Moguli masochisti


Trecut-au anii… , destul de multi, de cand Voiculescu si-a propus sa-i arate marinarului ce-i aia “solutie imorala” in adevaratul sens al expresiei.  Daca privim mai atent istoria Antenei 3 de la infiintarea si pana in prezent vedem ca in permanenta a fost o televiziune dedicata exclusiv lui Traian Basescu. Domnul Gadea, Ciutacu , Badea, Valentin Stan s-au calit si harsait in focul luptei antiprezidentiale , rutina facandu-i atat de monotoni si de previzibili in reactii si comentarii incat stau si ma intreb daca nu cumva, in cazul in care Geoana obtinea un mandat mai lung de o noapte,  Felix ar fi fost nevoit sa-i concedieze din lipsa de obiect de activitate.  Vantu, mai nou in bransa deoarece primii ani de impliniri marete i-a petrecut de partea revolutiei portocalii, si-a creat si el incet, incet aceeasi abilitate de a bate apa in piua pe aceeasi tema prafuita doar, doar vor reusi sa mai converteasca cate-o baba arsa la pensie sa nu-l mai voteze pe Basescu.
Ambii moguli persista in aceleasi ciudatenii comportamentale de parca ar fi intelesi.

1. In campania electorala era evident ca singura posibilitate de a scapa de beleaua din Cotroceni, indiferent daca le placea sau  nu, se numea Mircea Geoana. Voiculescu si baietii lui destoinici au tinut-o intr-una pe-a lor cu Crin Antonescu, care de altfel nici nu prea avea chef de campanie incalzindu-se doar putin spre final, nefacand altceva decat sa zapaceasca publicul si asa confuz si sa deturneze inutil un procent din posibilii sustinatori ai PSD-istului catre personajul mult mai charismatic dar fara sanse reale si sa-i faca astfel sa renunte la a vota in turul II.
Vantu, si mai istet, a mers pana acolo incat l-a ademenit pe inocentul candidat la spa-ul din dotare reusind astfel sa-l bage la apa cu tot cu propria afacere media utilizand in acest scop , aici e partea subtila, ziaristii din propriul trust care luptau pe viata si pe moarte impotriva tiranului Basescu.

2. La fel ca in cazul mult prea mediatizatului Becali si in cazul Basescu cele doua trusturi media, declarate anti-PD-L, se transforma involuntar in purtatoare si chiar amplificatoare ale mesajelor prezidentiale. Presedintele se duce din cand in cand la TVR sau la B1, acolo unde reporterii stau drepti si nu fluiera in bisercica, si arunca doua, trei fraze considerate soc. Tot spectacolul dureaza cateva minute iar audienta este aproape nula indiferent de cat se umfla-n pene/rating  Nasul sau se umfla-n abonamente televiziunea nationala. Este suficient insa pentru ca imediat cele doua televiziuni “de opozitie” sa preia acele mesaje si sa le transforme in emisiuni de cateva ore in care, contrazicandu-l pe Base si atunci cand isi da cu parerea despre vreme, reusesc sa-i transmita mesajul acestuia catre public mult mai bine decat ar fi facut-o singur.

Prin genul asta de manifestari cele doua televiziuni nu fac altceva decat sa participe activ la deturnarea atentiei si agendei publicului de la lucrurile reale. Adica exact ceea ce dorea si Basescu sa realizeze ca doar nu a iesit pe sticla doar de dragul de a-si machia chelia ca sa nu straluceasca in studio. Avand in vedere faptele nu pot sa-mi explic fenomenul decat pe baza existentei unor porniri subconstiente,  incontrolabile si perverse ale  celor doi patroni de presa de a-si provoca singuri suferinte. Le-as recomanda metoda din Harry Potter de a se referi la Basescu cu sintagma “Cel al Carui Nume Nu Trebuie Rostit”.

Sa nu-l mai bage in seama si atunci foarte probabil se va ajunge la situatia profetita de Tudor Octavian in care cartile de istorie vor retine despre Traian Basescu doar faptul ca era “un marunt intrigant de pe vremea lui Catalin Botezatu”.

De pilda, in ultimele zile toata populatia muncitoare si opozitia vorbitoare in direct a comentat cum o sa fie cu indemnizatia pentru mame sarind la gatul lui Basescu si citand din aberatiile continute de declaratiile lui si scapand din vedere care este in realitate miza acestui scandal aparent gratuit. Bugetul tot in gaura e si cu indemnizatia lasata si cu ea miscorata. Diferenta economisita calculata chiar de guvernanti  e de aproximativ 25 milioane de euro, adica exact cat a imprumutat si evaporat guvernul Boc pe zi in ultimul an sau echivalentul cheltuielilor pe 2 zile facute de ministerul Elenei Udrea. In spate insa se coace o golanie mult mai serioasa. Dupa tot scandalul cu mamele apare necesitatea construirii de crese care trebuie terminate intr-un an pentru care se aloca repede , evident prin semnatura Lenutzei, niste sute de milioane de euroi care se pot transforma rapid in lucrari date fara licitatie, ca e urgenta, si cu paraindarat garantat.

In timpul asta Antena si Realitatea fac analiza pe text cu citate din Basescu. Tot inainte, vrednici pionieri!

Enhanced by Zemanta
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: