Cu sindicalistii in strada Geoana pierde sigur Senatul


Premierul Emil Boc s-a vazut astazi confruntat cu prima adunare furioasa de oamani ai muncii chiar in fata Palatului Victoria. Pana acum vizitele de lucru prin fabricile tarii prezentau doar oameni fericiti ca premierul pare a fi unul dintre ei. Chiar daca  are scoala are si o meserie la baza si asta da bine in fata lucratorului cu rindeaua. Astazi a fost nevoit sa stea de vorba cu oameni manati de alte imbolduri decat acela de a face o poza cu Emil Boc. Oameni reali carora reforma statului initiata de PDL de prin 2009 le-a  intrat adanc si -a cam apropiat de os. Intr-o astfel de situatie vindecarea nu se mai poate face cu o vorba buna sau de duh sau o lozinca sau un hahait. Pentru astfel de oameni trebuie oferite solutii concrete, clare si imediate. La capitolul asta Boc si PDL au raftul gol. Nici PSD si nici PNL n-ar fi avut ce face probabil in situatia de fata. Dar PDL a tinut mortis sa fie la putere sperand ca lucrurile se vor rezolva cumva.

Boc poate fi acuzat de populism pentru faptul ca a iesit sa stea de vorba cu oamenii in strada cand ar fi putut de mai multe saptamani sa discute cu liderii lor, inauntru la caldurica, si sa dezamorseze in fasa conflictul social. Dar fara solutii nu avea ce sa discute cu liderii. Atunci, urmand exemplul maestrului sau, proaspat academician de renume mondial, de pe vremea cand era ministru al transporturilor, s-a riscat sa receptioneze una-doua flegme pe cravata violeta si a iesit in mijlocul multimii, cu aceasta ocazie avand si baietii de la SPP posibilitatea sa mai faca miscare. (UPDATE: am inteles ca a incasat ceva bulgari! glumitze de sezon )Din punct de vedere comunicational e perfect cum a procedat fiindca pentru astazi situatia e detensionata. De ce sa mai urle oamenii in strada daca au vorbit deja cu seful. Era maximul posibil de obtinut pentru o astfel de manifestatie. Boc a profitat de ocazie si a mai spus o data textul penibil cu pensiile nesimtite ca si cum istoria economiei romanesti neo-capitaliste se imparte in doua epoci, epoca de dinaintea pensionarii lui Florea Geica si epoca de dupa.

Ce va putea Emil Boc sa faca insa de luni dimineata. Poporul asteapta solutii sau vrea sa vada sange. Varianta cu “sangele” a fost experimentata de Oprescu la capitala dar acolo era vorba de fraierii care isi rup masinile prin Bucuresti. Mult mai putini si nejustificat de calmi in comparatie cu ce se poate declansa in tara. Solutii se pare ca nu sunt pentru ca daca erau PDL-ul ni le-ar fi aratat deja macar in stadiul de concept teoretic. Nici nu se pot declara neputinciosi, tocmai acum cand se bucura de “o mare incredere” si partidul tinde sa fie  in curand in tot si in toate.

Singura solutie pe care PDL o mai are la indemana este sa faca “reforma statului asa cum a decis poporul prin referendum”. Iar de aici toate consecintele firesti. Nu sunt suficienti bani pentru salariile bugetarilor si pensii pentru ca PDL nu poate sa-si promoveze legile fiind impiedicat de Mircea Geoana care conduce Senatul. Nu se pot construi autostrazi pentru ca PDL nu poate promova legile necesare fiind impiedicat de Mircea Geoana care conduce Senatul. Nu se poate reduce somajul pentru ca PDL este impiedicat in promovarea legilor necesare de catre Mircea Geoana care conduce Senatul. Nu vor fi medicamente in spitale pentru ca PDL nu-si poate promova legile din cauza lui Mircea Geoana ce conduce Senatul. Pana miercuri, la urmatoarea sedinta de plen, vom fi cu totii constienti ca viscolul de saptamana asta s-a datorat exclusiv lui Mircea Geoana care conduce Senatul.

Am identificat dusmanul. Jos cu el. Poporul va vedea sangele promis si va mai avea rabdare o perioada. Apoi va veni vara. Daca nu ti-e frig nu te gandesti asa de tare nici la foame. Si pana la toamna mai vedem.

Ce ghinion avem cu Geoana asta!

Advertisements

2 Comments

 1. 12/03/2010 at 1:22 PM

  Corect! Sa vedem insa cati mai inghit gogoasa.
  Si pana una-alta, prin felul in care s-au pozitionat tactic in Senat, pedelistii sunt de fapt cei care au blocat procesul legislativ, respingand ordinea de zi (traiasca unitatea pedelista sub conducerea geniului strategico-tactic Urban Iulian!).
  Ca sa nu fie mai prejos, Geoana le da insa o mana de ajutor, sarind in apararea interlopului Costica Voicu exact cand PDL era in pana de pretexte de a-i sari la gat. Foarte inteligent! Cum e si de asteptat de la cineva cu porecla lui.
  De fapt, se merita unii pe altii, o gasca de incompetenti: http://rational-idealist.blogspot.com/2010/03/incompetnta-ro.html.
  Dar noi cu ce-am gresit?

 2. maria said,

  13/03/2010 at 12:35 PM

  sorry, esti cam pe langa situatie…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: