Nu va fie frica, Basescu nu pica!


Ar fi o varianta. Constiinta. Dar lipseste cu desavarsire. UDMR n-are niciun interes sa negocieze cu altii cand PD-L face acum sluj la orice dorinta oricat de nastrusnica. Chiar sunt fraieri ca nu cer ca limba maghiara sa devina limba oficiala. La disperarea basescienilor ar vota si asta iar daca nu s-ar vota ar numara Anastase si tot s-ar vota iar daca n-ar numara Anastase si-ar asuma Boc raspunderea iar daca nu si-ar asuma Boc raspunderea ar face Basescu un referendum. UNPR e compus exclusiv din indivizi care au tradat. Culmea e ca acum n-or sa tradeze pentru ca la fel ca si in cazul UDMR-ului orice dorinta de marire le este indeplinita.

Ar mai fi o varianta. Ca opozitia sa nu fie compusa din orgoliosi si tampiti. Au tinut mortis in ultima luna sa-si arate muschii unii altora in scopul unei mai bune identificari doctrinare. Ca si cum maine ar fi alegeri si ar trebui sa abureasca populatia. Chiar si daca ar fi alegeri nu sunt constienti ca lozincile doctrinare nu se aud cand ghioraitul matelor devine extrem de zgomotos.

A doua greseala a opozitiei este ca se lupta sa obtina o legitimare populara pentru motiunea de cenzura in conditiile in care peste 80% din populatie este de acord cu schimbarea guvernului. Adica o actiune total inutila. In loc sa se concentreze pe ceea ce se intampla in parlament si sa practice exact jocul favorit al lui Basescu, mituirea si santajul ( pentru ca si ei pot!) se dau pe langa sindicate si plimba lumea cu autocarul.

E gresit din ambele perspective. Din punct de vedere al parlamentarilor PDL aducerea popolatiei ii ambitioneaza si vor avea motiv sa voteze impotriva motiunii avand explicatia ca nu vor sa actioneze sub presiunea strazii ci doar pe baza de ratiune (sic!). Din punctul de vedere al sindicalistilor e o prostie pentru  ca puterea va arata ca nu este un protest ci o actiune politica si vor aduce in sprijinul acestei teorii cativa lideri de mana a doua din fiecare ramura compromitand astfel intreaga miscare.

Deci sanse ioc. Cu toate astea, pentru ca Udrea a spus ca trebuie facut orice pentru a impiedica manifestatia, restul marionetelor din guvern au luat pozitie de drepti si s-au pus pe treaba. Mai mult ca sigur ca din cei 80 000 ( daca vor fi) de manifestanti 40 000 vor fi de la SRI si celelalte structuri pe care le manevreaza Basescu si manifestatia va degenera probabil in cateva vitrine sparte ce vor justifica interventia imediata a fortelor de ordine.

Si ca sa fie destule forte de ordine a inceput masarea de trupe in capitala ca la revolutie. De pilda un intreg regiment de jandarmerie s-a deplasat astazi de la Constanta la Bucuresti( aici film din 26.10, ora 15.00 pe A2). Probabil ca acelasi lucru s-a petrecut si pe celelalte rute care duc spre capitala. Oare vin sa puna panselute in Piata Universitatii precum gealatii lui Cozma? Sau vin sa vada moastele de Sfantul Dumitru?

UPDATE:  PSD se lauda ca mai are nevoie de 3 voturi. Geoana a avut 100 de mii in plus si dupa ce s-a apucat Baconski si Wiliam Branza  de votat si Videanu de numarat a castigat Basescu. Asa ca ….
UPDATE 2: Acum ar fi momentul ca UDMR sa obtina solutionare favorabila si pentru cererea lui Tokes la meciul lu fi-su!  Ce nu face PDL-ul pentru iubitii nostri minoritari.

Advertisements

2 Comments

 1. Bogdan said,

  26/10/2010 at 8:51 PM

  da-mi voie sa-ti spun ca esti un ratat. multumesc 🙂 mai incearca sa gandesti si cu capul din cand in cand. inainte de a scrie ineptii de genul asta.

  • domnulsix said,

   26/10/2010 at 8:53 PM

   Intotdeauna mi-au placut baietii care stiu sa argumenteze! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: