Stati linistiti ca n-are!


Pentru ca tot am scris zilele trecute de vizionarul Ceasusecu, astazi mi-am amintit de un banc din acea vreme:

Intrebare la Radio Erevan: – Se poate muri de la hepatita? – Da, dar n-are!

In ultima vreme s-a tot vorbit despre zgarcenia de aparitii publice a lui Basescu in ultimele doua luni speculandu-se ca acesta ar fi grav bolnav. Pentru cei care se chinuie de ani de zile sa-l dea jos de pe dealul Cotrocenilor vestea reprezenta ultima raza de speranta pentru implinirea visului lor inainte de 2014.

Azi cateva bloguri au lansat vestea ca Basescu ar fi mers la Spitalul Militar si s-ar fi internat. Deja pe la pranz televiziunile s-au strans buluc pe la Spital, Cotroceni si pe la carciumile pe unde se stia ca trage prezidentul dar peste tot liniste. De la Administratia Prezidentiala liniste totala. Probabil ca prin diverse sedii deja se faceau niste socoteli si se frecau mainile. Realitatea a fost prima care a cedat nervos si a lansat un Breaking News cu “Basescu s-a internat pentru analize” . Au fost sunati o serie de PDL-ei de frunte insa toti asigurau ca sefu e sanatos desi n-au mai vorbit cu el de ceva zile.

Cand, spre seara, tensiunea a crescut suficient incat si OTV-ul sa titreze ceva pe galben cu Basescu, acesta a fost dibuit in sfarsit, unde altundeva decat intr-o carciuma. Omul iesise sa ia masa in oras cu sotia si sa vada si meciul CFR- Steaua la televizor. A ales un restaurant de langa Piata 1 Mai ca sa fie exact in centru si sa ajunga la timp toate carele de reportaj ce scormoneau de ore bune Bucurestiul in cautare de presedinte bolnav. Dupa ce a venit toata lumea si s-a luat spatiu de emisie in direct a urmat obisnuita conferinta de presa de pe portiera Loganului in care am fost asigurati ca e de bine si mandatul va fi tot de 5 ani plus obisnuitele flegme intre ochii mogulilor. Dupa cum s-a urcat in spate si nu la volan se poate trage concluzia ca bause si un sprit ca face bine la digestie.

Asa ca toata lumea s-a intors linistita si usor dezamagita la ceea ce se pregatise pentru duminica asta:

1. In ritm de cantec, joc si voie-buna alaturi de Fuego am urmarit  scena congresului democratic jucata de PC in deschiderea stagiunii de primavara de unde am remarcat in mod deosebit  infiintarea functiei de prim-vice-presedinte pentru Piedone. Acesta urmeaza sa fie propus in curand si pentru acordarea titlului de cetatean de onoare al sectorului 4 pentu performanta unica de a dobandi in aceeasi zi permis de conducere si pentru motocicleta si pentru autobuz la Pitesti. Se asteapta insa, dupa modelul PDL, mai intai condamnarea definitiva si arestarea.

2. I-am ascultat apoi tanguielile  lui Victor Ponta, tanarul pastor PSD-ist  a carui turma se tot subtiaza din zi in zi pentru ca oitele sale nazdravane, alese pe spranceana si uninominal,  se pierd una cate una ademenite de iarba grasa de pe pajistea inflorita a guvernarii si riscand in ritmul asta sa-l lase  sef doar peste doi magari batrani, calabalacul de la stana cu parcarea interioara goala si eventual doua trei capre de la organizatia de femei.

3. L-am mai auzit si pe Antonescu aflat in plina campanie de realegeri interne. Se pare ca a invatat ceva din patania lui Geoana si a negociat din  timp cu Fenechiu o vicepresedentie care sa-l tina potolit. Se baga nitel in seama si Orban ca sa mareasca suspansul dar cum liberalii n-au niciun Iliescu capabil sa-i duca la extaz prin discurs lucrurile vor fi mai putin spectaculoase. In oricare din variante,  dupa Congres, cativa parlamentari nu se vor mai regasi in doctrina liberala considerand-o prea de dreapta si vor incerca ceva mai soft spre centru-Oprea.

Revenind la tema articolului nu-mi ramane decat sa adresez un mesaj celor carora inima le-a batut un pic mai tare astazi de la galbenul braking news-ului: Draga opozitie, firava, flamanda si dezorientata, mai trebuie sa ai rabdare inca 5 ani ca n-are nici pa dracu’. Hai ca mai sunt doar 4 ani si 9 luni!

Advertisements

2 Comments

  1. 01/03/2010 at 9:02 PM

    […] Pana atunci insa raman la parerea de ieri ca trebuie sa ne vedem in continuare de criza noatra economica cea de toate zilele si sa repet indemnul: ” Stati linistiti ca n-are!” […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: