Frumoasele si bestia


Azi a fost ziua file-urilor ( a se citi “failurilor” nu “fileurilor”  ca la catolici e deja Postul Pastelui)  audio facute pe shestache, asa cum numai bravul popor roman se pricepe, si livrate, ca din intamplare, la presa in scopul de a zapaci auditoriul cu ele.

Primul a fost lansat de hotnews.ro si se refera la o discutie intre primarul profesor doctor Oprescu si baietii destepti de la asfaltari. In rezumat era vorba de o golaneala ordinara prin care Oprescu ii punea pe flacai sa faca un pic de iures cu astupatul gropilor ca sa ia ochiu presei si dupa aceea rezolva ei cu lucrarile. In orice tara non-bananiera o astfel de dovada de batjocura la adresa boilor ce dau impozite ar fi dus instantaneu la un Water Gate, la cel putin o demisie si ceva cercetari penale. Intr-o tara de pe malu’ Dambovitei scandalul n-a fost decat Water Closet (l-am parafrazat pe CTP).  Culmea tupeului si nesimtirii, prezidentiabilu independent face o conferinta de presa si ne explica faptul ca e vorba de o razbunare a unui subordonat nemultumit. Sa-ntelegem ca nemultumitu ala a tinut flacara violeta sub basca si l-a facut pe Oprescu sa puna la cale marsavia pe banii nostrii. Daca asta nu se razbuna lui Oprescu nici prin gand nu-i trecea sa ne faca la buzunare. Ca el e doctor si n-a luat niciodata spaga.

A doua inregistrare lansata pe piata a venit de la celebrul Ciutacu, care chiar daca lucreaza la Voiculescu, n-a cunoscut in viata lui niciun securist, si nici el n-a luat niciodata spaga pe cand era consilier de ministru fiind, ce coincidenta, prieten si sustinator al lui Sorin Oprescu. Asa declara el.  Din aceste motive mi se pare foarte interesanta coincidenta lansarii pe piata a casetei cu Vangelie exact in dimineata in care deja se discuta de Oprescu.

Ascultandu-l pe Vanghelie toate televiziunile s-au facut imediat rosii. Nu va imaginati ca au devenit toti fani ai PSD. Nu. S-au facut rosii de la obrajii extrem de pudici ai prezentatorilor TV si ai celorlalti politicieni oripilati de grozaviile spuse de Vanghelie. Mi-am propus sa nu folosesc limbaj trivial pe blogul asta si nu pot detalia cum trebuie expresia folosita de Marean. Citandu-l din nou pe CTP, ceea ce a spus primarul de la 5 este absolut corect si reflecta situatia exacta din valtoarea PSD. Ceea ce ma determinat insa sa comentez subiectul nu este continutul, care de altfel e banal si orice om cu mintea la el si-l imagineaza ca fiind perfect normal, ci reactia mediatica supralicitata. Am asistat la cea mai mare adunatura de ipocriti care au aparut simultan la televizor intr-o dupa-amiaza ( ca tot umbla Oprescu dupa recorduri de Guiness Book).  Am vazut o pleiada de golani ordinari care faceau pe mironositele si comentau literar cat de mult i-a oripilat vorbele auzite si pe care ei, niste academicieni prin definitie, nu le-ar fi uzitat nici in ruptul capului. Ca si cum ei n-ar fi trimis niciodata in directia mentionata pe niciun pieton pentru care au fortat ABS-ul sau nu s-ar fi gandit niciodata la mama nefericitului de Banel Nicolita. Nu-i iau apararea lui Vanghelie dar el n-a recitat pasajul respectiv in piata publica. El a devenit public prin grija prietenului nostru ciutac. Asa ca de condamnat ar fi cel care a inregistrat pe neve si a pus apoi fragmentul pe http://www.trilulilu.ro ca sa poata fi ascultat si ceilalti prescolari cu acces la net din tara. Acum pe seara, ca ne-am mai revenit din soc, constatam ca imaginea lui Vanghelie n-a suferit cu nimic ca oricum ii promisese de ieri lui Ponta ca o sa-i dea ceva linistit de la prezidiu, ba chiar a castigat in simpatie publica, Geoana n-a pierdut nimic pentru ca oricum acolo il trimit toti de luni de zile, ba chiar a castigat si el pentru ca acum e distantat usor ca imagine de Vanghelie, iar leprele mentionate de Marean n-au pierdut nimic pentru ca oricum  se stia ca sunt lepre, ba chiar au castigat si ei pentru ca acum e clar pentru toata lumea ca sunt dispusi la orice negociere cu sau fara neveste. Castig pe linie.

Marele castigator este insa Oprescu pentru ca inregistrarea cu Vanghelie a fost mai savuroasa decat inregistrarea cu el si astfel televiziunile au renuntat sa disece o ordinarie la nivel local cand discutia din PSD are valente nationale prin prisma congresului de sambata. Astfel am asistat cu totii la un spectacol maiestuos in care “domisoarele de pension” si-au aratat indignarea pentru limbajul vulgar jurand ca ei sunt atat de delicati incat si atunci cand si-o scutura privesc jenati in alta parte.

A fost o reeditare de prosta calitate a filmului Frumoasa(ele) si Bestia… de Vanghelie.

UPDATE: Celebrul Ciutacu se pare ca m-a citit, el sau cineva de la ei din unitate, si ca sa arate ca nu a vrut sa-l acopere pe Oprescu il cheama pe doctor deseara la el in emisiune. O sa-l scoata basma-curata si probabil o sa ne explice ca noi suntem tampiti si intelegem gresit. Oare o sa fie loc de atata inteligenta si modestie intr-un biet studio tv cu doi maestrii ai aburitului la aceeasi masa?

1 Comment

  1. 19/02/2010 at 11:23 AM

    […] din PNL daca nu si-o baga Vanghelie in intelectu lor langa microfonul lui Ciutacu, facand astfel sa roseasca fetele de la stiri. Chiar si Oprescu, care n-avea chef de facut treaba, s-a gandit sa plombeze niste gauri doar pentru […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: