Din dragoste de PDL?


Ieri au avut loc doua scrutine, unul in Bucuresti pentru alegerea deputatului pentru Colegiul 19 iar altul la Ramnicu Valcea pentru alegerea primarului.

Ambele au fost castigate de PDL si ar trebui sa tragem concluzia ca poporul este din ce in ce mai multumit de prestatia fara egal a guvernului Boc in mandatul Basescu II. Rezultatele asa spun. Realitatea este insa “complexa si prezinta mai multe aspecte” – am citat dintr-un clasic in viata.

1. La Ramnicu Valcea prezenta la vot a fost de 35%. Orasul este inca sub control portocaliu si indiferent de ce primar ar fi castigat Consiliul Local are majoritatea absoluta PDL. Nimeni din opozitie nu a crezut posibila schimbarea si nici nu prea avea sansa de a face ceva cu un astfel de Consiliu. Asa cum a fost ales Gutau cetatean de onoare al orasului tot asa s-a votat si pentru noul primar Radulescu tot de la PDL. Acesta a dedicat victoria puscariasului si se pare ca promite sa duca mai departe stindardul pe plan local. Dupa cum se zvoneste prin ziare are sansa sa duca stindardul chiar pana la Pitesti unde locuieste pentru inca trei ani vechiul edil. In cazul in care peste doi ani Radulescu va mai dori un mandat si nu va fi tinut ocupat de catre justitie sunt curios daca situatia va mai fi la fel.

2. La Bucuresti PDL a adoptat cea mai corecta strategie chiar daca nu face cinste marelui partid. Pragmatismul le-a cerut sa se piteasca in papusoi si asta au facut. Teo s-a ferit ca de dracu sa se asocieze cu partidul si culoarea portocalie facand o campanie modesta dar eficienta. De fapt diferenta ar fi fost mult mai mare daca nu ar fi fost nevoita sa candideze din partea PDL-ului. Asta e un semnal de bun augur ce ne spune ca la alegerile urmatoare Boc, Videanu si Udrea se vor ascunde in paduri ca sa mai lase macar o sansa partidului pentru intrarea in parlament. De fapt acesta a fost cu adevarat un scrutin uninominal in sensul in care Teo a fost votata pentru ca era Teo iar Liliana Minca  nu a fost votata tocmai pentru ca imaginea tzatzei de la Loto inca mai bantuie prin Berceni. Puternicul Piedone, regele sectorului 4, s-a dovedit ca nu e foarte motivat in a castiga voturi pentru altii cat timp este expus cu barbatia in menghina de la Pitesti unde si-a luat celebrul permis de condus autobuze. Pe merit bineinteles.

In concluzie partidul portocaliu este din ce in ce mai iubit de popor! Pacat ca reformele lui Boc s-ar putea sa-i lase fara popor in doi ani pana la alegeri.

Advertisements

2 Comments

 1. 26/04/2010 at 9:33 PM

  Pericolul este ca lehamitea de PDL şi letargia PNL şi a altor partide democratice să nu ducă la ascensiunea partidelor extremiste. Cu o participare la vot precum cea de la ultimele parţiale, nebunii pot face diferenţa, ba chiar pot conduce.

  • domnulsix said,

   27/04/2010 at 7:12 AM

   S-a mai intamplat si in 2000. Tocmai s-a intamplat in Ungaria. Asa ca totul e posibil…
   La cum se manifesta acum nu vad in stare nici PNL si nici PSD sa devina motorul unei noi majoritati.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: