Dilema noua din Zambaccian


Nastase a inceput incet, incet sa-si intre in rol si sa exprime direct opiniile partidului renuntand din ce in ce mai des la tanarul sau purtator de cuvant, Victor Ponta. L-a lasat sa mearga singur la Cotroceni crezand ca e destul de copt si incercand sa faca pe spiritualul l-a trimis marinarul dupa tigari instantaneu.

Asa ca Adrian si-a luat inima in dinti si a trecut la ofensiva dand singur declaratiile de presa. Cat a fost vorba de masuri economice si geopolitica mishtourile sale fine la adresa lui Basescu si Boculetz au fost bune pentru comentat in ziare. In cazul ultramediatizat al lui Catalin Voicu are insa unele retineri majore.

Voicu ii e la fel de drag precum Traian Basescu si ar vota pentru arestarea amandurora cu patru maini, doua de la el si doua de la matusa Tamara, dar cand aude de arestari il ia cu fiori reci pe spate. Pentru ca nu-i bine sa vorbesti de streang in Palatul Parlamentului.

Pentru PSD ar da bine sa se disocieze de Voicu la fel cum Basescu nici n-a clipit de trei saptamani de cand Solomon sta la racoare dupa ce mai deunazi sarbatoreau impreuna pe scena realegerea presedintelui. REnuntarea la Voicu ar fi un  semnal ca la conducere a venit o echipa noua cu principii noi si, in plus, e un moment perfect pentru plata politelor interne castre Vanghelie. Din cele 6 gasti ale PSD-ului de acum cateva luni ar ramane viabile doar doua contopite, vechii activisti Iliescu si Nastase sustinuti de grupul baronilor din teritoriu. Vanghelie ar sta cu ciocu mic ca “ce dracu sa faca?” dupa cum se exprima chiar el. Din punctul asta de vedere decizia ar trebui sa fie foarte usoara: PSD voteaza pentru arestarea lui Catalin Voicu desi nu sunt convins ca ar exista in lege o astfel de posibilitate, ca Parlamentul sa se exprime asupra arestarii..

Dar seara cand se duce acasa si vede placuta verde cu albastru pe care scrie “Muzeul Zambaccian” si-l loveste-n ochi o reflexie de la termopanul casutei, Adreian Nastase are o cu totul alta perspectiva  in privinta cererii DNA. El reuseste cu greu de peste 4 ani sa-i tina la usa si sa le predea rand pe rand procurorilor articolele din codul de procedura penala, jongland frumos cu regulamentele camerei deputatilor si mai nou trecand la interpretarea Constitutiei. Strategia i-a reusit pana acum si datorita faptului ca in favoarea lui a votat mereu si Vanghelie si acolitii lui. In plus precedentul creat ar fi extrem, de periculos. Maine poimanine te trezesti cu nesimtitii astia de procurori ca vor cere ceva asemanator si in legatura cu persoana sa. Si atunci e mult mai bine sa-i trimiti la gara din prima. Asta daca se mai poate fiindca in comisii si prin parlament PSD-isti sunt din ce in ce mai rari de cand cu molima asta de dupa congres. Iar daca-l lasa pe Che Guevara de capul lui asta ar fi in stare sa-i faca pe plac lui Basescu numai de dragul adrenalinei.

Asa ca cel mai bine e sa-l trimita pe Ponta la  raliulile lui  si sa ia fraiele partidului ca nu se mai poate. S-a ajuns in situatia in care nici macar o spaga nu se mai poate da fara sa te asculte un procuror. Unde o sa ajungem cu lipsa asta de intimitate? Vorba (stenografiata) lui Catalin Voicu: “Asta-i Romania lui Basescu!” 🙂


UPDATE: Pana la urma presedintele numit a luat decizia suspendarii din PSD a lui Voicu. Senatorii ce vor spune?

Advertisements

1 Comment

  1. Dragos said,

    20/03/2010 at 9:59 PM

    Este clar ca Voicu este un infractor iar singurul lucru grav este ca procurorii, senatorii si altii care pot lua o decizie inca se intreaba ce sa faca cu el..

    Daca inca ne intrebam ce sa facem cu astfel de oameni mai avem mult pana departe.. cam de aici pana acolo.. nu? :))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: