Militarii romani morti in razboi nu mai sunt decat statistica


Stirile cu militari romani ucisi in Afganistan aproape ca nici nu mai sunt “breacking news”-uri. Dupa ce la primele astfel de evenimente nefericite inmormantarile militarilor au fost transmise la tv-uri acum oficialii romani nici nu se mai deranjeaza sa-i bage in seama.

Daca Traian Basescu a avut cu adevarat un motiv serios sa lipseasca de la ceremonia de pe aeroportul Otopeni, Ministrul Apararii Gabriel Oprea face dovada incontestabila a modului  in care a ajuns nemeritat general cu “enshpe” stele. Pentru fostul plutonier de companie a fost mult mai importanta prezenta in parlament la un nou episod din telenovela-mascarada pe care PDL o joaca de cand e singur pe tarlaua lu’ tac’su.  Nu era absolut necesara prezenta lui Oprea pentru a se mai vota inca o magarie pentru ca deja a devenit o rutina a se modifica legile dupa cum interpreteaza regulamentele marea femeie de cultura Roberta Anastase. Cu sau fara Oprea modificarea s-ar fi votat iar daca prin absurd ar fi existat o problema de cvorum se descurca ea Roberta sa numere atat cat e nevoie. Pentru Oprea a fost insa mult mai important sa se rada alaturi de ceilalti neispraviti din gasca lui despre cum isi bat loc de lege decat sa fie la Otopeni unde sa citeasca un text ce oricum nu-i apartinea. Pentru cei doi care au murit nu are nicio importanta dar pentru familiile lor si pentru cei care isi risca viata in Afganistan ar fi fost un gest ce ar fi dovedit un minim de respect la care ar fi indemnat constiinta unui ministru decent. Ambasadorul SUA a putut sa-si faca timp dar el nu si-a castigat functia, cel putin asa stiu eu, prin tradare si linguseala.

Advertisements

1 Comment

  1. acuvio said,

    06/10/2010 at 11:46 AM

    Dumnezeu să-i ierte. Asta sună precum “Nu mai e ca pe vremuri”. Mor militari la datorie, la Tuzla, Afganistan sau aiurea şi protocolul “lor” nu coincide cu cel imaginat de noi, avem inundaţii şi reacţia „lor” nu coincide cu cea sperată de noi, sunt chemaţi oamenii la miting şi … „Nu mai e ca pe vremuri”.
    Dacă aveai ghinionul să mori în Spania după explozia unei bombe amplasată de terorişti aveai un protocol, dacă mureai pe un şantier strivit sub o grindă de beton tot în Spania nu ne interesează.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: