Iliescu reloaded


Maine are loc cel mai mediatizat Congres al PSD si al istoriei Romaniei. Congresul al XIII-lea al PCR,  cel din care toti cei care avem o oarecare experienta de viata, inca mai retinem cateva fraza sablon de genul “societatea socialista multilateral dezvoltata” a durat doar 3 zile si a fost transmis de o singura televiziune in direct, ca numa una era, plus 4 telejurnale de seara de maxim 2 ore. Congresul PSD de anul asta nici n-a inceput si e transmis 24 de ore din 24 de cel putin doua televiziuni si 12 ore din 24 de alte zece.

Principalul element comun al celor doua Congrese este nea Nelu, care pe vremea aia era dizident si oprimat de Ceausescu cu un post de director la Editura Tehnica ( cea care tiparea lucrarile stiintifice ale lu’ tanti Leana) iar acum este dizident si oprimat de catre Geoana in functia de Presedinte de Onoare al PSD.

Pe Ceausescu, Iliescu l-a impuscat in ziua de Craciun pentru chestia asta. Geoana, avizat de aceasta data, s-a straduit sa nu-l prinda ziua de Paste in preajma Congresului ca nu se stie ce se putea intampla. Se pare insa ca asta e soarta lui nea Nelu. Nu poate schimba politica partidului comunist decat prin revolutie.

Ca si in ’89 scoate tinerii in fata, vezi Ponta, cu pieptul gol si arunca toata vina dezastrului pe securitate, respectiv Vanghrelie ca el s-a dedat la manipulat dosarele de la doi s-un sfert in ultimul an.

Dictatorul Geoana va dori sa fuga cu elicopterul dar de unde elicopter ca Vantu l-a vandut? Si mai era riscul de intoxicatie cu plumb la Targoviste. Fara elicopter probabil se va retrage la un SPA din apropiere unde o sa moara de plictiseala, el si odioasa Mihaela, dragostea lui. Si atunci Nea Nelu va putea sa creeze imediat, ca o emulatie a revolutiei din PSD, un Front al Salvarii PSD-ului, care sa preia imediat puterea si sa-si asume greaua raspundere a guvernarii partidului. Ponta, daca o sa aiba un pulover la el are sanse mari  sa fie numit imediat Presedinte Executiv si sa conduca partidul pana cand se va obraznici si, spontan, minerii vor veni sa-l dea jos din functie.

In jurul Consiliului Frontului se vor strange bravi camarazi cum este  tovarasul Nastase, tovarasul Hrebenciuc cu care a discutat la pranz, tovarasul Oprescu daca termina intre timp cu plombatul gropilor si-si intinde putin falcile sa-i incapa toti dintii in gura (doar nu vreti sa zambeasca mai larg decat sefu!), tovarasul Mihailescu ce se va intoarce la vatra si alte cadre de nadejde, fara a se uita mentionarea, cu voia dumneavoastra, a ultimului pe lista, tovarasul Ion Iliescu. Se va organiza imediat procesul public al  lui Emil Bobu, pardon, Vanghelie iar acesta va marturisi public: “Am fost un dobitoc!”.  Madalin Voicu va da buzna in studioul de la Realitatea si va striga cu crucea in mana: “Fratilor! Am invins!” . O sa se auda Diaconescu din spate cand spune: Madaline, fa-te ca lucrezi! Mazare, proaspat sosit de pe mare, va prelua responsabilitatea transporturilor de partid si in cateva luni va disparea fara urma intreaga flota de mertzane din Kisselef iar peste mai multi ani o sa devina chiar presedinte al PSD.  Adrian Severin se va urca pe capota BMW-ului in Piata Victoriei si va urla: ONU, ONU, Natiunile Unite, Natiunile Unite.  Va fi schimbat statutul pentru ca presedintii sa nu mai aiba dreptul decat la doua mandate cu exceptia lui Iliescu care poate avea mai multe. Se vor organiza alegeri libere. Iliescu se va sacrifica sa fie el ales pentru primul mandat. Multimea va fi in delir. Moarte intelectualilor si securistilor! Nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem doar FMI-ul sa ne imprumute!  Hrebenciuc o sa privatizeze niste fabrici. Se va discuta problema aderarii la structurile PDL.

Iliescu va ramane in scurt timp singurul lider credibil si capabil sa duca mai departe “valorile comunismului si socialismului stiintific” intinate numai de dictatorul Geoana. Cartile de istorie vor retine rolul deosebit de important jucat de providentialul Ion Iliescu in restabilirea democratiei in partid, se va scanda “Iliescu apare/ Soarele rasare”, mii de oameni vor flutura steaguri rosii, …..

Ce zici Nina? Le-o mai fac o data? Musca fraierii din nou?

8 Comments

 1. asdasdas said,

  20/02/2010 at 1:28 AM

  Bravo, superba idee, geniala realizare!
  Un mic detaliu: “… sa conduca partidul pana cand se va obraznicii si …”; daca dai jos un i de la “obraznicii” si mai cauti una-doua greseli de “tatatura”, va fi perfect!
  Inca o data, bravo!

 2. dadan said,

  20/02/2010 at 9:37 AM

  buna analiza, mi-a placut scenariu , chiar e plauzibil , insa dupa parerea mea oricine castiga in PSD (Geoana sau Ponta) romanii o sa piarda ….

 3. monica said,

  20/02/2010 at 11:13 AM

  Stai sa vezi cand or veni si celelalte doua congrese, sau cum s-or numi ele.De-abia astept sa te vad ce scrii la urmatorul 😉

 4. 20/02/2010 at 11:16 AM

  Ilici.:D

 5. MOS Ion ROATA said,

  20/02/2010 at 2:08 PM

  TINE-TI MINTE CE VA SPUNE TATA: daca Ion Iliescu trebuie si va fi judecat pentru revolutie si mineriade,nu inseamna ca TRAIAN BASESCU E USA DE BISERICA SI CA TREBUIE IERTAT pentru TOT si UNDE si CE este acum Romania.ILICI E TRECUTUL, MARINARUL E PREZENTUL SI VIITORUL SI VA FI SI EL JUDECAT.Nu inseamna ca lumea va uita de Basescu pentru ca exista Iliescu. Si nu-i mai tine-ti ´´palma“lui Base ca o sa ´´mirositi“ca el . A ´´jail“(a ´´bulau“pe romaneste)

 6. 21/02/2010 at 8:21 PM

  […] devreme, la varsta lui e bine ca ora 12 sa te prinda aproape de asternut. Intr-o oarecare masura scenariul propus de mine acum doua zile a fost […]

 7. Sergiu said,

  27/02/2010 at 6:49 PM

  Ce comentariu de doi lei. Nu sunt simpatizant PSD si nici PD-L sau PNL sau orice alt partid din Romania. Precizez asta ca sa arunci cu fecale in mine cand citesti comentariul asta. Nu puteai sa scrii cat de cat decent ? Numai ironie ieftina. Si inca ceva. In 1989 a fost Congresul al XIV-lea al PCR, asa ca daca ar fi sa respect cronologia lansata de tine, atunci asta ar fi al XV-lea congres sau mai mult pentru ca au mai fost congrese PSD pana acum. Daca scrii despre politica macar informeaza-te, in prealabil, cu niste date istorice.

  • domnulsix said,

   27/02/2010 at 10:15 PM

   Nu am respectat adevarul istoric pentru ca era doar o “ironie ieftina”. Iliescu n-a participat la Congresul XIV si nici XIII, fiindca era deja “marginalizat” director la editura tehnica. Iar la celelalte congrese PCR-FSN-FDSN-PSDR-PDSR-PSD la care a participat dupa 89 n-a fost niciodata atat de virulent ca acum in 2010.
   Nu ma documentez temeinic pentru ca ma bazez pe sprijinul celor care comenteaza aici si au grija sa ma corecteze fiind mult mai bine informati.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: