Oprescu vrea sa tina romanul in miscare


Mai precis vrea sa tina bucuresteanul in miscare. Doctor la baza, primarul Oprescu se gandeste probabil la implicatiile negative ale sedentarismului provocat de civilizatia urbana si este hotarat sa ia masuri. Spre deosebire de oamenii ce locuiesc la tara, orasenii merg foarte putin pe jos. Daca nu folosesc masina personala acestia aleg transportul in comun sau taximetrele si astfel viata cotidiana nu reprezinta altceva decat o fataiala continua dintr-un scaun in altul.

O solutie ar fi ca macar la sfarsit de saptamana sa se faca un pic de miscare, o alergare sau chiar plimbare prin parcuri sau practicarea unui sport in aer liber. Sporturi in aer liber nu prea mai ai unde sa practici in Bucuresti deoarece stadioanele si bazele sportive au fost in mare majoritate distruse sau transformate in afaceri imobiliare. Singurele sporturi ce se afla acum la dispozitia bucuresteanului sunt fitness-ul la care ai avantajul ca socializezi cu alti cocalari ce-si etaleaza prin sali echipamentele Nike sau se mai poate practica urcatul pe scari pana la etajul 15 al cladirilor construite in locul terenurilor de fotbal. Si cu plimbatul prin parcuri incepe sa fie o mare problema deoarece in fiecare luna cate o bunicuta ce traieste prin Franta iese brusc din amnezie si isi aduce aminte ca inainte de razboi primise un testament in care era mostenitoarea catorva hectare care acum sunt exct in mijlocul Parcului Tineretului sau Herastrau dar vrea sa le revendice. E dreptul lor Constitutional.  Nu stiu cum se face insa ca testamentele alea olografe sunt mereu recunoscute de justitie, nu stiu cum se face ca aceeasi avocati se ocupa de cazuri, nu stiu cum se face ca intotdeauna terenurile ajung imediat pe la aceleasi persoane (Constanda si altii) care nu sunt foarte necunoscute pentru primarii in functie, nu stiu cum se face ca primarii Bucurestiului imediat pun in aplicare restituirea si uite cum dispar parcurile. Nu stiu cum se face dar banuiesc si exista o institutie numita Parchet care ar fi datoare chiar sa afle cum se petrece acest sir de coincidente. Procurorii sunt ocupati insa cu alte activitati.

Oprescu a gasit solutia geniala pentru ca oamenii sa faca miscare si in lipsa parcurilor.

Vor sa mearga cu masina la servicu sau prin oras? Arde-i! Nu trebuie sa le faci niciun loc de parcare ca sa poata fi hingheriti in voie de firmele de ridicari de masini ale lui Prigoana. Daca insista bagi in renovare pasajele si le plachezi frumos cu granit de la Videanu sa placa ochiului privitorului si buzunarului primarului. Daca aglomeratia creata nu este suficienta se mai poate incerca cu cateva sapaturi de la Apa-Nova si in ultima instanta ca sa le treaca de mers cu masina prin oras se utilizeaza asfalt de cea mai buna calitate astfel incat la cea mai mica ploaie sau zapajoara de martie sa se creeze peste tot capcane sub forma de gropi in care sa  nu mai aiba scapare nicio masina cu tot cu 4×4.

Dupa ce a rezolvat cu brio aceasta prima parte a programului si i-a facut pe cei mai multi sa-si lase masinile acasa populatia tot n-a vrut sa mearga pe jos. Ai dracului se urca in troleibuze si tramvaie si aglomereaza orasul. Dar bravul primar a gasit o solutie si pentru asta. Taie subventiile catre RATB, care acum sunt aproximativ de 80% si in mod firesc intreprinderea se va desfiinta. Daca nu se va desfiinta va fi cumparat de cativa smecheri ce vor pune un pret suficient de bun ca sa mearga toti pe jos.

Fratilor, faceti-i pe plac si mergeti pe jos ca cine stie ce va mai incearca pe sanatatea si nervii nostrii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: