Pacaleala Elenei Udrea incepe sa prinda la bobor


Expresia cu “istoria se repeta” e folosita de foarte multe ori in sensul in care noi suntem niste anonimi coceni de porumb atarnati de cotorul ce sta sa se usuce iar timpul, implicit istoria, curge fatalmente pe langa noi satisfacandu-ne doar nevoia de contemplare si nicidecum pe cea de actiune. Partea frumoasa la acest popor este ca, in ciuda coeficientilor de inteligenta clamati ca fiind superiori, poate fi pacalit cu aceeasi scamatorie ieftina de ori cate ori este nevoie.

Exemplele sunt nenumarate. Au existat o sumedenie de piramidale ce au atins apogeul cu Caritasul si sunt o mutime de indivizi care au pierdut bani la toate. Aproape fara sa-si traga rasuflarea dupa tepele luate prin Cluj, Ploiesti si alte centre culturale,  s-au inscris cu totii la FNI de unde au mai furat-o o data. Putin isi amintesc ca imediat dupa ce a picat FNI-ul s-a constituit o asociatie a pagubitilor, nu mai tin minte numele exact, al carei prim presedinte, un baiat ager de prin Galati, a strans repede o taxa de la reclamanti in suma totala la vremea aceea de aproximativ 100.000 de dolari si a disparut cu ei. Doar faptul ca jocurile piramidale au fost declarate ilegale impiedica in acest moment concetatenii nostrii sa se inscrie cu entuziasm si sa-si piarda din nou banii pe giumbuslucurile cine stie carui escroc.

Comportamentul politic al romanului nu difera cu nimic. De aceea o metoda verficata prin care un grup de cetateni au fost manipulati sau fraieriti la vot poate fi repetata fara nicio ezitare caci se vor gasi suficienti care sa achieseze. Doar doi oameni au inteles pana acum lectia asta: Iliescu si Basescu. Primul a reusit astfel sa faca rost de trei mandate iar al doilea ne conduce atat de intens incat ne da senzatia ca deja au trecut vreo cinci (puschea pe limba! 🙂 ).  Atitudinea lor s-ar putea numi si consecventa politica dar daca am face acest lucru ar insemna sa jignim prea tare memoria Seniorului Coposu. Consecventa  insemna a pastra intact un ideal sau un crez politic si nicidecum de a perpetua o practica mizerabila de prostire a maselor ca sa nu folosesc un cuvant mai urat.

Basescu stie perfect lectia fugii de raspundere si a devierii discutiei departe de temele deranjante catre zone in cel mai rau caz neutre. Asa a reusit sa fie permanent la putere timp de 20 de ani, in diverse functii (ministru, primar, presedinte) si sa apara in permanenta in fata electoratului pe post de neprihanita fecioara desi a provocat sau girat pana acum printre cele mai mari dezastre socio-economice din istoria noastra moderna.  Cel mai recent exemplu de practica in directia descrisa este cel de la ultimele alegeri cand a dublat scrutinul cu un referendum inutil si pervers. Inutil pentru ca legea spune ca mai intai se propune o modificare a Constitutiei si abia dupa aceea poporul o accepta sau nu prin referendum iar ceea ce s-a intamplat nu are nici cea mai mica valoare juridica. Pervers pentru ca nu numarul de parlamentari este cel care dauneaza bugetului dar Basescu a speculat perfect ca populatia are aversiune catre aceasta specie si ar fi votat majoritar cu DA si daca erau intrebati: “Doriti ca toti parlamentarii sa fie spanzurati de Pasajul Basarab dupa inaugurare?”.  “Eleganta” procedeului este data insa de faptul ca cei care puneau intrebarea si sustineau tema erau chiar parlamentarii PDL, adica cei care prin actiunile lor determinasera poporul sa ajunga la o asemena lehamite (ajutati si de ceilalti colegi ca sa fim corecti!).

Nutzicii tocmai i-a facut cu ochiul Bucurestiul. Bugetul imens de la Ministerul Dezvoltarii e prea mic fata de cat e ea de capabila sa gestioneze. Probabil ca in sinea ei isi recunoaste impostura si pentru a se putea impaca cu sine are nevoie si de o confirmare populara, o validare prin vot pe care spera sa o obtina intr-o viitoare candidatura la Primaria Capitalei. Pana acum a inregistrat la OSIM ca “EU iubesc Bucuresti” si cateva variatiuni pe aceasta tema. Aici n-am nicio indoiala caci ce dovada de dragoste poate fi mai mare decat sa asfaltezi orasul in fiecare an prin firma iubitelului Cocos si sa tii cu dintii de parcarile in care s-a investit atat de mult (-a vopsea in  dungile de pe carosabil) pana cand a gasit marsavul de Oprescu o metoda sa inchida partial robinetul.

Cu ce se poate lauda Udrea pana acum si cum poate raspunde inevitabilelor acuzatii de coruptie si infruptare din banul public? Nu poate. Si atunci incearca aplicarea metodei patentate de Maestrul ei, devierea atentiei. Reimpartirea administrativa a Bucurestiului nu are nimic a face cu logica programului propus de Udrea. Probabil nici nu doreste o alta impartire. Indignarea bucurestenilor fata de primarii de sector apare tocmai datorita amicilor ei Negoita, Poteras si mai nou Ontanu. Ei au fost primii care au revigorat oranduirea feudala dupa 2000.  Dar daca le spui platitorilor de TVA ca din cauza existentei primariilor de sector le-a scazut lor pensia si s-a scumpit benzina ei sunt in stare sa creada si sa voteze pentru desfiintarea lor. Asta este motivul pentru care Udrea ii da inainte cu legea Bucurestiului si alte baliverne asemanatoare.

Aspectul interesant este ca toata lumea a muscat si in loc sa ignore aberatiile a inceput sa se pozitioneze pro sau contra acestei propuneri. De fapt asta s-a si urmarit, ca discutia principala sa nu mai fie axata pe nenorocirile facute de PDL ci pe o tema total aiurea cum e cea cu uite sectorul, nu e sectorul. Astfel in loc sa dea cu subsemnatul pe la nenea procurorul Elena Udrea vine la Realitatea si ne povesteste suav cum sta treaba cu impartirea Bucurestiului si cu dezvoltarea turismului fiind in acelasi timp “mahnita” ca un jurnalist de talia lui Tolontan nu intelege necesitatea acuta pentru sport de a avea bazin olimpic la Dalga si polivalenta la Tandarei in timp ce lotul national de scrima n-are bani de avion ca sa se califice la urmatoarea Olimpiada unde, culmea,  avem sanse si la medalii.

Singurii care dau semne ca au inteles despre ce e vorba sunt liberalii care insista, in mod corect, pentru initierea cat mai rapida a unui referendum pe aceasta tema incercand astfel sa evite ca acest scrutin sa fie suprapus de catre PDL cu alegerile locale din 2012 stratagema prin care ar putea-o identifica pe coana Udrea cu vointa, probabil majoritatra, de a se renunta la sectoare dupa ce luni de zile li se vor fi facut capul mare cetatenilor cu “imensa” economie ce se poate face. Sa vedem insa daca reusesc sa-l faca si pe Ponta sa inteleaga treburile astea subtile.

Daca nu, ajungem la vorba din Tui’n pix : It is happening again!!!

Advertisements

1 Comment


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: