Lista lui Crin-Calin


Multa lume se intreaba pe unde se gaseste Tariceanu in toata afacerea cu presedentia PNL-ului. Nimeni nu-si imagineaza ca dupa ce a tinut piept cu voinicie lui Basescu timp de 4 ani acesta s-ar retrage sa-si scrie memoriile. Astazi in timpul primei parti a congresului fostul premier a tinut un discurs revolutionar si inflacarat dar in care n-a spus aproape nimic, adica nu a inteles nimeni pe cine sustine. Nimeni dintre cei ce priveau la televizor pentru ca in sala indicatiile erau foarte clare.

Lucrurile devin insa mult mai evidente daca citim listele prezumate a fi prezentate maine la vot de catre fiecare dintre candidati. Catarama inca nu si-a prezentat-o dar a dat unele indicii sugerand ca echipa lui va fi formata in principal din scriitori (Eminescu, Blaga, Caragiale).

Orban e sustinut de latura tanara a partidului si de liberali cei mai proaspeti cum ar fi Adrina Saftoiu, Renatte Weber, Antonel Tanase si inca doi trei.

Antonescu a insistat in discurs ca nu-i place votul pe liste dar trebuie neaparat adoptat!?! Un rau necesar.  In acest context lista promisa de Crin este mult mai interesanta si merita enumerata pe larg: Radu Stroe, Vozganian, Norica Nicolai, Relu Fenechiu, Maria Campeanu, Nicolaescu, Mihai Voicu, Alina Gorghiu ( adica Bogdan Olteanu, ca doar nu credeati ca s-a retras la BNR! de acolo incaseaza doar un salariu frumusel pe masura pregatirii sale in domeniul finantelor si conform recomandarilor de la Nasul.  🙂  ).

Ce se poate observa cu ochiul liber? In spatele lui Orban sunt idealistii iar in spatele lui Antonescu, sau mai bine zis de jur-imprejur, aproape tot guvernul din 2008, in persoana sau prin reprezentare. Ceea ce inseamna ca pe afis o sa fie Antonescu iar la butoane Tariceanu.

De ce a ales Tariceanu, sau ma rog, Patriciu, aceasta strategie? Simplu. Tariceanu e un personaj in care PDL poate lovi puternic si poate arunca in carca lui toate belelele crizei, si pe cele care le-a generat cat si pe celelalte.  Deci nu era bun de presedinte si, in plus, era pacat de imaginea pozitiva castigata de Antonescu in ultimul an. Pe de alta parte nu i se poate impune lui Tariceanu sa fie condus de Crin pentru ca este sub demnitatea lui. Si astfel a fost gasita calea de mijloc. Tariceanu are functia lui in Parlament care ii permite sa fie un factor de decizie in partid. Antonescu va fi in continuare liderul charismatic  ce da bine cu verbul pe sticla. Fiindca totusi batranii nu au incredere in Antonescu fiind prea zbuciumat, imprevizibil si cu riscul de a i se urca puterea la cap a fost gasita solutia prin care conducerea propriu-zisa sa fie totusi exercitata de catre Tariceanu si vechea garda. Astfel Patriciu a reusit sa-si impuna echipa lui de succes. Era insa nevoie de vot pe liste pentru ca trebuiau niste garantii. Nu se putea risca sa scape in conducere cate unul necontrolat.

Dupa scorul cu care s-a votat modificarea statutului alegerewa de maine nu mai are niciun haza pentru ca nu mai este posibil nimic nou. Ar putea sa declare de astazi victoria lui Crin Atonescu si sa scuteasca cheltuielile unei zile in plus de congres. Sau pentru maine ar trebui doar sa faca un chef si conferinte de presa.

Opinie personala:  congresul PNL s-a anuntat interesant si normal. Este deja plictisitor si normal doar in contextul in care la noi aranjamentele de culise si trasul de sfori sunt lucruri intrate in normalitate.

La PSD a castigat vechiul Iliescu avand-ul purtator de cuvant pe Ponta, la PC a ramas Voiculescu ca doar era partidul lui cu asociat unic si a numit un nou copil de mingi la semnaturi iar in PNL Patriciu si-a rotit cadrele dupa ce le-a dat ceva fiori ca ar putea sa-i lase fara bani si i-a convins sa stea uniti in jurul lui Tariceanu si sa-l lase pe Antonescu sef ca oricum alte activitati l-ar fi plictisit si n-ar mai fi venit la sedinte.

Mai ramane sa faca Vadim si Gigi congrese ca la ei sigur va fi mult mai democratic.

PS. Referitor la UPDATE-ul la articolul de ieri se pare ca am avut dreptate si nu s-au abtinut de la aranjamente pana la sfarsit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: