Maneaua-i frate cu romanu’


“Manelele are linii melodice foarte melodioase şi foarte bine gândite ca şi conţinut pe linie melodică.” ( Nicolae Guta)

Basescu ne-a lamurit in sfarsit. De multe ori m-am intrebat ce avem noi romanii atat de special. Care e acel lucru ce ne-a facut sa trecem prin secole si sa ramanem aici intr-unul dintre cele mai disputate teritorii ale istoriei medii si moderne.  Peste noi au trecut migratori de  toate neamurile, vizigoti, ostrogoti, huni, vandali iar apoi slavi,tatari, turci. Pe plaiurile mioritice am ramas in permanenta noi. Trebuie sa existe un factor coeziv miraculos, un ingedient de senzatie in sangele acestui popor. Sau macar o potiune magica precum cea utilizata de Asterix si Obelix. Dupa o analiza amanuntita efectuata de-a lungul a 5 ani de mandat glorios, in urma a 5 randuri de alegeri de diverse feluri si 3 referendumuri, presedintele Basescu, de la inaltimea intelegerii sale si-a dat seama ca acel superb element pur romanesc este dragostea de manele care se regaseste in genele a 99% din conationali.

Axioma descoperita a fost aruncata doar catre agora lasandu-ne noua placerea de a ne indeletnici cu deslusirea sensurilor reale. Nicolae Guta, unul dintre exegetii contemporani ai textelor prezidentiale, ne-a oferit si explicatia stiintifica a acestei inclinatii cu caracter patologic catre genul  muzical in cauza ( vezi motto ).

Daca privim in jur putem concluziona ca exagerarea prezidentiala ar putea fi in sensul unui procent de 1% imens de persoane care “nu le place manelele”. Pentru ca noi am reusit sa transformam manelismul in concept universal cu aplicabilitate in toate domeniile vietii sociale.  Am reusit cu manelismul nostru sa dam un sens nou si un scop existential partidelor nationaliste din tot Occidentul. Unii au dat dovada de un asemenea grad de manelism incat au declarat cetatean de onoare al unui oras resedinta de judet un individ aflat in puscarie pentru luare de mita. Iar ca sa va dati seama cat de multi manelisti circula liber pe strada va invit sa cititi aici primul comentariu la un articol de bun simt.  Alt manelist celebru (prin atitudine), prins asupra faptului cand aranja cum sa abureasca bucurestenii cu niste plombe scumpe si proaste in gropile omniprezente, isi continua planul fara nici o clipire sau remuscare.

De fapt care sunt caracteristicile unei manele? Muzica stridenta, cantata dupa ureche, versuri lipsite de mesaj  si de limba romana si multi bani aruncati in aer.

Urmariti va rog guvernul Boc. Spuneti daca lipseste macar unul dintre elementele de mai sus. Stridenta mediatica si masurile economice luate dupa ureche sunt la tot pasul si reprezinta o constanta a puterii actuale. Mesajele sunt mai mereu contradictorii de genul uite impozitul, nu e impozitul si  in general departe de necesitatile evidente, insistandu-se pe o reformare constitutionala inutila, imbecila si ineficienta in detrimentul unei mobilizari reale pe masuri  economice de stricta necesitate. Am remarcat cu prisosinta acest stil de actiune de cand PDL are mult visata majoritate si putere de decizie. Pana ieri lipseau banii. Cash. Dar FMI a cinstit masa cu 2 miliarde si jumate.

Sa-nceapa paranghelia, Emile! Cheama-i pe Guta, Minune (ce daca e de la opozitie!)  si pe Printesa Ardealului, da drumul la statii, baga un reverb cu long delay pe microfon, arunca cu miliardu-n aer si striga cat te tin bojocii: Sa moara dusmanii mei/ Ca am faima la femei. Fara numar, fara numar,…

Iar la popor? Da-l in … vorba lu’ Vanghelie!

PS: Daca tot e zor cu modificarea Constitutiei si am aflat ce-si doresc 99% dintre rromani nu s-ar putea schimba si imnul national? Am aici o propunere perfecta.

3 Comments

 1. Zorin said,

  24/02/2010 at 2:17 PM

  asa se intampla intr-o societate in care se aplica mecanic-mercantil principiul majoritatea decide; democratia are limitele ei, pe care noi trebuie sa le descoperim si dupa aceea sa invatam sa traim cu ele…

 2. monica said,

  25/02/2010 at 11:58 AM

  February 25, 2010 at 9:38 am
  Va rog sa gazduiti pe blogul dvs acest link care se refera la viata unui om,pe care nu l-am cunoscut in viata mea. Comunismul a afectat nu numai moral vietile noastre, dar si fizic.Va multumesc din inima.
  http://niculae-ionescu.blogspot.com/2010/02/povestea-care-imi-va-salva-viata.html?showComment=1267090016645_AIe9_BHz4PJ24zcU8tRe-gIyFn2wOa410MSBox1XxiroBh31lA2HE1TvK2RkUC6gE7gVat6WN05w03l4HnCmm3fBykRczi1DRH04TmyN6iT2r2ILZZ1xv64WHDamEzYgA9×20ekOC4CpLgFHqAGF-P51Cs7063JNh5F7yIrfhhvF4BpSMCw9xjskf7C3mgc4HDoySKsFC1WkKgvs5qNmXR8nhh7BQYl2eLllPa7Q0EwkhBvd8zaX9

 3. 20/08/2010 at 9:07 PM

  […] avut o revelatie. O fi de la caldura? Am inteles, in sfarsit, ce a vrut Basescu sa ne spuna cu cei 99% dintre romani ascultatori de manele. N-a fost doar o figura de stil. E evident ca nu au cum sa fie 99% dintre cetatenii romani fani ai […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: