Intrecerea socialista


Sedinta Consiliului National al PSD risca sa se piarda in anonimat. A fost insa salvata de recitalul de exceptie al prim-solistului Ion Iliescu.

Trecut de cativa ani pe linie de rezerva, ca sa nu-i zic linie moarta, batranul parea ca nu va mai avea niciun cuvant de spus in ceea  ce priveste evolutia partidului si ca se va stinge incet acoperit de functia onorifica. Manevrele de la congres pentru propulsarea lui Ponta, discursul care a ridicat sala in picioare si prin care a preluat de fapt de la Geoana initiativa conducerii ostilitatilor a aratat ca vechiul activist este inca verde si ca mai are una alta de spus in politica de pe Dambovita. Nu numai ca i-a pus la punct pe cei din PSD dar a etalat ambitii si mai mari. Este preocupat de soarta social-semocratiei europene. Atmosfera din sala a fost precum in adunarile sectelor religioase cand un predicator abil infierbanta audienta prin discurs pana la nivelul la care se transforma intr-o masa docila, compacta si gata de orice actiune. N-a fost hipnoza dar daca le spunea la sfarsit ca sunt toti catei s-ar fi pornit instantaneu sa se gudure miscand vioi din cozi.

De fapt, Iliescu e singura persoana din PSD ce poate tine un veritabil discurs de stanga. El este singurul din PSD sarac si cinstit. Il vedeti pe Nastase perorand credibil despre injustitia sociala?  Micul Titulescu, transformat acum in Che Gevara incearca din rasputeri sa convinga pe cei din jur ca el conduce partidul dar in afara eliberarii parcarii din curtea sediului central nu a reusit inca sa faca alta reforma in partid. De fapt parcarea s-a golit natural pentru ca majoritatea celor cu mertzane sunt acum la independentii lui Oprea.

Mesajul ce parea sa domine sedinta PSD era reintoarcea la origini. Iliescu vrea sa recladeasca partidul din temelii asa cum scrie la manualul kominternistului. Ceea ce pare sa le stea in cale este faptul ca PDL-ul i-a cam indepartat in ultima vreme de la strachina iar pe Vanghelie l-au indepartat ei. Risca in curand sa ramana cu doctrina curata dar si cu facturile neplatite. O idee ar fi sa creasca rapid numarul membrilor cotizanti. Ponta si Nastase incearca pe Internet. Iliescu propune si el acelasi lucru dar in varianta clasica: fiecare presedinte de organizatie locala are plan de adeziuni. Cel putin 5 de fiecare. A aparut si primul stahanovist. Un sef de organizatie de la Valcea, de-un  leat cu onorificul, ce  s-a angajat deja sa stranga 10.

Astfel chemarea la intrecerea socialista fiind lansata concluzia sedintei este evidenta. Viitor de aur PSD-ul are!

PS: Oare duritatea atacurilor din ultima vreme ale PDL-ului la Geoana nu au avut si rolul (voluntar sau involuntar) de a-l face pe acesta ca nici macar sa nu se gandeasca la vreo smecherie in cadrul sedintei CN? Nu de alta dar sunt cativa prin PSD care nu sunt tocmai impotriva schimbarii lui Geoana de la Senat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: