Nichita in conflict cu prim-secretarul de la Iasi


Astazi au loc alegerile pentru Consiliul National al PSD. Evenimentul nu are o semnificatie deosebita pentru exteriorul partidului dar in interior ar trebui sa duca la clarificarea pozitiilor. PSD se afla in plina operatiune de lingere a ranilor dupa cel mai sangeros Congres din istoria sa. Mizele nu mai su t atat de mari si Adrian Nastase va fi probabil reconfirmat in functie, mai ales acum dupa ce a castigat si presedentia partidului, prin mandatar.

Ca sa nu fie un eveniment banal ce risca sa scape neobservat presei se incearca mimarea unei competitii pentru functia de conducere luand exemplul de succes al PNL-ului. Competitorul lui Adrian Nastase este primarul de la Iasi Gheorghe Nichita ce ocupa actualmente si functia de vicepresedinte al partidului si s-a remarcat in ultimul an prin sustinerea acordata lui Geoana si prin scorul “suspect de mic” obtinut la prezidentiale in judetul Iasi, rezultat care coroborat cu o situatie similara in Constanta a deschis lista de actiuni “democratice” si “constitutionale” ale PDL-ului.

Normal ca nu are nicio sansa in fata lui Nastase, in cadrul unui PSD proaspat reformat si fara masini in curte. Tocmai din acest motiv pare surprinzatoare reactia lui Iliescu  ce s-a apucat public sa-l acuze pe Nichita de nesimtire pentru tupeul de a candida. Mai mult, tupeul de a candida impotriva lui Nastase. Pot exista doua motivatii ale gestului:

1. De cand nu mai are functii executive Iliescu a avut timp sa citeasca despre marketingul evenimentelor si a aflat ca astfel de declaratii reprezinta deliciul presei si duc automat la cresterea gradului de mediatizare, lucru de care partidul ar avea mare nevoie in conditiile in care de saptamani bune este blocat in permanenta la mantinela si primeste crose in cap de la Cotroceni, una dupa alta. Mai uita lumea de sarmanul Dionis, pardon, Geoana.

2. Tinut in fiecare seara pana tarziu la telefon de Radu Moraru, cel care vrea sa rezolve neintarziat enigmele revolutiei din ’89 pentru a se putea apoi concentra mai bine pe problematica oualor de la gainile crescute in ferme-baterii, domnul Iliescu nu si-a mai facut somnul obisnuit si si-a pierdut putin controlul de sine. In atare situatie reflexele comuniste au iesit la suprafata si evident ca gestul lui Nichita a trecut drept crima de lezmajestate. Ehe! Cand era nea Nelu tanar nu erau permise astfel de erori. Pentru o functie politica de asemenea anvergura in PCR se discuta indelung pe baza de dosare la biroul de cadre iar cand se punea problema votului exista un singur candidat de nadejde pe care, in mod absolut democratic, sala il alegea cu unanimitate. Pe la inceput se mai permitea si una-doua abtineri pe urma s-a renuntat ca nu dadea bine la imagine. Gestul e cu atat mai deranjant cu cat acest Nichita are chiar origine sanatoasa si provine dintr-o zona cu traditie muncitoreasca, format pe vremea cand la Iasi Iliescu era prim-secretar al judetenei de partid a PCR.

In rest va fi o atmosfera destinsa, lucrativa, tovaraseasca, se vor face dari de seama, se vor prezenta documente programatice, etc. Cred ca l-au invitat si pe Ponta.

Si era sa uit. Imbujorarea din obrajii lui Adrian Nastase nu se datoreaza nici viscolului din Bucuresti si nici DNA-ului dupa cum previziona pe blogul personal ci unei nestapanite emotii generata de participarea la competitie. Vai, tu!

Advertisements

1 Comment

  1. Anter six said,

    12/03/2010 at 9:30 AM

    Mai domnule six,
    Scorul ala suspect de mic de la Iasi a insemnat vreo 40.000 de voturi in plus in fata unui PDL care are toti parlamentarii din oras (5 depu + 2 senatori ). Iar Botosaniul, tot coordonat de Nichita, a avut primul scor pe tara.
    Competitia nu a parut mimata si cred ca asta s-a vazut. Putina obiectivitate, domnule 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: