Pasarica de lemn de la Bruxelles


Pe fondul crizei economice tot mai accentuate, de catre Boc bineinteles, europarlamentarii romani au preocupari dintre cele mai concrete in vederea promovarii Romaniei in cadrul UE. Nici nu stiu ce ne-am face fara spiritul lor de sacrificiu, munca acerba si eforturile lor conjugate de a ajuta tara de acolo din Belgia.

Si nu vorbesc aici doar despre cei “doi cre(s)tini si patrioti”, Vadim si Becali, trimisi de popor la Bruxelles ca exemplare perfect reprezentative ale culturii si civilizatiei noastre.  Ar fi chiar anormal ca cei doi sa fie altfel decat stiu ei sa fie. Drept urmare actiunile lor sunt in concordanta perfecta cu pregatirea si talentul de care dau dovada. Razboinicul Luminii crede ca daca stie sa mulga oaia Si il are angajat pe Me-mee este suficient de pregatit si pentru elaborarea de strategii agricole la nivel european. Probabil vrea sa extinda “strategia” pe care a aplicat-o cu succes in Pipera de a lua pamantul agricol de langa stana si a-l transforma in cartier rezidential de lux cu rezultatul cunoscut: stana cu termopane sau cartier cu aspect de stana. Bardul, care numai el stie ce opozitie anticomunista i-a facut lui Ceausescu scriindu-i ode de slava Coanei Leana, a dat-o de la revolutie incoace in nationalism feroce si, mai nou, se foloseste de imunitatea europarlamentara ca sa poata arunca cu apa peste ochii executorilor judecatoresti, pe modelul Bideu, consilierului sau de suflet aflat de fata la savarsirea infractiunii. Cica nu a fost aruncare de apa ci un pamflet politic. Hm! Pasul urmator va fi probabil un discurs politic cu bata peste ceafa. Cred ca ar fi bine ca in apararea de la proces sa invoce nebunia pentru ca i-ar fi si foarte simplu sa obtina o expertiza medicala “favorabila” in acest sens.

Dar nici reprezentantii celorlalte orientari politice trimisi de Romania acolo nu se lasa mai prejos.  Daciana Sarbu, urmand curentul social-democrat ce predomina la ea in familie, este extrem de preocupata de sorta plantelor medicinale pe teritoriul UE. Este in mod evident nevoie cat mai urgent de o lege europeana care sa ne spuna daca avem sau nu voie sa folosim sunatoarea pentru diaree sau coada calului pentru dureri de rinichi. Da’ cu patlagina o mai fi voie?

Zilele trecute Elena Basescu, reprezentanta PDL sau mai degraba a lu’ tac-su in PE, cunoscuta publicului ca o mare iubitoare de limba romana a mai punctat o etapa din seria de succesuri internationale si a comemorat la Bruxelles pe Alexei Mateevici, autorul poeziei Limba Noastra. Exista doua explicatii posibile. Prima ar fi ca are remuscari pentru carnagiiile pe care le provoaca limbii romane aproape la fiecare utilizare publica fara translator si a incercat astfel sa-si cumpere un fel de indulgenta.  A doua ar fi ca o incearca teribil curiozitatea daca acel “sirag de piatra rara/ Pe mosie revarsata” de care pomenea poetul e cu Swarovski sau nu. Stie careva?

A venit timpul si pentru PNL sa se faca remarcat prin intermediul lui Cristian Busoi. A vazut ca nu mai e rost de Schengen decat pe la toamna si a zis sa mai imbuneze publicul european cu ceva productii culturale ale unor artisti din Timisoara. A aranjat repede de o expozitie, i-a sprijinit pe baieti sa duca sculpturile si la un moment dat, inainte de deschidere, a vrut sa afle si el ce a vrut sa exprime artistul prin operele sale. Afland la ce grozavii sexuale se gandea flacaul in focul creatiei l-a cuprins o asemenea rosata si pudoare ca a inchis expozitia de teama sa nu se sparie vreun suflet de europarlamentar strain care ar fi vazut pasaricile de lemn. Asta ca si cum ar exista vreun europarlamentar care n-a dat inca o fuga pana la Amsterdam, in scopuri evident turistice si de informare, iar acum fiind coborat brusc in mijlocul politicii, direct de la scoala de maicute din orasul natal, ar fi putut sa capete vreo palpitatie fatala. E la fel de adevarat ca e posibil ca de-asta sa nu ne primeasca asa repede in Schengen ca prea le-am expus organul cu fiecare ocazie. Plus ca s-or fi saturat si ei de atata “notre poulet dans leur cour”. Asa ca nu strica sa fim prudenti de data asta. 🙂

Si, apropos de pudoare, care-i partea obscena a pozei ca imaginatia mea nu bate atat de departe? Sau nu e unghiul bun?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: