Daca nu-i poti invinge desfiinteaza-i


PNL, partidul celor mai spalati si cititi baieti, da dovada in ultima perioada de cea mai mare prostie la nivel de comunicare.

PSD-ul e in pozitia in care se gaseste acum pentru ca de 5 ani nu a facut altceva decat sa incerce sa dea cu parul in Basescu. Tot ce au reusit a fost sa-l transforme in victima si sa-i asigure inca 5 ani de mandat glorios.

PNL-ul se straduieste din rasputeri sa cada in aceeasi capcana. In loc sa aiba grija de ideile liberale, sa incerce sa-si atraga publicul sensibil la o astfel de optiune, insista in continuare sa sara la beregata lui Basescu fara nici cea mai mica sansa de a rezolva ceva. Credeti ca mai sunt sanse pentru suspendare la cati dau bir cu fugitii si se fac independenti de Oprea? Oricum peste 5 ani Basescu nu va mai fi presedinte decat daca nu se modifica iar Constitutia.

Dupa ce Antonescu a declarat public ca trebuie desfiintat PD-l-ul acum Chiuariu cere desfiintarea functiei de presedinte. Normal ca daca era Antonescu presedinte snu mai era cazul de asa ceva. Sunt de acord ca PD-L este un partid unit exclusiv in jurul unor interese economice si ca fara Basescu se desfiinteaza in cateva luni singur. Sunt partial de acord si cu desfiintarea functiei de presedinte desi as opta mai mult pentru o Constitutie clara care sa prevada in amanunt corectii la orice tentativa de derapaj.

Modul in care pune insa problema PNL este lipsit de cel mai elementar simt al comunicarii din cel putin trei motive:

1. PDL si Basescu sunt la putere si orice atac la ei pe astfel de teme este interpretat ca fiind o actiune politicianista deci nu va atrage adepti. Daca cineva vrea sa se faca remarcatar trebui sa-i atace pe probleme economice si sociale concrete unde sunt varza.

2. Daca singurul tel politic afirmat este impotrivirea la politica  PDL si Basescu , mai exista un partid, PSD, care face acelasi lucru de ani buni. De ce ar alege cineva sa sustina PNL in loc de PSD sau invers? Care e diferenta?

3. Nu-l scoti in fata cu astfel de mesaje pe Chiuariu care a fost un ministru dezastruos la vremea lui alaturi de Adomnitei si Pacurariu. De obicei se alege un om cu oaresce credibilitate si expertiza in domeniu chiar daca e vorba strict de o initiativa politica.

Daca PNL vrea doar sa se scrie si despre ei la gazeta, indiferent ce, atunci au ales cea mai buna cale de a face acest lucru. De obicei mesajele idioate sunt cele mai mediatizate.

Daca si-au propus totusi ca si la viitoarele alegeri sa mai fie in parlament ar trebui sa se gandeasca la cu totul altfel de lucruri. Sa-si aminteasca de gramanda de mici afaceristi carora toate guvernele (inclusiv al PNL) le-au dat in cap si i-au inecat in birocratie si coruptie. Sa-si aminteasca de agricultura care hranea pe vremuri tot Imperiul Otoman iar acum importam 80% din mancare de la turcii care cultiva pe teren arid si rosu. Mai sunt multe alte domenii in care ar putea sa propuna ceva constructiv.

Sa se lupte pentru o constitutie in care sa nu mai fie loc de mishtouri si de hatzaneli in doru’ lelii pe baza de document scris (prost!). PD-L si Basescu exact asta asteapta, o impotrivire inutila care sa dea sens scandalului si sa se devieze discutia publica de la dezastrul guvernarii.

Daca poporul a votat unicameral cu trei sute de alesi, chiar daca este o prostie sinistra, lasati-o asa cum a cazut. Luptati-va ca acel parlament sa aiba un cuvant de spus si sa fie ales democratic si echitabil. In rest, la orice impotrivire o sa va dea Basescu cu referendumul si poporul dupa ceafa pe la OTV si Nasu de o sa va curga sangele pe nas si o sa iasa tot ca el.

Coposu a avut rabdare si inteligenta si l-a batut pe Iliescu in 6 ani, la un an chiar dupa moartea sa ( ca doar nu credeti ca la batut Constantinescu! ). Alt Coposu n-avem de unde sa facem rost. Gasca de tolomaci care conduce acum PNL-ul in alianta cu fratii lor PSD-isti au sanse mari sa-l tina presedinte pe Basescu inca 20 de ani. Chiar si impotriva vointei lui.

4 Comments

 1. Lz said,

  17/02/2010 at 2:12 PM

  aici este o chestie de interpretare…ai luat-o mot a mot. la defiintarea functiei de presedinte in forma sa actuala te-ai gandit? dar restul proiectului l-ai citit? sau doar vroiai neaparat sa-ti dai cu parerea aici?

  • domnulsix said,

   17/02/2010 at 2:22 PM

   Am citit si am si precizat mai sus ca in principiu sunt de acord. Ideea e ca din punct de vedere al comunicarii, al momentului ales si al promotorului este dezastruos atat pentru PNL cat si pentru acest proiect care altfel ar putea fi in regula.
   Chiar cu asta ma ocup aici. Imi dau cu parerea! 🙂

 2. eu said,

  17/02/2010 at 3:32 PM

  sunt de acord cu ideile tale dar ai uitat sa spui ceva, dupa toate evenimentele care s-au petrecut se pare ca acesti conducatori ai partidelor PSD(Geoana) si PNL(Antonescu) nu pot gandi mai mult pentru popor, deocamdata lupta in partide este mai importanta. Chestia cu eliminarea presedintelui in schimb nu pot sa o aprob, Deocamdata presedintele doar vegheaza la implinirea vointei poporului prim ultimul cuvant asupra legiilor (avand dreptul de veto) si are grija de relatia externa a tarii, trebuie sa mai citeasca unii atributiile presedintelui romaniei, tot ce a promis in campanie va fi transpus prin guvern care si-au luat aceleasi angajamente. Prea multi oameni asteapta ca presedintele sa faca lucru de ministrii, prea putini stiu exact ce poate si ce nu poate face un presedinte, sau voi credeti ca un guvern poate lua decizii comune cand e vorba de armata? sau ati uitat ca presedintele este conducatorul fortelor armate? ori la fiecare atatac sau aparare necesara sa facem dezbatere in parlament despre cum sa actionam? oare de ce niciodata in toata istoria armatei, nici chiar in prezent in nici o tara nu exista mai multi comandanti? doar unul singur pentru ca altfel si-ar calca pe picioare unul altuia.

 3. 19/02/2010 at 11:23 AM

  […] rest atata liniste incat lui Chiuariu i-a pocnit sinapsa de la neuronul stang si a dedus ca nici nu mai e nevoie de functia de presedinte. Ceea ce insemana […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: