A Nagy és Szép Magyarország


UDMR logo

Image via Wikipedia

Cam asa se face politica. Printre multitudinea de amatori ce se perinda pe la varful politicii romanesti exista si o grupare care a dovedit chiar ca stie cum sa faca acest lucru timp de 20 de ani. Este vorba de UDMR. Cu alte cuvinte se poate spune ca cei mai buni politicieni romani sunt unguri. De la Coposu si Ratiu incoace nu pot sa-mi amintesc alti lideri care sa fi facut de adevaratelea politica si sa fi obtinut ceea ce si-au dorit pentru grupul lor. Am avut in schimb o gramada de indivizi care au facut jocuri politice dublate de masinatiuni la distanta mare peste gardul legalitatii si au obtinut astfel ce si-au dorit pentru gasca lor.

De aceea cand treci granita din Aradul lui Falca in Ungaria se vede si se simte in aer diferenta ca si cum granita aia Schengen, desi imaginara, ar fi o ecluza de purificare. Probabil congresul UDMR se tine la Oradea ca sa fie cat mai departe de Bucuresti si influentele nefaste (nu numai Aliodoriene ) sa fie cat mai putin resimtite.

Frumusetea acestui weekend consta in faptul ca la eveniment s-au strans ca mustele in jurul locului lor preferat toti “marii barbati” ai tarii, indiferent de culoare, doctrina sau scop imediat, sa asiste la niste alegeri interne in cadrul partidului maghiarilor. Fenomenul se aseamana, pastrand proportiile, cu participarea familiei Basescu la ungerea ca presedinte al rromilor a lui Bercea Mondialul unde biata si nevinovata sotie a marinarului a trebuit sa suporte strangerile in brate ale balabustelor fara de care i-ar fi fost destul de greu lu’ Nutzi Udrea sa-si mai prelungeasca  si in 2010 termenul  de rambursare la creditul de 3 milioane de euroi de la BRD. Tot asa la congresul ungurilor s-a strans toata lumea pentru ca nimeni nu poate face in acest moment nimic fara participarea UDMR. Cum se zice in popor, au ajuns toti la p… lor si acum toti pretendentii  vorbesc frumos si fac sluj de la tribuna congresului doar, doar se va indupleca stapanirea de la Buda sa-i lase si pe ei sa se chiverniseasca o tura.

Uite ca dupa 1000 de ani s-a implinit si visul lui Stefan cel Sfant. Nu e vorba de Stefan cel Mare si Sfant, cel care s-a tot alergat cu turcii de-a lungul Moldovei si domniei, cu mici pauze in care o lasa gravida pe Raresoaia, si care pe patul de moarte ne-a prezis ca Moldova n-o sa fie a noastra. Conform cu premonitiile lui jumatate e a rusilor iar jumatate e a lui Pinalti si a lui Flutur. E vorba de Stefan cel Sfant al Ungariei, cel care atunci cand s-a crestinat si s-a inchinat Papei a promis sa supuna Romei tot norodul de pe teritoriul nostru de astazi. A avut unele probleme cu rudele sale sosite mai tarziu din Mongolia si a fost nevoit sa se opreasca la linia Carpatilor lasandu-i cu respectiva ocazie acolo pe secui sa pazeasca padurile pana in zilele noastre cand le-a taiat Verestoy. Astazi insa aceste probleme nu mai exista iar urmasii lui Decebal si mai ales cei ai lui Traian sunt cu totii fericiti sa se predea neconditionat.

Constient de puterea pe care o poseda, Marko Bela a aruncat pe masa miza suprema: autonomia teritoriala. Nu avem de ce sa-l condamnam pentru asta. Din interiorul etniei maghiare asa se vede viitorul ca fiind mai bun. Nici ei nu traiesc bine pentru ca Boc n-a facut discriminari pe criterii etnice. I-a bagat in saracie si pe unguri in aceeasi masura ca pe romani. Cu cat rahatul e mai mare cu atat minoritarii se gandesc ca autonomia teritoriala ar putea fi o solutie de a scapa de prigoana portocalie. ( si de Prigoana senior si junior cu aceeasi ocazie 🙂 )Nu are importanta pentru ei ca in UE exact acest gen de manifestare este evitat iar desfiintarea granitelor la care, cu sau voia noastra, tot vom participa la un moment dat are rolul sa estompeze tocmai aceste tendinte ce au facut de-a lungul secolelor ca Europa sa fie intr-un permanent razboi. Mi-e insa foarte teama ca din marea sleahta de petitori prezenti astazi la Oradea sunt destul de multi dispusi sa faca si aceasta ultima concesie de dragul  catorva luni de stat in jurul cascavalului.

In rest un congres linistit si frumos, imnul Ungariei cantat inaintea imnului Romaniei in fata primului ministru roman, glume, linguseli si pupaturi pe fese, televiziuni, palinca, gulas si tot ce mai trebuie la o astfel de manifestare folclorica.

Vorba lu’ Nenea Iancu: Bravos, natiune! Halal sa-ti fie!

Enhanced by Zemanta
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: