La omul sarac nici boii nu sunt intelegatori


1965 political poster
Image via Wikipedia

Omul sarac este Geoana, perdantul de serviciu al ultimilor ani.  Cine sunt “neintelegatorii” puteti afla de aici prin eliminare din lista BPN al PSD. Geoana nu este un tip prea iubit, nici in partid si nici in afara lui, fara a i se putea atribui o vina clara. Asa a fost dat. I-a lipit Iliescu o eticheta si de atunci , oricat s-ar stradui, tot ce misca-n tara asta, raul, ramul ii sunt potrivnice. Cu toate astea Geoana este singurul care de cand a fost inlocuit in miez de noapte de la presedentie face opozitie reala, e adevarat ca si datorita functiei, fiind astfel unic in marea de opozanti ce nu fac se remarca decat prin replici mai mult sau mai putin inteligente aruncate prin talk-show-uri atunci cand nu-i aude Basescu.

Victor Ponta s-a comportat precum tractoristul imbibat de bere care-si bate copilu’ de draci ca rateaza Mutu un penalty. Vazand ca de un an de zile el este cainele care latra iar ursul Basescu l-a prins pe cangur ca iar n-are sapca si l-a capacit instant. Probabil ca ieri a facut introducerea asemuindu-l pe Traianel cu Dracu’ pentru a se face azi frate cu el in intentia probabila de a trece puntea. Punte care este destul de iluzorie iar destinatia total incerta. Nu stiu cat de tare a fluierat Geoana in biserica dar se pare ca auzul rafinat al lui Adrian Nastase a fost suficient de deranjat incat sa-si puna comitetul inchizitorial la lucru si sa-l arda pe autorul ereziei. Ce importanta are faptul ca Geoana detine singura pozitie publica prin care opozitia mai conteaza in regimul democratic de tip marinaresc. Setea de sange si lupta interna pentru sefia unei scari de bloc e mult mai importanta. Ion Iliescu a votat impotriva dar e prea de multa vreme in politica (vezi foto) pentru ca un “carlan” cu apucaturi de procuror sa-l mai ia in seama cu exceptia faptului ca-l lasa sa parcheze in curte. Cum ar veni i-a rezervat locul pentru handicapati.

Pe langa onoarea de a-i fi oferit stapanului si mentorului capul dusmanului pe tava, Che Guevara si-a atins si obiectivul cu care s-a batut in piept toata vara, atunci cand nu copilota la raliuri. A promis ca pana la sarbatori il va suspenda pe presedinte. N-a precizat care. Nu i-a reusit pasenta decat cu Presedintele Senatului si numai cu suspendarea din partid. Dar ce conteaza? E presedinte? E suspendat?

Viva la revolucion!

Advertisements

2 Comments

 1. jonbustrom said,

  14/12/2010 at 12:24 AM

  iliescu catre ponta: si mai termina cu apucaturile astea de procuror! sa fi simtit ceva hirshitul iliescu ca-i pregateste cirlanul procuror? sau viceversa?

 2. Blue said,

  14/12/2010 at 3:14 PM

  Salut. Da, la omul sărac nici boii nu trag. Da’ nici la omul prost. Aşa e viaţa, curvă selectivă.
  Stii care e problema cu Geoană? În nici un caz sărăcia. E omul nepotrivit pus în situaţii nepotrivite.
  Se spune că omul, din naştere, are anumite caracteristici. Geoană se potrivea undeva unde nu trebuie să se confrunte cu cineva. E capabil să înveţe ce să facă în anumite situaţii. Cam ca şi cum cineva învaţă modul în care trebuie recitată o poezie, cu intonaţia şi gestica necesare. E capabil să pună virgulele acolo unde îi e locul. Situaţiile neprevăzute însă îl termină. Dacă recită, de exemplu “Căţelş cu pătrul creţ” şi îi cade sonorizarea, dim motive de populism e în stare să pună în versul “…Şi l-a, prins cu raţa’n gură”…” o pauză înainte de “gură”, ba mai mult să mimeze că ar încerca să spună un cuvânt cu “Pî”. Astfel, în mintea spectatorilor raţa nu ar mai fi în gură ci în altă parte, întreaga poezie devenind una pornografică.
  Geoană se potriveşte deci în situaţiile unde îşi poate presta rolul gata învăţat, dar e zero la improvizaţie, semn că niciodată nu va deveni un actor de marcă.
  Legat de prestaţia din ultimele zile, are o caracteristică pe care am văzut-o la Iliescu. Aminteşte-ţi momentul în care Iliescu a pierdut alegerile în faţa lui Constantinescu. Umirea şi revolta le înecau glasul. Ambii au avut reacţii ciudate şi au apus că au fost furaţi (mai mult decât au furat ei înşişi, să fim serioşi, toată lumea ştie că prin sudul şi estul ţării, românul devine subit turist la vremea alegerilor). Diferenţa e că Iliescu a ştiut când să se oprească. Stii cu cine seamnănă şi mai mult? Cu fostul preşedinte Emil Constantinescu. Ambii după o vreme îţi dau impresia că sunt nişte şobolani de bibliotecă. Asta nu e rău, dar n-au cum să înhami un astfel de şobolan la plug. Nu de alta, dar orice bilgăre de pământ care ar sări când se răstoarnă brazda, l-ar ucide.

  Cred că lui Geoană îi lipseşte ceva esenţial pentru un politician de marcă: tupeul nativ, forţa de a-şi recunoaşte lipsurile şi spontaneitatea. Rău pentru el este că, în sinea, lui nu e capabil să recunoască aceste lipsuri, şi atunci forţează nota, astfel, fiind un actor prost, netalentat, când încearcă să improvizeze devine un măscărici caraghios.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: