Casca lui Huidu. Oare va invata cineva ceva?


In ciuda nonconformismului afisat se pare ca Serban Huidu este in realitate un om suficient de responsabil incat sa poarte casca de protectie in timpul coborarilor pe schiuri.  Omul este dependent de adrenalina dar nu idiot. E constient de riscuri si, asa cum remarca ieri Catalin Tolontan pe blog, capabil sa treaca peste trufia prosteasca si romaneasca potrivit careia casca e doar pentru copii sau incepatori.

Casca pentru ski se adreseaza insa unui segment destul de redus din populatie pentru ca la noi sportul respectiv are mari dificultati in a deveni sport de masa pentru simplul motiv ca infrastuctura avem ioc  (rimeaza cu Boc ), atat pentru schiat cat si pentru mersul pana la partie la cascat gura. Cine vrea sa practice sportul ai are suficient timp se duce in Austria. E si mai ieftin decat in mocirleala de pe Valea Prahovei.

Exista insa o patura mult mai larga de cetateni care, nu pentru adrenalina ci datorita prostiei, practica zilnic un sport mult mai periculos, sofatul, si cu buna stiinta isi bat joc de echipamentele ce ar putea sa le salveze viata la un moment dat. Discut aici despre centura de siguranta. De ceva ani este obligatorie purtarea centuri de siguranta pentru toti pasagerii in orice ocazie. Majoritatea producatorilor auto au prevazut masinile si cu sisteme acustice de avertizare pentru situatiile in care soferul grabit uita sa-si cupleze centura de siguranta. Soferul roman nu are nicio problema in a respecta regula atunci cand se afla la volan in afara tarii. Aici insa aerul e mai dens sau soarele mai puternic si purtatul centurii devine un chin de nesuportat.

Romanul, calit de-a lungul istoriei prin toate bataliile posibile, a rezistat navalirilor migratorilor, turcilor, ungurilor, nemtilor, rusilor si a altor popoare si nu poate sa coboare stacheta tocmai acum cand a ajuns la apogeul dezvoltarii culturale si sa respecte o lege doar pentru ca asa vrea tablagiul cu radar. Si astfel, in ingeniozitatea lui proverbiala, romanul a inventat diverse metode de a nu pune centura si de a scapa in acelasi timp de stridentul sunet de avertizare produs de masina.

Pentru ca prinderea centurii prin spate ducea inevitabil la deteriorarea tapiteriei s-a gasit un accesoriu foarte la moda: capatul de centura. Nu cred ca in Germania cineva s-ar fi gandit sa vanda asa ceva dar la noi obiectul a devenit chiar mobilul unei afaceri profitabile.

Am gasit pe net anunturi de genul:“Capete Centuri Universale, anulare eroare centuri. Toti suntem deranjati de acel piuit sau bec rosu care nu se opresc decat cand ne punem centura. solutia pentru acestea sunt capete de centuri ce pacalesc aceasta eroare. sunt universale si merg garantat la orice tip de autotorism si marca. Pret 25 RON!! set(2bucati)”
La intersectia Lacul Tei cu Doamna Ghica, la baietii care vand coperti de taloane si braduti parfumati in intersectie, se gaseste chiar un model mult mai elegant disponibil in teri culori, negru, gri si bej, pentru a putea fi asortat cu tapiteria.
Faptul ca cineva vinde aceste produse inseamna ca exista o piata importanta.

Nu fac pe moralistul si nici nu mi-am propus sa sprijin Politia Rutiera cu postul asta dar mi se pare usor ilogic sa existe atat de multi imbecili care sunt dispusi sa plateasca cateva sute de euro in plus pe masina pentru a fi dotata cu airbag si la pasager dar in acelasi timp investesc si 25 de lei pentru un set de capete de centura (2 bucati) care prezinta avantajul ca la aceiasi bani poti nu doar sa te sinucizi ci sa omori si pasagerul din dreapta.

Oare  nu-i mai simplu si mai sanatos sa-si cupleze centura?

Niste link-uri urate dar poate invata cineva:

Advertisements

2 Comments

  1. 07/01/2011 at 12:33 AM

    Asta e foarte tare! Romanul se descurca intotdeauna :-)))

  2. Ionut said,

    10/01/2011 at 11:37 AM

    Genial


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: