Daca stau sunt curva, daca fug sunt proasta


Solutia, la mintea gainii, este sa se impiedice.

Adrian Nastase s-a zbatut de la inceputul anului sa se situeze in aceeasi ipostaza cu suratele inaripate de la Cornu alergate de pintenati prin ograda si, dupa o analiza profunda, nu a gasit nici el o alta rezolvare a dilemei pasaresti in afara celei cu impiedicatul. Daca dorea cu tot dinadinsul sa ajunga in finala era nevoit sa se lase un pic tavalit in cabina camionului de Mitrea, sa suporte clasica pozitie a misionarului preferata de diplomatul Diaconescu si sa accepte, eventual,  si o partida in trei in cuseta de serviciu a personalului de pe ruta  Constanta-Focsani, cu nasii Mazare si Oprisan. Toate in acelasi timp si in special inainte de Congres. Trebuie sa recunoastem ca o atare situatie nu cadra cu statutul de colectionar de arta si posesor de umor fin al proaspatului membru PSD de Prahova. De partea cealalta, dupa ce s-a anuntat ca runda se disputa cu cartile aranjate de Vanghelie, exista spectrul rusinos al clasarii, dupa primul tur, undeva la doua procente in fata lui Andrei Alexandru si a lui Ioan Domonco.  Mazare sigur i-ar fi luat fata cu conditia sa se termine carnavalul de la Rio inainte cu ce putin doua zile de congres. Nici aceasta pozitie n-ar fi fost prea onoranta pentru cel mai performant prim-ministru al PSD de dupa revolutie. Astfel solutia impleticirii in hatisurile sistemului electoral intern al partidului la care a trudit din greu a devenit evidenta.

Prin anuntul cu privire la retragerea din cursa a reusit sa arate publicului (cel suficient de credul!) ca Nastase lupta in continuare ca un barbat adevarat, are sustinere dar nu face compromisuri si e dispus sa renunte la functii pentru respectarea unor principii (nu stim care dar sigur de principii e vorba). Prin aceeasi decizie curajoasa a reusit sa-mi ofere si mie posibilitatea sa fac elegant trecerea de la gainile stresate intensiv din postul de ieri catre gaina monologand hamletian din articolul de astazi.

Numarul de candidati la sefia PSD nu s-a redus pentru ca organizatia, un izvor nesecat de valori si talente, a oferit imediat sansa de afirmare in lupta a tanarului Ponta.  E greu de crezut ca programul ambitios al acestuia va atrage suficienti sustinatori insa reprezinta o sansa extraordinara pentru confirmarea apartenentei la grupul de grei ai partidului. In lipsa lui Nastase sustinatorii lui se vor indrepta automsat catre Ponta ca doar el l-a crescut si invatat tot ce stie in materie politica. E posibil ca si Andrei Alexandru sa arunce cartile si astfel inca un rand de voturi de la taicutzu Ilici vor veni tot la tanara speranta a partidului. Cu ce mai are el, ca om care inca nu s-a certat cu nimeni in partid, nici macar cu nevasta sau socrul, poate strange un gramajoara frumoasa de adepti. Astfel, cu Ponta cocotat pe umerii unui grup solid de sprijin, vom avea posibilitatea sa urmarim la Congres continuarea dialogului de astazi cu Vanghelie si vom afla ce intentioneaza Marean sa-i dea lui Victor de la prezidiu, linistit, si ce va primi la randul sau, la schimb, din sala. Nu stiu de ce dar nu cred ca vorbeau despre voturi.

Pentru ca nu au avut ocazia sa urmareasca impreuna All Star Game-ul de la Dallas, castigat anul asta de catre echipa Conferintei de Est, PDL-isti l-au invitat pe Basescu la sedinta lor de sambata ce se va desfasura in acelasi timp cu Congresul PSD. Nu au prea multe de discutat ca treaba merge struna cand esti la putere si FMI-ul cinsteste masa cu regularitate dar aveau si ei nevoie de putina relaxare. Spre dupa-amiaza vor porni plasmele de pe pereti si vor urmarii live meciul de la Romexpo.

Doar ca sa se rada.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: