Cristian Zarescu spioneaza in favoarea lui Mubarak


President George W. Bush and Egyptian Presiden...

Image via Wikipedia

Astazi este a 12-a zi de marsuri si manifestatii in Cairo. Desi toate televiziunile mentin “breaking news” pentru orice eveniment petrecut acolo traiesc senzatia, si nu sunt singurul, ca am mai vazut filmul asta prin 1990 in Piata Universitatii cand Mubarackiliescu nostru a fost la fel sprijinit “spontan si din spirit civic” in lupta impotriva opozitiei de catre minerii sositi in basculante ca la noi nu erau camile. Si atunci ca si acum ratiunea luptelor fratricide a fost grija de a nu arunca tara in haos. Si atunci ca si acum daca privirea te trada si erai banuit ca ai citit mai mult decat rezumatul la Baltagul din cartea de romana o luai pe cocoasa rau de tot. Probabil ca si in Egipt dupa un numar de zile se va simti nevoia acuta de a planta panselute in Piata Libertatii si se va face in sfarsit curatenie ramanand doar cu “un presedinte pentru linistea lor”. Daca vor mai muri cativa asta e.  À la guerre comme à la guerre! Decat sa ramana tara in haos?

Printre zecile de ziaristi busculati in mijlocul evenimentelor se numara si trimisul special al Realitatea TV, Cristian Zarescu. Dupa ce a regizat foarte frumos cum un egiptean ii smulge microfonul si intra in direct sa ne spuna niste lozinci in araba se pare ca autoritatile locale au capatat o afinitate pentru el si cameramanul lui, cei doi devenind fruntasi in intrecerea socialista cu cele doua arestari la activ.

Putini au fost insa cei ce au urmarit cu atentie detaliile. Ce dorea politia lui Mubarak de la Zarescu? De fiecare data au incercat sa-i confiste casetele filmate. Ieri s-a scapat si ne-a spus ca nu i-a fost confiscata caseta cu filmarile de la evenimente ci o caseta mai veche ce continea un interviu cu Adriean Videanu. Eu zic ca tocmai acest amanunt este cel relevant. Asta cauta cu disperare dictatorul egiptean. Pentru ca au taiat Internetul si accesul la sateliti n-au apucat sa vada emisiunea de acum cateva zile de la TVR si acum toate fortele armate sunt concentrate pentru strangerea de inregistrari cu fragmente din gandirea politica de o inestimabila valoare teoretica si practica a lui Videanu, mai precis doua teorii extrem de importante si utile situatiei in care se afla puterea de la Cairo.

Pe termen scurt egiptenii sunt interesati despre cum faci sa cresti in sondaje si in preferintele electoratului cu cel putin 1 procent pe saptamana in conditiile in care esti iunjurat de peste 90% din populatie.

Pe termen lung, in vederea alegerilor din toamna, au nevoie sa stie cum faci sa obtii cel putin 51% din voturi in conditiile in care opozitia e votata de catre 55% din populatie cu accente pe elemente practice de utilizare eficienta a diasporei in alegerile prezidentiale, domeniu in care Videanu se pregateste sa-si scrie teza de doctorat.

Zarescu le-a pregatit din tara caseta cu Videanu si trebuia sa gaseasca o metoda de a transmite informatiile fara sa dea de banuit si astfel a inventat povestea cu arestarea.  A doua oara l-au arestat pentru ca le promisese si o caseta cu Baconski despre tehnici esentiale de votat fulger cu peste 5 voturi/minut dar aici au luat teapa caci de cand ministrul nostru de externe a intrat in transa din contemplarea Elenei Udrea nu mai poti scoate nimic de la el.

Noroc ca l-am demascat ca cine stie ce alte secrete nationale mai dadea strainilor!

PS: E posibil ca filmarea cu Baconski sa fie deja “scursa” catre Wikileaks avand in vedere ca o echipa a Realitatii i-a luat recent un interviu lui Assange. 🙂

Enhanced by Zemanta
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: