Paine, circ si sex pentru tot boboru’


De obicei poporului i se ofera paine si circ. E reteta castigatoare probata in toate societatile din antichitate si pana in zilele noastre. Daca are paine si are parte de circ cetateanul e multumit iar conducatorii isi pot vedea linistiti de problemele “globale”. La noi Basescu se ambitionea de cativa ani sa faca reforma statului asa cum a cerut poporul la referendum, bla, bla,… . Poporul habar n-are ce-a cerut, cand si in ce scop insa Basescu ii da inainte cu treaba asta pana o sa ne iasa pe nas.  Probabil o latura a reformei se refera si la schimbarea retetei enuntate. Asta pentru ca painea costa iar banii-s putini si abia ce mai ajung sa se imparta intre Udrea si Cocos asa ca de unde sa mai dai si la ailalti douaj’ da milioane de fomisti.

Sa nu va bucurati sperand ca Base a renuntat la paine si ofera poporului sex la schimb. De fapt se ofera sex din plin dar nu sub forma in care si-ar fi dorit-o multimea. Pentru ca presdintele este ultrareformist a trecut direct la un nivel superior in care se ofera exclusiv circ. Iar ultima varianta de circ are si conotatii sexuale pentru ca la foamea care bantuie nici la circ nu mai reactioneaza cetateanul prea bine. Se incearca astfel tot felul de stimuli pentru mintile simple dar corect votante. Pentru o credibilitate crescuta se foloseste unealta deja consacrata: stenograma anonima de la SRI.

Noile stenograme au aparut ca de obicei din senin exact cand uitase poporul de moartea lui Paunescu si risca sa-si aduca aminte de ghioraitul matelor si , evident, intr-un dosar oarecare din care au aparut scurgeri de informatii direct in presa. De obicei nu mai pune nimeni botul la astfel de treburi in afara lu’ Radu Moraru si Evenimentul Zilei. Surpriza, insa!  Stirea a fost preluata si dezvoltata de Realitatea TV, nu si de catre Antene care s-au multumit sa adopte o pozitie rezervata.

Se pare ca asta e primul semn al schimbarii de management. Se presupune ca Ghita-EMAG e omul lui Ponta si ca s-a bagat la Realitatea ca sa-i faca jocurile. De cand cu promovarea intensa a celor doua sex-simboluri, Negoita si Banicioiu, se pune intrebare cine are de castigat. In primul rand Ponta pentru ca are motive sa-i dea mai spre mantinela pe cei doi baieti voiosi din PSD, unul tare-n buzunar si unul tare-n clanta, chiar daca prin prisma stenogramelor mai capata si ei notorietate. In al doilea rand tot Ponta pentru ca mai obtine o bila alba de la Basescu pentru efortul intens de mentinere a PDL-ului la guvernare. Iar in al treilea rand tot Ponta pentru ca poate sa se mute linistit cate 2-3 ore pe zi in studio la Realitatea fara a putea cineva sa-l acuze ca beneficiaza de sprijin din partea noului manager.

Intre timp Base se tot intalneste cu Anastase si cu Videanu ca sa puna la cale strategii prin care sa se poata numara legal 170 de voturi utilizand doar 80 de parlamentari. Pentru economie in spiritul reformei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: