Basescu – Negociator II


Astazi a avut loc cea de a doua repriza de consultari cu partidele politice pe tema initierii procedurii de revizuire a Constitutiei. Dupa ce ieri au spus pas si l-au lasat pe Basescu sa se expuna doar la friendly fire astazi PNL si PSD sau prezentat la discutii. Partial pentru ca Antonescu nu s-a mai deranjat sa vina personal si a trimis doar o delegatie. Pana la urma a procedat destul de corect pentru ca rezultatul era de asteptat iar Ponta fiind prezent nu a reusit decat sa se expuna mishto-ului prezidential.

Ca sa ne convinga inca o data ca nu sufera de nimic Basescu a procedat cum stie el mai bine. A ascultat cuminte ce vor partidele de opozitie dupa care ne-a expus concluzia personala care, daca n-ai stii cu cine ai de a face te-ar face sa crezi ca televiziunile au gresit la montaj.

PNL a spus clar ca vrea republica parlamentara cu bicameralism iar PSD a spus clar ca doreste o republica semiprezidentiala cu parlament bicameral asimetric.

Basescu a luat nota si ca sa-i impace si pe unii si pe altii a gasit o solutie care, dupa parerea lui convine ambelor tabere, respectiv “parlamentul unicameral cu maxim 300 de membrii asa cum a decis poporul prin refrendum”.  Plus necesitatea de reforma a statului asa cum .. bla, bla,…

Iar daca ati observat de o vreme in jurul dumneavoastra ca va merge din ce in ce mai bine si nu stiati carui fapt se datoreaza belsugul si bunastarea care va napadesc premierul Emil Boc ne-a explicat astazi ca “suntem pe drumul cel bun” si ca masurile anticriza sunt extrem de eficiente.

Asa da! Multumim din inima partidului!

PS:  Nu se pot trece cu vederea picioarele-n gura pe care Basescu i le-a aplicat lui Ponta inca de la deschiderea negocierilor. Trebuie sa recunoastem ca experienta castigata in carciumile din port e mult mai eficienta decat studiul individual la biblioteca din Zambaccian dar si ca Titulescutzu s-a bagat singur in gura lupului:

Ponta: – Lipsind Crin Antonescu, eu nu ştiu ce să fac!

Basescu: – Asta nu am dubii, dar puteaţi să-l luaţi pe Adrian Năstase, să ştiţi ce să faceţi.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: