Analiza care sfideaza criza


Am ras ieri de agitatia in jurul presupusei boli a presedintelui Basescu dar astazi am constatat ca subiectul e mai tare decat flacara violeta. In afara obisnuitei polarizari a opiniei in sensul ca PNL si PSD sunt de parere ca Basescu e bolnav iar PDL ca nu. Deci si analizele medicale se pot intrepreta prin prisma doctrinei la care esti afiliat. Avand in vedere medicii care au mai ramas in tara e posibil ca diversele diagnostice pe care le dau acestia pentru acelasi bolnav sa se datoreze tot preferintelor politice si atunci e bine cand alegem medicul de familie sa ne uitam si ce tricou (portocaliu sau rosu) poarta sambata cand tunde gazonul.

Primul lucru revelat de evenimentul cu analizele medicale este ca avem o gramada de compatrioti ce nu stau bine cu nervii si pentru care ar fi indicat un control urgent, fenomen combinat cu o inflatie de postaci de partid nervosi si lipsiti de imaginatie. Mihai Gotiu a incercat pe voxpublica o metafora in care spunea ca boala presedintelui este aceea de a ne face violenti unii cu altii.  Ipoteza este indecent de adevarata si Basescu s-a straduit sa o confirme in cinci ani de mandat efervescent. Daca citim insa zecile de comentarii la articolul respectiv ajungem la concluzia ca ori Gotiu si-a aranjat ca postacii sa-i sustina teoria, ori, si subscriu pentru aceasta varianta, micii navigatori de net cu aripioare portocalii n-au avut suficienti neuroni sa-si dea seama ca prin violenta nejustificata a mesajelor lor nu faceau altceva decat sa sustina puternic exact ipoteza combatuta de catre ei. Ii propun lui Boc sai dea afara iar la viitoarele angajari sa le dea si un test IQ pe care sa-l ataseze la adeziune.

A doua tema interesanta legata de boala lui Basescu este ce se va intampla daca acesta este chiar bolnav. Nu trebuie sa-i scriem necrologul dar trebuie sa ne gandim care ar fi implicatiile in cazul in care un tratament l-ar obliga pe presedinte sa renunte temporar la prerogative. Tot ieri Alin Fumurescu a lansat un “exercitiu intelectual” pe aceasta tema.

Este clar ca cei 322 care l-au suspendat pe teme constitutionale nu mai pot fi gasiti dar un tratament care ar implica lipsa de la Cotroceni pentru mai mult de 45 de zile ar duce automat la suspendare. In aceasta situatie presedinte al tarii ar deveni pe durata respectiva presedintele Senatului. Adica Geoana isi va prelungi cele 8 ore de mandat din noaptea de 6 decembrie cu alte cateva saptamani, de data asta avand inclusiv cu drept de semnatura. Pentru asta n-ar mai fi nevoie sa-i multumeasca Mihaelei, dragostea lui, ci Comitetului Executiv al PSD care astazi a dat o rezolutie de sustinere a lui pentru pastrarea functiei de presedinte al Senatului. Si daca nu cumva Basescu se intoarce in dimineata celei de-a 45-a zile.

Citind insa regulamentul Senatului, la art. 30-31 constatam ca sustinerea din partea PSD la acest moment reprezinta o frectie la picior de lemn. Presedintele Senatului poate fi revocat din functie daca incalca Constitutia sau daca asa vrea muschiu incordat a jumatate plus unu dintre senatori. Trebuie sa remarc aici un monument de logica in legiferare cand se spune ca propunerea de revocare se face in scris de catre jumatate plus unu iar adoptarea revocarii se face cu votul secret al majoritatii senatorilor.  Adica dupa ce semneaza in clar, baietii trebuie supusi unui exercitiu de memorie vizuala pentru a se demonstra ca sunt consecventi si aflati fata in fata cu propria constiinta voteaza la fel si la secret. Grea treaba!

Ghinionist cum il stim e posibil ca Geoana, in cazul aparitiei unui astfel de eveniment, sa iasa iarasi pe locul doi si sa piarda la mustata, demiterea sa urmand sa fie votata cu ajutorul celor care au fugit din PSD tocmai pentru ca nu a fost el ales presedinte al partidului.  Alta problema de logica politica.

De aceea e importanta majoritatea pe care o are acum PDL & Co. atat la Senat cat si la Camera. Doar nu credeti ca vigurosii portocalii garnisiti cu independenti se vor impiedica de Geoana si Ponta cand va fi cazul unor decizii serioase.

Pana atunci insa raman la parerea de ieri ca trebuie sa ne vedem in continuare de criza noastra economica cea de toate zilele si sa repet indemnul la calm facut ieri: ” Stati linistiti ca n-are!”

Advertisements

3 Comments

 1. Dragos said,

  02/03/2010 at 9:57 AM

  Nimic nu e mai tare ca flacara violeta 😛

  Iar Basescu a facut foarte bine ca a stat deoparte, tara a fost ocupata cu circul PSD-ist si probabil alte idiotenii.

  Acuma sunt curios daca OTV-ul va elucida acest mister cu cei mai tari paranormali sau vom ramane curiosi..

  Pana una alta e plictisitor ce se intampla in politica din Romania, atatea comentarii ce face Basescu, ce nu face …

 2. monica said,

  02/03/2010 at 1:05 PM

  A trecut aproape o luna de cand iti spuneam in postarea”Romani,Basescu va pregateste ceva!” ca surprizele se vor arata cat mai curand si vor fi mari.Stau si ma intreb ,ce om ar lasa sa i se aduca prejudicii de imagine asa,fara sa aiba un motiv?
  Uite ca, bla-bla-iala nationalvadimista coform careia Presedintele ar fi pe moarte l-a facut pe prostanel sa se mai bucure vreme de o conferinta ,ca va deveni si el “cinevadragosteamea”.Cu tontii eram atenti la evolutia canceroasa a omului de la Cotroceni, asteptand sa-i cante cucuveaua,iar Ilici isi facea mendrele prin stangile romanesti aranjandu-si-le, precum turtitele de nisip cand eram copii,cum dorea Maria Sa.Nu am vz sau citit niciunde pe cineva care sa ia o atitudine, cat de cat ,de bun simt,in pastrarea unei stangi unite,pt a avea senzatia unei cat de mici democratii instalate p-aci prin Romanica.
  Basescu,cat este el de bolnav 😉 stie ca de-ar fi iesit ,si-ar fi comentat in vre-un fel situatia ,tot ar fi fost in colimatorul presei,asa ca si-a vz in continuare de “boala” lasandu-i pe analisti , ziaristi +altii prin blogosfera sa se ocupe in continuare de “studiul de caz base” ,cunoscand si el “saracul” ,ca fiecare pasare pe limba ei piere.
  “Hepatita” pe care o poseda “le-o da “,pentru ca nimeni nu-ncearca sa-si asigure o minima igiena.Si cred ca stii si tu, ca timpul de incubatie al virusului hepatic este mai lung ,decat al altuia ,oricare ar fi acela.
  Ocupandu-ne cu sarg de un “bolnav” care ,oricum este pe “moarte” 😉 ,fara sa luam nici o masura de preventie, sa stam ca tzatzele la poarta taind frunza la caini ,o sa ne duca pe noi ,ca natie ,pe catafalc . Asa ca,ne-o pregatim singuri,romani! 🙄 Folosind metafore peste metafore .

 3. monica said,

  04/03/2010 at 11:21 AM

  @am gasit o analiza interesanta aici :

  http://amanda13sworld.wordpress.com/2010/03/03/metaforele-care-ne-ordoneaza-existenta/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: