Lui Nastase i s-a rasturnat copilotul


Mare stire mare! Micul Titulescu s-a trezit cu roatele-n sus pe hartoapele din dulcele targ al Iesilor. O stire atat de mare incat era cazul de un sondaj pe stil OTV. “Credeti ca ar trebui Victor Ponta sa renunte la raliuri?” E vorba tot despre un viitor presedinte dar inca nu s-a stabilit ordinea. Inca nu s-a stabilit daca primul o sa fie Dan Diaconescu si apoi Ponta sau viceversa. Si daca nu-l obliga nimeni sa mearga zilnic la Cotroceni poate se-nscrie si Crin. Spre deosebire de OTV pe Voxpuplica se poate vota moca. Dar daca nu platesti unde mai e satisfactia?

Probabil pensionarii sunt ingroziti de cat de periculos traieste liderul PSD de cand e sportiv de raliuri. Daca intram un pic in tainele sportului antiecologist pe care il practica  aflam ca pentru a ajunge copilot trebuie sa fi extrem de talentat. Ponta, din fericire pentru noi cei mai slabi de inger,  nu este pilot de raliuri ci copilot de raliuri. Diferenta consta in faptul ca in timp ce Keletin (pilotul) conduce masina si ajunge campion national Victoras copiloteaza linistit in dreapta. Adica tine mapa cu hartile, banii de benzina si de cafele, echilibreaza din punct de vedere al greutatii masina ca sa aiba aderenta uniforma, face cu mana la public si zambeste frumos la presa de dupa casca deschisa ca sa poata fi recunoscut. De condus nu conduce decat in curtea spalatoriei cand pilotul se plictiseste sa stea la coada. Dar pentru ca atunci cand te referi la un echipaj nu poti spune “pilotul si copilotul” ci mult mai simplu “pilotii” se poate induce ideea ca si Ponta e pilot de raliuri.

Ceea ce face el in sport este o copie fidela a ceea ce face la PSD. Nastase stabileste viteza cu care intra in curbe, cand sa accelereze, cand sa franeze, cand sa derapeze iar Victor Ponta e cel care face cu mana la public, da autografe si se ocupa de hartogaraie. Dar pentru ca aici nu putea fi folosit prulalul “presedintii PSD” s-a stabili ca aluia micu sa i se zica “Presedintele”.

Va intrebati de ce, daca tot vrea publicitate, nu apare si el cu o pitipoanca prin tabloide sau cu doua blonde in jacuzzi ca maestrul Iri? Pai nu se cade. Nu ca nu l-ar tenta dar dupa ce s-a straduit de si-a lasat nevasta (prima) si s-a lipit de fata lui Sarbu ca sa-i fie mai usor in PSD ar risca el acum sa-l taie tata socru de la intretinere si sa ajunga sa traiasca la mila partidului?

Se pare insa ca antrenamentul asta cu raliurile si datul peste cap e bun pentru ca trebuie repetata situatia, destul de probabila, in care Nastase pune partidul cu roatele in sus. In atare ocazie este posibil ca si copilotul sa dea cu tartacuta de stalpii laterali. Acum, ca e obisnuit, nu-i mai e asa frica de viitor.

In plus se pare ca postura asta de carat valiza sefului si vorbit la popor in numele lui e benefica pentru accederea la functia prezidentiala. Sa ne amintim ca si Emil Constantinescu a carat ani de zile pachetul de Kent al seniorului Coposu si pana la urma a reusit. Deci Victoras e pe drumul cel bun.

Aderenta sa fie!

PS: Se pare ca astazi e o zi cu ghinion pentru ca, in afara de Ponta, o alta mimoza frageda, Bianca lui Bote/Cristea, a suferit un accident.

Advertisements

1 Comment

  1. r1d1 said,

    10/10/2010 at 10:55 PM

    nu esti atent la nuanta! ponta a cazut in cap in satul cioca-boca! hai, zi ca nu-i superb!?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: