No comments


Am lasat-o mai moale cu blogul in ultimele saptamani. In primul rand a fost vorba de lene sau de lipsa de timp. Gandindu-ma mai bine a fost vorba si despre o mare scarba.

Si asta a inceput imediat ce au aparut variantele de a face pe plac FMI-ului. Basescu si-a pierdut rabdarea si n-a mai folosit vocea  papagalului de serviciu pentru a exprima parerea guvernului trecand singur la declaratii. Dupa ce a fost lansata ca momeala pe piata varianta cu marirea TVA-ului, Basescu a gasit reteta castigatoare pentru ca in sfarsit “sa traiti bine”. Taiatul pensiilor si salariilor.

Are dreptate atunci cand spune ca daca nu se iau masuri dure riscam sa ajungem in colaps. De fapt suntem de mai multa vreme in colaps insa abia acum o recunoaste si stapanirea. Problema cea mare este ca in colaps am ajuns nu intamplator ci ca urmare a inteleptei administratii exercitate de Boc sub obladuirea lui Basescu. Sper ca nu mai inghite nimeni gulgutele cu mostenirea dezastruoasa a vechii guvernari. Ceausescu a platit la vremea lui. Iliescu va plati prin faptul ca va ramane in istorie nu ca un salvator al natiei asa cum se vrea el ci ca un comunist inrait ce a intarziat cu un deceniu progresul tarii. Nastase poate fi acuzat de foarte multe fapte penale si hotii dar numai de proasta gestiune economica nu. Tariceanu a plecat acasa de aproape 2 ani iar tampeniile facute de el ar fi putut fi corectate pana acum fara problem,. Din decembrie 2008 la carma tarii se afla cel mai iubit dintre marinari care de atunci a facut numai ce a vrut muschiul lui si pulpitza Lenutei cu economia romaneasca, cu institutiile si cu orice domeniu al vitii sociale. Fara a se fi declarat stare de necesitate in ultimele 18 luni au fost suspendate de facto toate drepturile, Constitutia si orice urma de ordine in administratie totul fiind interpretat exclusiv dupa bunul plac al lui Basescu.

Chiar daca nu a castigat alegerile in urma votului a ramas presedinte in urma numaratorii. Chiar daca PDL n u a castigat alegerile in 2008 a castigat totusi majoritatea dupa ce a bagat mana in buzunar, al nostru evident, si a cumparat echipa de marionete necesara unui vot sigur in parlament indiferent de ineptiile incluse in ordonante.

In ceasul al 14-lea s-au trezit si sindicatele ca ceva ceva nu e in regula. Cam tarziu si cam degeaba. Mortul de la groapa nu se mai intoarce. Toate lumea da vina pe FMI fara sa observe ca imbecilii care ne conduc de atata timp ne-au facut datori vanduti cu mult mai devreme si fara sa ni se spuna nimic despre asta. Imprumuturile facute de guvern pe piata interna bancara au fost de cateva ori mai mari decat cel de la FMI, dobanda este de cateva ori mai mare decat la FMI iar efectul produs a fost acela ca au bagat in cofa toate firmele private pentru care bancile n-au mai avut bani de dat sau au avut la niste costuri aberante. Vor urma manifestatii de strada dar sunt sigur ca singurul efect vizibil va fi o mare aglomeratia prin Bucuresti fenomen ce exista oricum si care nu mai impresioneaza de mult timp pe nimeni. Piata Victoriei e oricum blocata in fiecare zi intre 16.30 si 19.00 la fel ca DN1 in fiecare sambata si duminica. Nu cred ca Basescu va da inapoi in conditiile in care n-a tinut cont decat de propria-i vointa in ultimii 6 ani.

In ce consta pacaleala si falsitatea masurilor propuse?

1. Se reduc cheltuielile salariale ale bugetarilor cu 25%. De fiecare data cand trebuie redus ceva profesorii si medicii sunt bugetari iar cand se dau sporuri acestea sunt doar pentru anumiti functionari. Tariceanu a marit aparatul de stat cu 250 000 de oameni si este vinovat de asta. Boc e la conducere de un an si jumatate si n-a dat afara niciunul dintre acestia. Singurii concediati au fost cativa directori care ii stateau ca un ghimpe in locuri de unde trebuia colectat cascaval dar si acestia au revenit datorita justitiei in functie luand acum salariul fara sa faca nimic. Mai mult de un an de zile aparatul administrativ creste prin angajarea tuturor nepotilor si cumnatilor celor din PDL. Reducerea aplicata asa la gramada va afecta vizibil chiar cele doua categorii ce ar trebui sa contribuie la revenire: invatamantul si sanatatea. Cine are bani se va duce la doctor la Viena si la scoala la Paris. Cine nu are bani va cauta pe google cum ne-a sfatuit batranul lup de mare care a iubit scola dar a avut frica de profesori dupa cum a marturisit public. Se pare ca acum nu mai are.

2. “Solidaritatea” functionarilor bine platiti este o gluma populista initiata de presedinte. Ei oricum nu puneau baza pe salariul primit pe fluturas. Ei s-au bazat in permanenta pe spagile primite si pe indemnizatiile luate pentru participarea in diverse consilii de administratie. Asa ca si daca nu vor primii salariu deloc sunt convins ca toti vor veni in continuare la serviciu din “solidaritate”, de grija noastra (!!).

3. Degeaba se taie din salarii daca mai departe nu se ia nicio masura in vederea redresarii. De 6 luni Boc n-a facut nimic. Pardon, a facilitat furtul ultimelor resurse de catre clientela PDL. Singura lui grija a fost “reforma statului si modificarea Constitutiei asa cum a cerut poporul la referendum”. Nimic insa in domeniul economic, o investitie sau macar o cat de mica masura care sa stimuleze pe cetatean sa faca ceva util.

Fac un apel pe aceasta cale poporului care a votat masiv la referendum in favoarea reformarii statului sa accepte cu bucurie prima portie de reforma oferita de presedinte. Savurati ce va serveste competentul guvern Boc si “no comments !”.

Sau folosind o expresie patentata de o celebra deputata, tipica pentru PDL: “ciocu’ mic ca acum ei sunt la putere!”

Advertisements

1 Comment

  1. 10/05/2010 at 10:14 PM

    No’, noi n-avem de ce face cicu’ mic :)) aşa că le mai putem zice vreo două. Este trist că a reuşit din nou să ne învrăjbească în acelaşi stil post-fascist…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: