Boc Pensionaroctonul


La fel cum Vasile al II-lea Bulgaroctonul a facut prapad printre locuitorii de la sud de Dunare, contemporanul nostru, Emil Boc,  pare preocupat de infaptuirea aceleiasi opere, de aceasta data la nordul fluviului. Pentru ca nu e productiv sa omori tot poporul fiindca nu va mai avea cine sa plateasca taxe s-a gandit sa procedeze selectiv si s-a orientat cu predilectie catre votantii PSD-ului, respectiv pensionarii.

De cand l-a luat Basescu din biroul lui de la Cluj si-l tot pune sa faca guverne Boc I, II, III, IV, etc. singura constanta a politicii sale e sa le dea la oasele slabite de osteoporoza pensionarilor. Cerbicia cu care se concentreaza pe domeniul asta ne duce cu gandul la o posibila trauma din copilarie. Cine stie ce pensionar l-a urecheat ca nu i-a cedat locul in autobuz sau cine stie ce matusica l-o fi zgaltait de obraji ca sa-i arate cat era de simpatic? Cert e ca Emilut, ajuns la maturitate, are in el o ura de nestavilit.

Prima lui masura din guvernul Boc I a fost sa modifice (micsoreze) pensiile asa zise nesimtite. In afara catorva securisti care manarisera statele pe ultimele luni si ale caror pensii erau astfel diminuate pe merit si a fraierului de Oprea care s-a grabit sa renunte la pensie ca sa faca impresie buna la Base ( ce-i drept, i-a reusit!) cei loviti cu adevarat au fost pensionarii normali cum erau actorii sau profesorii care ajunseera si ei la o pensie de douazeci si ceva de milioane. Dupa scandalul ce a iesit a dat inapoi si se parea ca a uitat. Ei, as! Cum s-a instalat in noul guvern, din nou cu majoritate mare in parlament, o ia de la capat si da din nou in cap exact aceleiasi categorii nevinovate ca sa pedepseasca o mana de profitori.

De ce nu se poate corecta strict nesimtirea unora si trebuie data de fiecare data cate o lege care sa bulverseze tot. Cand se discuta ca sunt prea multi bugetari, se dau afara profesorii desi in plus sunt frecangii de prin primarii. Cand vrea sa-i rada la buzunar pe cine stie ce smecheri profitori ai puterilor anterioare pica in plasa cativa bieti artisti. Pe vremea nazistilor pentru ca un evreu cerea dobanda de la un neamt era gazat tot cartierul. Asta sa fie modelul?

Nene Bocule! Daca tot vrei sa fii eficient, de ce nu incerci cu  cianura?

PS. Mai tineti minte cand Basescu ne spunea ca intre Logan-uri de 70.000 si pensionari ii alege pe ultimii? Astazi cand ma intorceam in Bucuresti, pe la Otopeni m-am intalnit cu cateva zeci de Logan-uri, noi noute , branduite cu sigla Politiei ce plecau la utilizatori in provincie.  Coroborat cu ce ordonante de pensii da Boc se pare ca la Cotroceni se canta alta placa.

Advertisements

6 Comments

 1. 10/02/2010 at 11:58 PM

  Caratzi-va din tzara, lasati-l fara contribuabili ca vedeti ce paula beleshte!

 2. Jivago said,

  11/02/2010 at 1:56 AM

  bati campii bine de tot

 3. 15/02/2010 at 4:41 PM

  tatutzu, aci le cam incurci !
  e frumos, da’ nu e adevarat…
  crezi ca li s’a pus lor pata, aiurea’n tramvai, pe penzidacii nostri ?
  e clauza, nenica, in acordu’ de ‘mprumut, far’ de care aveai deosebita placere si onoare sa cumperi un iouroi cu 70-80 de mii !
  asta numa’ daca nu esti platit in franci elvetzieni, si’tzi convenea asta !
  atunci te intzeleg !
  necesitatea revizuirii sistemului de pensii e stringenta, pen’ ca, in ritmu’ asta, peste 3-4-5 ani nu o sa mai existe nici macar notziunea de penzii de stat.
  sau nu o sa mai existe nici un fel de investitzii publice…
  iar faptu’ ca mereu sint bagatzi la ‘naintare actorii pensionari (l’am vazut fugitiv pe magistrul ion lucian inlacrimat, saracu’, desi ar cam trebui sa aiba deja o batrinetze linistita dupa “afacerea” cu bildingu’ construit in locu teatrului excelsior; daca nu “si’a tras” nimic d’acolo inseamna ca l’au fraierit aia ! apropo trebuia, parca, sa existe in cladirea noua si o sala de teatru pentru trupa lui subtzirica. o exista ?) seamana a tactica a “gradatzilor” de a abate atentzia de la penziile lor.
  “magistratzii” curtzii constitutzionale au dat o hotarire in care au decretat ca nu se pot face discriminari intre categorii de pensionari, sau cam asa ceva, lucru care’i afecta si pe ei, asa ca “astia” sint obligatzi sa ia la mina tot sistemu’, ca sa nu’l dea iar neconstitutzional…

  ma rog, nu ‘nseamna ca n’or s’o faca, sau ca judecatorii n’or sa dea cistig de cauza in serie, si foarte rapid, tutulor celor ce o sa li se adreseze.

  vorba aia: dupa ei potopu’
  mor cu noi de gitzi !

  • domnulsix said,

   15/02/2010 at 4:52 PM

   Sunt de acord cu tine ca trebuie facut ceva si ca pensiile alora d-au smecherit-o. Trebuie cumva corectate. Ce acuz eu e ca de fiecare data se face galagie mare si in final nu iese nimic. Exact asta e problema ca o lege data tampit va fi anulata imediat. Nu se poate da o lege astfel incat sa nu mai fie nevoie de cazuri asociale sa-mi planga in dosul sticlei? Oare nu pot fi cautati la outze aia de si-au dat salariu si de director si de consilier in acelasi timp si sa-i arzi pe aia la pensie?
   De ce mi-e teama este ca in curand se va mari CAS-ul, ca altfel n-o sa fie de unde, si vor trece din nou salariile la negru si o s-o ducem din victorie in victorie pana o dam definitiv de gard cu sau fara FMI in carca.

 4. 16/02/2010 at 2:02 PM

  conteaza si cine face galagie !
  uita’te la hunguri, draghe, aia or facut tva 25 %, au taiat, TOATE penziile, si alte delicatese asemanatoare. si acu’ au renuntzat la fe.me.i… ca ies din criza !
  da’ aia n’au ceseme si judecatori atit de “saritori” cin’ e vorba de interesele proprii !
  ce sa’i faci daca noi n’am avut gulash socialism…

 5. inconstanta said,

  25/02/2010 at 11:07 AM

  Ajungi să te miri că Şeitan nu s-a gândit să dea alocaţii în funcţie de greutatea sau de scorul APGAR obţinut de copil la naştere. Cat despre pensii, contribuabilul ideal fumează, consumă alcool şi moare tânăr … asa, ca sa ne scuteasca de atata bataie de cap si cheltuieli …


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: