit cand a aflat ca pierde postul de primar. Nu are nicio legatura cu faptul ca Vanghelie taie in carne vie de cate ori ii miroase a Oprea prin organizatia de Ilfov.

Toate astea n-au nicio legatura. Pandele nu mai poate dormi noaptea din cauza deviatiei politicii organizatiei PSD-Ilfov-Bucuresti de la doctrina “de stanga”. Pandele se trezeste uneori noaptea brusc si transpirat amintindu-si ca PSD-ul are prea multe puncte cu tenta liberala in program. Asa ceva nu mai poate continua. “Liberali” astia trebuie scosi din conducere. Cel mai liberal dintre toti e Vanghelie si el trebuie sa piara.

Altfel se dilueaza ingrijorator influenta benefica a  doctrinei de stanga. Cu ce obraz se mai poate el intoarce in fata celor 3000 de “someri” din Voluntari care primesc lunar ajutor social din impozitele pe case platite de fraierii care s-au mutat in Pipera si care  nu trebuie sa presteze pentru asta decat unul sau doua voturi impreuna cu familia atunci cand e nevoie, dar suficient pentru un 50% la orice scrutin. Ce le va raspunde acestor oameni cand ii vor zice: “Nea Pandele! Ne napadesc liberalii. S-a dus dracului social democratia!”

Si atunci e nevoit sa lupte. Chiar si pentru un  WC public daca e nevoie. Dar nu se mai poate continua asa. “Prea multa sare liberala in  PSD!”

‘PS. Ce s-au intaratat astia doi de la o geaca cu Elena Udrea! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: