S-a suspendat suspendarea


Ar fi putut foarte simplu sa promulge legea pensiilor si sa-l mai faca o data de ras pe Ponta ca n-ar fi reusit sa stranga voturi pentru suspendare sau, si mai amuzant, sa-i lase sa voteze, sa castige si abia dupa aceea Curtea Constitutionala sa nu constate vacanta postului de presedinte si sa-l fi vazut a doua oara pe Geoana topaind cu cateva ore mai devreme decat ar fi fost cazul. Ar fi fost prea distractiv pentru o toamna atat de anosta.

Ar fi putut la fel de simplu sa trimita legea inapoi declarand ca votul nu a fost corect. Nu s-ar fi intamplat nimic cu Roberta pentru ca procuratura o sa termine actele premergatoare ale urmaririi penale prin 2089 taman de Centenarul Revolutiei Romane. Dar ar fi creat un precedent periculos si  s-ar fi stricat tot farmecul jocului “democratic” pe stil basescian.

Ca intotdeauna mai exista si varianta a treia. Te legi de cangurul care n-are sapca si trimiti legea inapoi, doar asa pentru amuzament si pentru naruirea prematura a tuturor planurilor ticluite cu sarg de moguli, politicieni din opozitie, lideri de sindicat  si alte forte retrograde contrarevolutionare.

Intre timp un copil moare injumghiat pe strada pentru ca politistilor recent dezblaguiti li se rupe de siguranta cetateanului la 500 de lei pe luna. Nu ca inainte ar fi fost cu mult mai preocupati. Dar acum chiar au un motiv serios sa n-o faca.

Advertisements

1 Comment

  1. Marcus said,

    08/10/2010 at 11:22 AM

    @Deocamdata e time-out. N-a scapat. O pune el repejor de o noua incalcare grosolana.
    sa fii iubit
    marcus


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: