Romania Generala pentru Situatii de Urgenta


De aproape o luna ne hlizim ca retardatii la harta tarii care ba e galbena, ba portocalie, ba e de ploaie, ba e de vant, ba e de ninsoare, ba e de ger, ba de inundatii.

Astfel Romania e gestionata exclusiv de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.  Ei desfunda canale, ei destroienesc drumuri, ei duc gravidele la spital cu elicopterul. Intre timp premierul Boc poate sa stea linistit la OTV sa ne explice cum sta treaba cu criza, Oprescu in comandamente (sanchi!) da iarna cu duplexuri la Realitatea din ora in ora si cu iesiri zilnice in strada sa mai iasa mirosul de tigara din camasa aia alba iar Mazare in Brazilia daca nu-i blocheaza Berceanu soseaua spre avion.

Asa stand lucrurile se nasc doua dileme existentiale:

1. Daca IGSU tot le rezolva pe toate de ce se mai dau bani la Compania Nationala de Autostrazi ( de la ce i-o veni numele? ) si la alti baieti care iau sume frumusele pentru desfundat canale, asfaltat strazi si alte mofturi edilitare? Sau de ce nu se desfunda canalele cand nu sunt inundatii si de ce nu se pun parazapezi inainte sa viscoleasca? In ciuda insistentelor lui Al Gore si GreenPeace in Romania iarna continua sa ninga  si sa fie frig.

2. Daca IGSU sunt asa de capabili nu am putea sa sunam la 112 sa anuntam ca in scoli ar trebui instituit cod galben de idiotenie  si in spitale cod galben de mizerie si infectie? Poate le rezolva ei si p-astea ca mie mi se par destul de urgente. Despre codul portocaliu din guvern si ministere se stie deja si o vreme n-avem ce face. Codul portocaliu de prostie, hotie si incompetenta intrat in vigoare in decembrie 2009 mai este valabil pana in noiembrie 2012 si pe baza votului dumneavoastra  ar putea fi prelungit pana in 2014.

La Cotroceni e cod violet de manipulat fraieri perpetuu.

Advertisements

1 Comment

  1. Dragos said,

    14/02/2010 at 9:25 AM

    Pai n-are cum sa se prelungeasca daca vine sfarsitul lumii.. Sau? :))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: