Poveste cu bulgari si prosti


Titlul complet ar fi: “Poveste cu bulgari destepti si guvernanti romani prosti”.

Un roman, sa-i zicem Dorel, avea o masina veche de 12 ani cu un motor mare si care valoareaza in Vitan 4000 de euro. Ca atat a putut el sa-si cumpere.  In 2010 Dorel a platit impozit statului roman aproximativ 700Euro. Statul roman din banii astia a constuit drumuri, spitale, scoli si alte nenumarate utilitati pentru bunastarea poporului roman. In intelpciunea sa inegalabila, guvernul Boc a ajuns la concluzia ca masina lui Dorel are motor prea mare si polueaza prea tare scumpa noastra patrie si atunci decide sa-l arda la buzunar.

In 2011 statul vrea de la Dorel impozit de aproximativ 1700 de euro. Dorel n-are de unde si chiar daca ar avea mai bine o da la REMAT decat s-o mai plateasca inca o data lui Boc. Dar cu numai 600 de euro il gaseste pe Costel, un “intreprinzator”, care ii inmatriculeaza masina in Bulgaria. Lui Costel ii raman la tranzactie 200 de euro in buzunar, la nero. Adica nimeni nu-i impoziteaza. Restul sunt cheltuieli. In cei 600 de euro e inclus si impozitul datorat Bulgariei pentru 2011, respectiv 150 euro. Cu cei 150 de euro statul vecin construieste drumuri, spitale, scoli si alte nenumarate utilitati pentru bunastarea poporului bulgar. Cei 1800 de euro ceruti de statul roman de la Dorel au fost trecuti in bugetul de stat iar pentru ca Dorel nu-i mai plateste nici macar pe cei 700 de anul trecut, Basescu ii imprumuta pe toti de la FMI ca sa nu ramanem fara polivalentele de 1o milioane bucata tocmite de Nutzi iar la FMI platim noi mai incolo.

Povestea este un real succes si miscarea guvernului Boc geniala deoarece prin manevra asta aproape toata lumea are de castigat. Si Dorel si Costel si statul bulgar si Nutzi Udrea si Louis Vuitton.

Am uitat sa mentionez ca masina lui Dorel va polua pe mai departe in Romania la fel de intens in ciuda numerelor bulgaresti iar nesimtitul de Dorel nici nu participa la protestul impotriva scumpirii benzinei mergand la pompa in perioada 17-19 ianuarie spre deosebire de restul “cetatenilor de bine” care au alimentat pe 16 cat sa-i tina pana pe 20.

PS: Masina din imagine este prezentata cu titlu de exemplu. Dorel are numar cu P, de Ruse.

Enhanced by Zemanta

3 Comments

 1. gogu shlap said,

  18/01/2011 at 7:14 PM

  Dorel e un gaozar imputit care ar trebui batut bine si bagat cu nasul in teava de esapament a masinii de rahat pe care o are. In loc sa-si ia o cazatura de 12 ani cu nush cate sute de mii de km la bord, isi lua un Logan de ~3 ani care ar fi fost o alegere mult mai potrivita atat pentru el (intrucat l-ar costa mai putin intretinerea si cu siguranta consuma mai putin decat rabla pe care si-a luat-o), cat si pentru noi ceilalti (platitorii de impozite in Romania, bugetul de stat, Nutzi si Louis Vuitton).

  • shlapu mahtii said,

   02/02/2011 at 7:36 PM

   @gogu shlap: Sper sa mori infipt in pom cu loganu tau de 3 ani. Sa-ti cheltui banii economisiti din intretinere si consum pe coliva si lumanari!
   O sa vin sa fac cerculete cu cazanu meu peste mormantu tau, mortii ma-tii de mancator de porci morti.
   La multi ani!

 2. Sorin said,

  02/02/2011 at 7:25 PM

  Bietul Dorel, are doar o cazatura de masina de 12 ani cu motor de 5 litri, doar atata si-a permis… Aproape ca mi-a dat o lacrima din cur.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: