Tehnici esentiale de supravietuire


Pentru amatorii serialului de pe Discovery scenariul se repeta la fiecare episod. Emisiunea face insa in continuare mare audienta pentru ca peisajele sunt minunate iar Bear Grylls este carismatic si perseverent. Basescu este recunoscut ca fiind un mare mitocan dar ramane carismatic, este extrem de perseverent iar peisajele sunt singurele care mai sunt minunate pe plaiurile noastre. Reteta e astfel respectata in integrum, deci supravietuieste. Respecta oare Basescu sfaturile specialistului in supravietuire?

Sa mentii in permanenta aceeasi directie

Nu conteaza ca aceasta inseamna sa calci in picioare traditii, demnitati, legi si chiar propriul cuvant. Totul pentru front, totul pentru victorie! Deja dupa 6 ani nimeni nu mai are vreo speranta ca-l poate convinge sa faca ceva intr-un anumit fel. Ba chiar cred ca e mai eficienta tactica aplicabila copiilor obraznici. Ii ceri sa faca contrariul fiindca sigur va face pe dos.

Folosesti tot ce-ti apare in cale

Adica trebuie sa fii oportunist. In cale iti pot aparea tot felul de bolovani si uscaturi. Bolovanii ii poti fraierii promitandu-le functii si grade iar uscaturile pot fi manevrate strangandu-le glanda cu dosarul sau cazierul. Iar daca nu apare de niciunul in cale pot fi cautati sau inventati ca doar de-aia are tara servicii secrete la indemana sefului. Apropo de functii si bolovani luati de aici.

Mananci tot ce gasesti

Aici nu exista dubii. Nimeni n-a mancat pana acum de toate  precum Basescu. Se stramba in public prefacandu-se ca nu-i place dar inghite orice gandac plin de puroi daca poate obtine de la el ceva proteine. Vezi cazurile Oprea,  Ridzi s.a.m.d.

Trebuie sa-ti faci un adapost

Mai intai unul luat aproape moca precum cel din Mihaileanu, apoi unul luat spaga pe numele fetei prin Baneasa si tot asa. In plus trebuie sa ai si niste rezerve in conturi iar pentru asta cel mai bine se umple pusculita vanzand pusculite. Fratele Mircea stie de ce.

Trebuie sa ai mereu initiativa

La capitolul asta un merit important il au si babuinii din opozitie care nu fac altceva decat galagie, sarituri si batai puternice pe piept sperand sa-l sperie pe marinar. Dar in rest nimic organizat si coerent. De mai bine de 2 ani Basescu este cel care are initiativa. Pentru cei care au habar despre Go , toate mutarile lui Basescu sunt in sente , adica obliga adversarul sa raspunda fara a-l lasa sa aiba propriile initiative. Chiar si actuala asumare a raspunderii de catre guvern face parte din aceast tipic. Care ar putea fi miza Codului Muncii in conditiile in care nici sindicatele si nici patronatele nu sunt de acord cu noile prevederi si nici nu sunt sanse sa iasa vreo spaga sau sa fie deturnate spre partid ceva fonduri din astfel de modificari? Oricate dovezi de prostie ne-a dat Boc pana acum asta pare chiar sa nu aiba nicio logica. In realitate se ating mai multe scopuri precise. Obliga opozitia la o motiune pripita, fara timp de pregatire, ce va pica cu brio in Parlament. Astfel se va reconfirma ca la putere se afla o coalitie unita si faptul ca opozitia e neputincioasa ducand in derizoriu orice alta actiune viitoare chiar pe teme ce ar putea fi serioase. Toata lumea va uita in urmatoarea perioada de spagile din vami si despre seful ANAF-ului la care se centralizeaza banii. Presa va discuta prelung si steril despre noua lege fara sa realizeze ca e o capcana ieftina iar intre timp Basescu va pregati urmatoarea mutare. O vom tine tot asa pana la alegeri.

Sa fi permanent hidratat

Faptul ca faci Rieslingul spritz sau pui patru cuburi de gheata in Chivas e tot o forma de hidratare, nu? 🙂

O ultima  regula preluata de la Bear Grylls. Si Basescu se bazeaza in permanenta  pe parasuta!

Enhanced by Zemanta
Advertisements

2 Comments

 1. Andy said,

  01/03/2011 at 3:45 PM

  Frate, ai facut fixatie pe PDL si Basescu. Macar ei au avut curajul sa-si asume niste masuri dure fara de care acum am fi fost in faliment dupa ce liberalii tai au lasat tara in dezastru.
  Noroc ca mai e destul timp pentru ca populatia sa-si dea seama de miciunile lui Felix si ale lui Vantu.

  • domnulsix said,

   01/03/2011 at 3:56 PM

   Timp ar mai fi. Riscam insa sa se termine populatia daca mai insista Boc cu reformele! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: