Senatul ne pericliteaza viitorul


O stire din activitatea parlamentara recenta a trecut aproape neobservata, cititorul neavizat neputand sa recepteze din prima subtilitatile si sensurile absconse ale ultimei legi adoptata de plenul Senatului pe data de 16.11.2010.

Este vorba de interzicerea clonarii umane si a altor matrapazlacuri efectuate cu embrioni umani si celule asemanatoare. Aparent este vorba despre o lege onesta pusa bariera in calea potentialei productii necontrolate de Frankensteini dar si o blocare a afacerilor israeliene cu fetusi, la taraba, in Bucuresti. Adoptarea este considerata in primul rand o victorie a Bisericii din ce in ce mai vocala impotriva incercarilor diversilor oameni de stiinta de a se crede mici Dumnezei si, implicit, o mica palma data lui Prigoana care de curand a pus geana pe agoniseala neimpozitata a fetelor bisericesti.

In privinta traficului de celule si embrioni legea se poate incadra in categoria, deja clasica, a celor ce interzic o activitate pentru a o muta in zona neagra de unde spagile se dau mult mai usor. Este exact ce se intampla cu tigarile, alcoolul si chiar cu traficul de organe in general. Noi suntem crezuti niste idioti care ne imaginam ca in acest moment nu se vand rinichi, fiind ilegal, iar anunturile din ziare pe aceasta tema sunt la misto. Nu stiu cum se face ca “donatiile” de organe  ce se fac intamplator, adica un donator spune ca isi da un rinichi oricui are nevoie,  exclusiv din motive umanitare, se finalizeaza aproape de fiecare data intre un receptor cu bani si un posesor de rinichi sanatosi fara bani iar dupa transplant unul devine mai sanatos iar al doilea castiga la loto si incepe sa aiba ceva maruntis in buzunar.

In cazul tigarilor acciza imensa nu face decat sa infloreasca traficul ilegal,  zona de unde se castiga bani negri in cantitati inimaginabile. Cum presupuneti ca isi cumpara vamesii Q7 de 100.ooo de euroi din salariul de 2000 de lei fara 25% pe care daca nu s-ar varsa pe card nici nu s-ar mai deranja sa-l ridice de la casierie? La fel se intampla si la alcool, flori din Olanda, legume din Turcia si multe alte preocupari transfrontaliere autohtone.

Legea nou votata nu va impiedica total traficul cu celule dar va contribui semnificativ la dezvoltarea turismului prin Ucraina sau alte tari pe unde vor pleca in excursii donatorii si primitorii care pana acum se cazau la Bucuresti.

Mult mai grava mi se para insa interzicerera clonarii umane. Poate ca la prima vedere e un gest normal insa in aceasta perioada de criza senatorii ar fi trebuit sa se gandeasca de doua ori. Sau macar ar fi trebuit inscrise in lege niste exceptii. E clar ca nu e momentul sa fie clonat Lucian Bute sau fetele alea de au iesit Campioane Mondiale la spada pentru ca, in urma procedeului, ne-am trezi cu tot felul de indivizi performanti si capabili de rezultate ce n-ar face altceva decat sa ingreuneze pretiosul si firavul buget al lui Boc cu tot felul de indemnizatii si premii. Si pentru ce? Doar asa pentru niste mofturi, ca s-a cantat imnul national la Paris sau ca tricolorul romanesc a fost fluturat in fata a vreo 500 de milioane de cetateni ce au urmarit in direct meciul de la Toronto?  Nu e mai bun unul ca Mutu care face rating la orice ora, ba cu o pitipoanca, ba cu niste prafuri, ba cu un pumn intr-o fata de ospatar? Ne mandrim cu el si nu ne costa nimic pentru ca avem certitudinea ca nu se vor apuca prea curand, nici el si nici restul amicilor Biancai Dragusanu, sa atenteze la vreun titlu balcanic la fotbal sau alte realizari care sa necesite premiere pe banii statului.

Pericolul cel mare vine insa din faptul ca nici macar oamenii cu adevarat deosebiti nu vor putea fi clonati.  Senatorii nu s-au gandit ca in mod inevitabil prin trecerea timpului atat marinarul din deal cat si blonda cu frunza vor inainta in varsta si vor disparea fizic pentru ca asa e in firea lucrurilor. Va dati seama ce haos va fi atunci?  Pe mainile cui vor lasa Romania? Cum vom mai putea exista fara gandirea politica de exceptie ce radiaza astazi de la Cotroceni si fara administrarea stralucita a economiei dirijata de la Ministerul Dezvoltarii ( sau din elicopter, de pe cal, de pe plaja de la Mamaia si alte locuri dupa cum o cere situatia!) gratie ubicuitatii fara precedent  de care da dovada Nutzi ?

Eu zic ca se face o mare greseala. Mai am o speranta la Robersta Anastase, ultimul bastion al romanismului si democratiei, care poate schimba legea in Camera Deputatilor si poate adauga un scurt amendament: “Clonarea umana este permisa doar in cazul domnului Traian Basescu  si a doamnei Elena Udrea”.

Iar daca nu va intruni majoritatea nu va fi nicio problema pentru ca stie ea mititica sa aranjeze cum e bine la numaratoare. Doar nu ne fac pe noi 170 de voturi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: