De ce-i trebuie poporului sa aiba partid?


M-am tot intrebat. De ce tine mortis poporul sa aiba Partidul Poporului? Ca sa se dea mare ca are partidul lui? Nu-i sunt de ajuns binefacerile la care a fost supus pana acum de catre celelalte partide? Chiar vrea poporul sa iasa in fata si sa guverneze? Daca poporul va guverna cum va mai putea poporul sa rastoarne guvernul poporului? Adica isi va taia craca de sub picioare? Dar toate aceste intrebari si le-a pus vreodata cu adevarat poporul?

Fabulez. Poporul nu-si pune niciodata prea multe intrebari. Logica populara e mult mai simpla si concluziile sunt de cele mai multe ori generate de cantitatea de suc gastric neneutralizat. Poporul sta precum pelicanul cu ciocul in calea apei si daca ceva ii umple gusa se cheama ca e multumit. Mai tarziu va incerca sa digere si va analiza cat de bine  a fost satisfacut. Daca nu-i place mai baga o data ciocul in apa si imediat se va gasi altcineva care-i va oferi un nou viitor la fel de luminos pe care-l va inghiti de fiecare data cu placere.

Nu e vorba aici doar de poporul roman. Toti poporenii din lume participa la exercitiul democratic in aceeasi maniera. Sunt diferente mari de nuante dar principiul e acelasi. Ceea ce ii scoate pe romani in evidenta este faptul ca acest popor a avut mai mereu ghinionul sa fie hranit si pacalit de catre cei mai mari nemernici si de catre cei mai galagiosi incompetenti. Asa s-a ajuns poate la situatia paradoxala ca cel mai frumos bulevard din Bucuresti sa poarte numele sefului trupelor de ocupatie rusesti – Pavel Kiseleff.  (varianta in franceza e mult mai edificatoare). Si il poarta pe merit. Cum ar veni, dusmanii tarii au fost mult mai buni administratori decat au fost alesii poporului. Teorie valabila si astazi cand FMI ( organizatie pe care economistii din intreaga lume o considera o catastrofa pentru economiile tarilor unde intervine) se pare ca ne determina la actiuni mult mai lucide si eficiente dacat este capabil sa intreprinda atotputernicul si dispretuitorul guvern Emil Boc Basescu.

N-am comentat pana acum sub nicio forma circul mediatico-politico-trivial ce ne estre prezentat de catre OTV de cand cu arestarea Gurului Diaconescu. N-am comentat pentru ca nu era clar daca e vorba despre Elodia-serie noua sau de o alta manevra de imagine coborata pe cai ocolite din varful dealului Cotrocenilor.  Dupa ce ne-a fost prezentat cu tam-tam Partidul Poporului, Viitorul Presedinte, Viitorul Prim Ministru Cojocaru si Viitorul Cabinet  ( le-am scris cu litere mari ca sunt deja institutii cu care se va opera intens in urmatorul an asupra fanilor lui Tolea si Magda Ciumac) incep sa inclin catre a doua varianta. Iar declaratiile din ultimele zile ale eroului principal, Dan Diaconescu nu fac decat sa confirme acest lucru.

Tot ce s-a intamplat de cand cu arestarea Viitorului Presedinte are izul derularii unui scenariu ( chiar daca sunt dusmanul declarat al scenaritei) care respecta un tempo bine determinat si o proportie constanta de real, emotional si senzational, exact atat cat trebuie din fiecare pentru ca publicul sa stea cu geana lipita de ecran.

Nu fac nicio remarca referitoare la sectiunea interpretare pentru ca atat actorii principali cat si cei secundari isi joaca bine rolurile. Iar poporul se depaseste pe sine in capacitatea de a fi prostit.Inca nu m-am dumirit daca este vorba despre un scenariu elaborat de Basescu pentru Diaconescu sau un scenariu propus de Diaconescu si ridicat la rang de arta de Basescu. Indiferent de varianta avem certitudinea ca eficienta este maxima in beneficiul ambilor.

Diaconescu si-a ameliorat ratingul intr-un mod magistral. Deja ar putea sa-si comande si un Airbus ca elicopterele sunt prea ieftine fata de cati bani va incasa de la diversi Gigi ce vor dori sa se exprime la OTV. Ce daca a stat cateva zile in celula. S-a simtit ca acasa, mai precis ca la serviciu. La fel ca in studioul emisiunii sale  a fost in permanenta inconjurat numai de personaje dubioase sau de interlopi iar nivelul conversatiei a fost cel mai probabil la fel de elevat.

Basescu a profitat de eveniment din prima clipa. De ce sa se enerveze poporul ca nu-i mai ajung banii cand poate sa traiasca in liniste emotiile arestarii si eliberarii unui personaj celebru cum este Diaconescu. Daca ar fi de ales intre o demonstratie in fata guvernului pe caldura si praf si un show cu Diaconescu privit din fotoliu cu o berica rece in mana care credeti ca ar fi alternativa castigatoare?

Si daca tot avem o asemenea pleasca de eveniment de ce sa nu profitam si pentru mici reglaje in sanul PDL? Ultimele declaratii ale lui Diaconescu cu grupul BVB (Blaga-Videanu-Berceanu) la care l-a alipit mai nou si pe Micul Boc nu fac altceva decat sa dea poporului iluzia dreptatii ai razbunarii pe care o asteapta melancolic de pe vremea cand s-a inventat Miorita in timp ce este furat si siluit la drumul mare pe partea cealalta.

Ce se intelege din aceste declaratii sustinute voalat si de puratatorii de cuvant secundari ai lui Basescu, Preda si Macovei?

In primul rand ni se reaminteste, daca mai era cazul, ca Basescu este singurul cel Bun, cel Mare, cel Viteaz si ni se reitereaza mitul de pe vremea lui Ceausescu in care Conducatorul ar face sa curga numai lapte si miere pe papilele poporului daca n-ar fi “ailalti” care ii ascund adevarul si fac poporul sa sufere. Mincinosii astia mai nou iau diverse forme, de la moguli infami la batrane sinistrate, dar important este ca sunt dibuiti si demascati iar adevarul ne este prezentat “asa cum trebuie” de catre mogulii cei noi si buni ( B1 si OTV).

In al doilea rand oricum am citi sintagma BVB-b (-b pentru Boc) nu vedem acolo niciun U. Prietenii stiu de ce. Basescu vrea sa faca o remaniere guvernamentala prin toamna. O va face in stilul lui propriu schimband din radacini totul astfel incat sa ramana la fel ca inainte. Daca pana spre toaman se va dovedi ca tot raul ni se trage de le BVB-b-isti nu ne ramane decat sa-l imploram atunci cu lacrimi in ochi pe salvatorul nostru Basescu sa ne scape de ei si atunci, marinimos cum il stim, ne va face o surpriza si ne va oferi un nou guvern format numai din oameni capabili. Si cine ar putea sa conduca acest minunat viitor guvern ( am scris cu litera mica pentru a nu se confunda cu Viitorul Guvern mentionat mai sus) daca nu cel mai capabil ministru al Dezvoltarii, Turismului, Locuintei, Mediului, etc…

Asa ca draga Poporule, fa-ti partid si dormi linistit ca cineva lucreaza pentru tine! Nici FNI ca s-a inchis si nici FMI ca l-au pacalit.

PS. Nu stiu daca ati remarcat nuanta din declaratia lui DD. Presedintele Basescu “s-a jurat la telefon ca nu are niciun amestec..”.  Nu ca legea nu i-ar permite sa aiba niciun amestec ci pur si simplu de data asta a fost ocupat cu altceva si pe cale de consecinta nu are niciun amestec. In rest justitia e libera si independenta.

UPDATE 15.42  Tocmai ce va spuneam!

1 Comment

  1. tirziu innoapte said,

    19/07/2010 at 9:38 PM

    nu mai pune intrebari d’astea cu rapuns inchis! poporul vrea partid pt ca partidul vrea popor! nu ti-e clar? dupa elodii, ildiko, piticul porno, ciumaci [apropo, ai vazut cum a luat-o tolea in mecla in 2 sec? :):):)] ce putea sa urmeze in insiruirea ilogica: partid, ce plm vb noi aici?!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: