Narcisism de Plescoi


Cand iti mor laudatorii trebuie sa gasesti o solutie, macar asa pentru moral si entuziasm personal, si o forma prin care sa te lauzi singur. Cand se inmultesc cei care injura si constati ca mai au si dreptate sa o faca ori pleci acasa ori te imbeti cu apa rece spunandu-ti ca cei care te lauda sunt mai multi decat cei care injura si, in mod democratic, esti de partea majoritatii.

Solutia ramasa atunci cand cei care injura sunt mai multi decat cei care lauda e o combinatie intre cele doua de mai sus. Adica te lauzi singur mult mai intens decat te pot injura ceilalti si astfel dimineata te scoli vesel, te uiti in oglinda, vezi cat esti de frumos/frumoasa si spui celebra fraza a ardeleanului narcisist: “Ioi, f…-m-as!”. In termeni psiho-medicali actiunea se cheama onanie. In termeni de comunicare se cheama strategie de imagine.

Se pare ca aceasta este ultima strategie de imagine la care a ajuns sa recurga Elena Udrea. E la capitolul in care atunci cand spune (tot dimineata si tot la oglinda!): “Oglinda, oglinjoara! Cine-i cea mai frumoasa, cea mai desteapta, cea mai capabila, cea mai manager, cea mai ministru din tara?” nu se mai aude decat un singur hahait din varful Cotrocenilor, si ala din ce in ce mai stins: “Ă-hă, ă-hă, ă-hă! Tu esti, păsărică blondă !”.

Astfel, pe langa tricotat live, mopuri prin scoli si pulpe albe in cizme Dior aruncate pe spinarea calului asortat la culoare, tanti Nutzi a gasit de cuviinta sa faca si un site in care sa se laude singura cu realizarile si caracterul de exceptie al domniei sale. S-a lansat astfel obsesie.ro, un blog unde “un tanar” , fascinat de frumusetea (sufleteasca bineinteles)  si priceperea ministresei tine un jurnal al activitatii de zi cu zi a blondei de la turism in care cu gingasia adolescentului indragostit combate “rautatile” mogulilor care ii ataca febletea. Cum ar veni, seara inainte de culcare, dupa ce impatureste cu grija afisul patat la colt al Pamelei Anderson si-l ascunde sub tablia patului ca sa nu-l gaseasca ma-sa, se revarsa cu patos in scris pe blog  despre realizarile de peste zi ale Elenei Udrea.

Dupa cum stim, doamna cu pricina nu este la prima incercare de acest fel, ea intervenind acum ceva vreme in emisiunea lui Turcescu si ludandu-se singura, chipurile fiind o admiratoare a Elenei Udrea. Acum incearca ceva mai subtil si ca sa nu mai aiba probleme cu urechile muzicale care ar fi putut sa o deconspire a inregistrat un site prin intermediul unei firme din strainatate si tine pagina pe un sever din America iar noi, creduli si prosti cum ne considera, nu ne primdem ca e tot ea cu alta identitate. Ma rog, aceeasi echipa de postaci PDL-isti.

Interesant este ca strategia s-ar putea sa tina iar Realitatea TV, a mogulului Vantu, pune umarul puternic la cresterea de trafic prezentandu-ne-o drept “victima” a unui mic obsedat. Ei sunt cei care acuza in permanenta activitatea Ministrului Turismului dar tot ei sunt cei care fac cea mai puternica reclama, ba cu Facebook-ul , ba cu blogul, acum cu aceasta mica smecherie.

Sper sa o ajute la fel de tare cum l-au ajutat pe Mircea Geoana la prezidentiale. Poate, cine stie, o tenteaza si pe Nutzi o ora de relaxare la spa la Vantu inainte de alegerile de la Primaria Generala.

Advertisements

6 Comments

 1. adam said,

  23/08/2010 at 12:36 PM

  Dar stai! Oare chiar Elena iti lasa acest comentariu? Sau exista vreo bresa in rationamentul tau de bordura?
  Nu am nimic de demonstrat nimanui, cu atat mai putin trebuie sa conving “corbii” din blogosfera de existenta-mi. .. crezi ce vrei….

 2. adam said,

  23/08/2010 at 12:37 PM

  puteai si tu macar sa dai un link blogului daca tot discuti despre mine. asa e politicos. faptul ca imi pui numele blogului in “italice” nu e mare chestie. mersi anticipat 🙂

 3. 24/08/2010 at 2:44 PM

  Eu cred că e mai mult decât narcisism este, pur şi simplu, cult al personalităţii. Nimic nou sub soare…

  • domnulsix said,

   24/08/2010 at 6:49 PM

   Cultul personalitatii ar presupune ca acest “obsedat” sa fie de fapt un tanar utc-ist care recita versuri de glorificare la adresa Lenutei sau oile asezate in forma de Basescu pe dealurile Bucovinei de catre Flutur. Nu s-a ajuns chiar acolo desi tanti in cauza are predispozitia necesara.
   E vorba de incercari disperate de a acoperii incompetenta si hotia cu propaganda si imagine.

 4. octavpelin said,

  29/08/2010 at 6:00 PM

  M-am saturat sa tot o prezinte pe “barbata”Lenuta di Plescoi ca pri-madona,cred ca si Basescu s-o saturat de ea,o seara faina!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: