Basescu – The Best


Nu este vorba de nicio greseala de scriere desi un titlu la fel de bun ar fi fost “Basescu- The Beast”. Am ales varianta de mai sus pentru ca in ultimele saptamani a dovedit cu prisosinta ca este cel mai bun. Asa cum ne-a amenintat inca de acum cativa ani cand ne spunea: “Sunt perfect. Iha, iha,iha!”

Din pacate pentru noi nu e perfect in sensul in care ne-am fi dorit dar este perfect in manipulare, dezbinare si propaganda. Profunzimea evenimentelor si tensiunea momentului sunt insa mult peste capacitatea lui Boc de a tine minte discursuri si atunci maestrul a fost nevoit sa intre el insusi in scena si sa-i arate personal poporului spatele degetului mijlociu ridicat semet deasupra pumnului strans, noul simbol al protectiei sociale promovat de PDL.

De la conferinta de presa respectiva s-a iscat o galceava generalizata pe toate canalele media exact asa cum previzionase si presedintele care, in ciuda a ceea ce crede domnul Gadea, nu face altceva decat sa tina cetateanul ocupat in fata televizorului avand senzatia ca cineva chiar tine cont si de opinia lui. Ceea ce trebuie acoperit insa de acest spectacol este faptul ca scrisoarea catre FMI a foast deja redactata, negociata si batuta in cuie iar acum a mai ramas doar “amanuntul” ca prostimea votanta sa mai fie si de acord cu ac est lucru. Si exact acest lucru se va petrece in urmatoarele zile cand mult hulitul parlament in care Basescu a avut grija sa stranga o majoritate confortabila de  ridicatori de mana va gira asumarea raspunderii de catre Boc si toata lumea va trai cu -25% sau -15% mai bine. Parlamentul este creat acum exact dupa modelul prin care Basescu a fost ales in toamna trecuta. O parte dintre votanti a fost formata de PDL-istii care fara tatucul lor sunt constienti ca nu exista si adio cascaval, o alta parte a fost formata de cei cu voturi cumparate pe cash iar o alta parte din tradatori ai PSD sau PNL ce s-au bucurat la o mana de arginti. Aceeasi structura se regaseste si in parlament si vom auzi din nou expresia: “Un fleac. I-am ciuruit.” aruncata la misto de dupa portiera Duster-ului ( ca s-a upgradat Loganul!).

Revin la titlu si la explicatia pentru faptul ca BAsescu este “the be(a)st”. A reusit sa-I faca pe toti sa muste la manipularea create de el si la numai cateva zile, in loc de o opozitie generala la masurile stupide anuntate de govern, toata lumea a ajuns sa se certe cu toata lumea. Liderii sindicali, mult prea mediatizati in ultimul timp, au inceput sa-si incordeze muschii unii la altii fara motiv, patronatele au inceput sa se certe intre ele sis a fie unii impotriva altora iar o parte sa intre in conflict cu sindicatele, PSD si PNL au ajuns la concluzia ca acum e momentul propice sa se contreze unii cu altii pentru clarificarea pozitionarilor doctrinaire. Pana si Bote a anuntat ca o rupe definitive de Bianca lui dup ace luni de zile ne-a tinut cu sufletul la gura animate de iluzia unei impacari. Nu stiu daca ultimul exemplu i se poate imputa in totalitate lui Basescu insa el ar fi mandru sa poata fi vinovat chiar si de asta iar fenomenul se inscrie perfect in largul cadru de isterizare sociala fara directie.

In timp ce poporul fierbe sub presiunea evenimentelor si lipsei de perspective sau macar mimeaza preocuparea presedintele a gasit de cuviinta sa-si largeasca colectia de fini cu o nopua categorie. Dupa ce a botezat copii de oameni simplii, de tigani, de sinistrati si de musulmani ( de asta e cel mai mandru) a sosit momentul sa boteze si un copil de print. Nu conteaza ca printul e print doar la el in sufragerie si ca nicio casa regala nu-i recunoaste sangele albastru. Important e ca-l cheama “de Romania” si ca niste idioti de la Serviciul de Pasapoarte chiar au scris “De Romania” la numele de familie iar altii si mai mari au scris la fel pe certificatul de nastere. Astfel in calitate de parinte spiritual al proaspatului “printisor” crestin va avea in urma sa si o dinastie  nu numai o gasca de cretini republicani mandrii ca sunt “urmasii lui Traian (Basescu)”.

Si ca sa fie spectacolul complet televiziunile ne-au prezentat si imagini de la simandicoasa ceremonie presarate de prim planuri cu tzatzele Bahmutencei si bucile doldora de celulita Swarovski ale Elenei Udrea. Ca sa vada poporul ca daca ai bunavointa poti sa fi solidar si sa donezi salariul de Ministru al Dezvoltarii si Turismului fara sa renunti la Vuittoanele de 40 000 de euroi. La fel de bun si celalalt exemplu de solidaritate oferit de Prigoana care e nevoit sa stranga gunoaie ca sa-si poata permite si el un Mertzan mai acatari si un Maseratti pentru beizadea. Asa ca sa nu se mai planga nemernicii astia de profesori ca nu pot sa traiasca cu 8 miliane de lei ca nu i-a obligat nimeni sa stea sa invete ca fraierii pana la 25 de ani in loc s-o puna de o bisnita cinstita cu blugi de la 16 ani.

O sa fie si greva, mai mult sau mai putin generala, o sa mai vedem si alte demonstratii prin Piata Victoriei dar pana la urma se vor da toti pe brazda, vor inghitii in sec in contul celor 15% lipsa din pensioara iar prin 2012 se vor prezenta voiosi sa voteze din nou PDL-ul pentru ca pana atunci Basescu va avea timp suficient sa le explice ca nu el le-a taiat salariile ci Iliescu si Tariceanu in cardasie cu mogulii. Imi si imaginez cum toti vor fi portocalii de fericire ca o vor avea pe Udrea premier.

De aceea este “The Best”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: